Tüm Versiyonu Göster : WinXp Professional ın kurulum sonrası ayarları Ve SP2 Kurulumu
Arkadaşlar yeni kurmuş olduğumuz işletim sistemimizi driver larını kurmadan yada kurduktan sonra yapabileceğimiz ayarlarla nasıl hızlandırabiliriz bir bakalım
1.İlk olaraka bilgisayarım sağ tuş la tıklayıp özellikler i seçiyoruz..
Donanım sekmesinden windows update i tıklıyoru....Burdan hiçibir zaman windows update sitesinden sürücü arama seçeneğini işaretliyoruz...Ardından gelişmiş sekmesi var (burası çok önemli)performans ayarlarından ilk olarak "en iyi performans için ayarla seçeneğini seçiyoruz...Altındaki kutucuklu menüden
"Pencere ve düğmelerde görsel still kullan ","Masa üstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan","klasörlerde ortak görevleri kullan seçeneklerinin yanındaki
seçeneklerinin yanındaki kutuukları işaretleyip çıkıyoruz....Gelişmiş menüsünü altındaki hata bildirimi sekmesinden hata bildirimini de kapatmakta fayda var....
2.Yine sistem özelliklerinden uzaktan yardım ve otomatik güncelleştirmeleri kapatabiliriz....
3.Masa üstüne sağ tuş tıklayıp görüntü özelliklerine giriyoruz...Burdan görünüm----->efektler sekmesini altındaki..Menu Ve araç ipucu için geçiş efekti kullan seçeneğinin yanındaki kutucuğu da boşatalım.....
4. Şimdi Denetim Masasına geliyoruz orda güvenlik duvarı nı devre dışı bıraktıktan sonra Yönetimsel Araçlar altından hizmetler i açıyoruz oradan da
Otomatik güncelleştirmeleri bulup devre dışı bırakıyoruz....
5.Şimdi gel registry e ......
Çalıştır a regedit yazdık... Registry penceresinde HKEY_CURRENT_USER---->Control Panel------>Desktop seçeneklerini altındaki MenuShowDelay değerini 0 yapıyoruz(Bulamayan arkadaşlar Ctrl+F tuşuna basıp aratabilir....
Sonra HKEY_LOCAL_MACHINE------>SYSTEM------>Controlset001------>Control
------>Session Manager---->Memory Management Altındaki "LargeSystemCache" Değerini 1 ,"DisablePagingExecutive" seçeneğine 1 değeri
atıyoruz..
Sonrab u iki değerin altına sağ tuşla tıklayıp yeni DWORD Değeri seçeneğini seçiyorur oluşturduğumuz değere "IOPageLockLimit" adını Veriyoruz ve sistemimiz Ram Miktarımıza bağlı olarak 256 mb için "10000",512c mb için "20000" ...vs katlı bir biçimde gidiyor
Bu ayarların tamamı eksiksiz bir biçimde yapıldığında sisteminizde gerçekten büyük bir performans artışı hissedeceksiniz.....
Güle güle Kullanın......
6.(Gecenindili Tarafından Eklenmiştir) Bilgisayarım sağ tıkla--->özellikler--->gelişmiş--->başlangıç ve kurtarma--->ayarlar--->orda ki işletim süresi gösterme süresi diye bi seçenek var orayı 5 yapın altındaki gerekirse kurtarma seç... aktif ise onuda 5 yapın bilgisayarınız açılınca daha bi hızlı açılsın farkı hissedeceksiniz...
aslında bu değerleri 0(sıfır)da yapabiliriz ama ne olur ne olmaz diye 5 yapmakta fayda var!!!
Sağol kanki ama bunu dewri kapanacak yaf :D Vistayı tanıtıyor adamlar
öle de vista ya geçene kadar takılalım işte :)
:) ehehue bakalım vista sende çalışacakmı? Gerçi benim bu pcde çalışmaz heuheue
Keşke bu bilgileri 3 gün önce farketseymişim.:)
İlk defa kendi kendime format atmayı denedim,şuanda gözle görülür bir sorun yok sanırım da kaç defa denememe rağmen "Service Pack 2" yükleyemedim.Açıkcası neden yüklemem gerektiğini de bilmiyorum neden yüklenmediğini de anlayamadım.:) Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz lütfen?
dedeefendi
27-01-06, 02:37
eğer harici bir firewall kullanmıyorsan sp2 yi bence kesinlikle yüklemelisin,
zira microsoft Windows XP için Servis paketinin 2.'sini Ağustos 2004'te resmi olarak açıkladığı SP2 sayesinde xp de bulunan birçok açığı kapatıyor ve xp ye bazı yeni özellikler yüklüyor, hele hele virüsler ve bu konularda pek bir bilgisi olmayan kullanıcıların antivirüssüz ve firewallsız nette dolaşmaları evlerini kapıları açıkken uyumaları gibi olur:p
SP2kuramadım demişsin..
Kurulum ve ayarlar ile ilgili biraz daha detaylı bilgi vereyim o halde...
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
1) Bilgisayarınızı spyware ve türevi casus yazılımlardan arındırın. Bunun için forumlarımızdaki Casus Program Temizleme Rehberi, spyware temizleme konu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
2) Bilgisayarınızdaki virus programının son güncellenmiş haliyle sisteminizi taratın.
3) Sisteminizin SP2 kurmadan önceki en son haline dönmek için, bilgisayarınızda bir "Geridönüş noktası" oluşturun.
4) Önemli bilgilerinizi mutlaka yedekleyin!
Evet artık tüm önlemlerimizi aldıktan sonra kullanmış olduğunuz Windows XP'nin dil seçeneğine göre SP2'yi indirip (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.) yükleyebilirsiniz.
Windows Güvenlik Merkezi'ne (Windows Security Center'a) Hoşgeldiniz
SP2'nin getirdiği yenilikerden birisi artık bilgisayarınızın güvenliğini tek merkezden kontrol edebilceksiniz.
Denetim Masasındaki Windows Güvenlik Merkezi, sistem güvenliğinin durumunu gösteren 3 Kısımdan oluşuyor.
* Güvenlik Duvarı (Firewall)
* Otomatik Güncelleştirmeler (Automatic Updates)
* Virüs Koruması (Virus Protection)
Microsoft güvenliğiniz için bu 3'lünün etkin bir biçimde sistemizde çalışmasını öneriyor.
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
-Eğer bu 3 kısımdaki korumalardan biri bile "Açık (On)" pozisyonunda değilse Taskbar da görünen kırmızı uyarı mesajı çıkıyor.
Bu kısımların aşağısında da güvenlik ayarlarının yönetilebileceği bölümler mevcut.
-Internet Seçenekleri'nin ayarları
-Otomatik Güncelleştirmelerme ayarları
-Windows Güvenlik Duvarı ayarları
Şimdi bu ayarları teker teker inceleyelim.
1-Güvenlik Duvarı (Firewall)
Genel olarak güvenlik duvarı şu işe yarar; Sizin izniniz ve bilginiz dahilinde gerekli hizmet-servis'lerin (service) yada programların dış dünya ile yani dahili ağınız yada Internet ile güvenli bir şekilde sunulması, paylaşılmasını sağlamak.
Microsoft'un Windows XP için SP2 ile gelen ve Windows Güvenlik Merkezi'ndeki üzerinde en çok duracağımız en önemli konuda bu. Windows Güvenlik durumunu aktif hale getirmek için Güvenlik Merkezindeki - Güvenlik Yönetimi ayarlarındaki - Windows Güvenlik Duvarına tıklıyoruz. Buraya ayrıca Denetim masasındaki kısayoldan da ulaşabiliriz.
Resimde görüldüğü gibi 3 bölümden oluşuyor.
* Genel (General)
* İstisnalar (Exceptions)
* Gelişmiş (Advanced)
a) Genel (General)
Buradan Güvenlik duvarını aktif-pasif hale getirebilirsiniz.
Ayrıca daha önceden İstisnalar(Exceptions) kısmındaki network'ünüzdeki uygulamalar için kullanmış olduğunuz programları,servisleri yada portları açtıysanız, burada bulunan "İstisnalara izin verme (Don't allow exceptions)" seçeneğini seçeçerek, istisnalar kısmındaki izin verdiğiniz port, programlar yada servisler izin verilmemiş gibi davranılacak ve erişim sağlanmayacaktır. Geçici durumlar için bu seçeneği kullanmak pratik olarak iyi gözüküyor. Özellikle taşınabilir bilgisayarlar için söz konusu! Çalışma ortamınızın dışında başka bir yerdeki network'e bağlanırken geçici olarak hızlı bir şekilde kendinizi tehlikelere karşı koruyabilirsiniz.
b) İstisnalar (Exceptions)
Biraz önce bahsettiğim konuya geldik.Güvenlik duvarınız aktifken bir programı yada belli bir portun kullanılmasına ihtiyacı olan servisi network'teki diğer kişilerin yararlanmasını istiyorsunuz. O zaman sadece o servisi yada programı buraya ekliyip seçiyorsunuz. Unutmayın buradaki sevisler yada programlar, Genel sekmesindeki "İstisnalara izin verme" işaretli olmadığı zaman çalışır.
Örneğin bilgisayarınızdaki bir dosyayı ağdaki diğer kişilerle paylaşmak istiyorsunuz, siz dosyayı paylaşıma açtığınız zaman burada da Dosya ve Yazıcı paylaşımı (File and Printer Sharing) seçili olmak zorunda yoksa paylaşmış olsanız bile gerekli portlar açık olmadığı için erişilemez. Burada izin verdiğiniz servis yada programlar bilgisayarınıza kurulu bütün ağ kartlarınıza uygulanıyor. Gelişmiş(Advanced) bölümünde de sadece belirli ağ kartları için belli servis ve portları özelleşirebilirsiniz. Gelişmiş bölümünde bu konuya tekrar değineceğiz.
Birde deminden bahsettiğim gibi sizin her zaman elle birşeyleri açmanız-kapamanız gerekmiyor. Mesela herhangi bir dosyayı siz paylaşıma açtığınız zaman Dosya ve Yazıcı paylaşımı'na izin işlemi otomatik olarak bu port açılırak gerçekleşiyor.(Yani amacınız anlaşılıyor ;) Yada herhangi bir uygulamayı ilk defa çalıştırdığınızda zaten size Windows Güvenlik Uyarısı (Windows Security Alert) olarak soracaktır. Siz buna hayır deseniz bile sizin kendi bilgisayarınız üzerinde çalışır ancak network yada internetten erişimi engelleniyor.Online Oyunlarda sorun yaşıyorsanız bu bölümden oyunu ekleyip izin vererek halledebilirsiniz.
c) Gelişmiş (Advanced)
Ağ bağlantıları ayarları kısmında:Buradan bilgisayarınıza bağlı ağ bağlantılarını görebilirsiniz. Windows Güvenlik Duvarını ağ bağlantıları bazında açıp-kapama işlemini buradan gerçekleştirebilirsiniz. İsteğiniz bağlantıyı seçmeyerek Windows Güvenlik Duvarını o ağ bağlantısı için devre dışı bırakabilirsiniz.
Ayrıca daha önceden bahsettiğim gibi her bir bağlantıyı seçip Ayarlar (Settings) kısmına girerseniz her bir ağ bağlantısı için genel değil özel ayarlara erişebilirsiniz. Böylece belli bir servisi sadece belli bir ağ kartı için açabilirsiniz. Örneğin sadece iç ağınızda(intranet'te) WEB Server kuracaksanız 80'numaralı portu iç ağınızdaki ağ kartının servislerinden Web Server'ı seçerek açabilirsiniz.
Güvenlik defteri :Windows Güvenlik Duvarının tutulduğu Log dosyası için gerekli ayarlar mevcut.
ICMP ayarları: Internet Control Message Protocol. Uzaktaki bir sistem hakkında bilgi edinmek için kullanılınan bir protokol. En çok kullanılan örneği ping uygulamasıdır. Birazdan Test aşamasında sizde göreceksiniz. Örneğin Sizin bilgisayarına gelen bir ping'e cevap verilmesi için "Allow incoming echo request" seçeneğinin aktif olması gerekir. Yoksa bilgisayarınız ping'e cevap vermez ve kapalı bir bilgisayar gibi görünür. Eğer gerekli ise açın yoksa kapalı kalsın ;) Bu kısımda yapmış olduğunuz ayarlar tüm bağlantılara uygulanır. Sadece belli bir ağ kartının ICMP ile ilgili ayarlarını yapmak istiyorsanız yukarıda bahsettiğim gibi o bağlantıyı seçip karşısındaki ayarlar sekmesinden yapabilirsiniz.
Default Ayarlar: Bütün ayarlar sıfırlanıyor.
Windows Güvenlik Duvarı Testleri
1.İşletim Sistemi: Windows XP SP2
IP adresi:192.168.0.1
2.İşletim Sistemi: Windows XP SP1 (VMware üzerinden)
IP adresi:192.168.0.3
Bu iki işletim sistemi arasında VMware programının sanal ethernet kartlarıyla gerçek bir network kuruldu ;)
192.168.0.2 IP adresi ise kapalı bir bilgisayarı temsil ediyor.
Güvenlik duvarının işe yarayıp yaramadığını görmek için ücretsiz bir program olan Angry IP Scanner 2.21 programı kullanılmıştır. Kullanımı çok basit sizde kendi güvenliğinizi test etmek amacıyla kullanabilirsiniz.
Programda tarama yaparken Internetin anası :) IANA'nın sitesinden bulabilceğiniz "Well know port numbers" aralığındaki port numaralarını tarattırdım.
Hedefimiz Windows XP SP2'nin güvenlik duvarını test etmek olduğu için IP taramasını Windows XP SP1 yüklü bilgisayar üzerinden gerçekleştirdim.
Default Firewall ayarları aktifken Port taraması
Default Firewall ayarlarıda Windows XP SP2 ağ'a kapalı bir bilgisayar kadar güvenli ;)
Windows XP SP1 ise default olarak bazı servislerin açık gelmesi ve IP taramanın bu makina üzerinden gerçekleşmesi sonucu 135,139,445 portları açık gözüküyor.
-135 loc-srv/epmap
-139 netbios-ssn
-445 microsoft-ds
detaylarına buradan bakabilirsiniz. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
Firewall Kapalıyken Port Taması
Söze gerek yok SP2=SP1 ;)
İstisnalar kısmındaki Dosya ve Yazıcı Paylaşımı izni sonucundaki Port taraması
Dosya paylaşımını açınca bizde kabak çiceği gibi açılmış olduk :)
Sadece Ping'e cevap almak için 445. Portu açınca Port taraması sonucu
Bu tarama için istisnalar kısmındaki Dosya ve yazıcı paylaşımını editleyip burada bulunan TCP 445 portunu seçtim.
Tarama sonucu doğal olarak 192.168.0.1 IP Windows XP SP2'nin sadece 445. portun açık olduğunu görüyoruz. Atılan ping'e sadece cevap veriyor.
ICMP Echo Request'e izin verince Port taramasıın sonucu
Yukarıdaki uygulamanın aynısı fakat dikkat edeseniz portumuz gizli (stealth) ama işlevsel olarak çalışıyor. Windows Güvenlik duvarının Gelişmiş bölümündeki ICMP konusunu anlatırken bahsetmiştim. Ping uygulamsında bize felen isteklere cevap vermek için sadece "Allow incoming echo request" seçeneğini şeçip tarattırdım.
Microsoft'un son zamanlarda sürekli söylediği 3 adımda PC'nizi koruyun ilkesinin 1. adımı olan Window Güvenlik Merkezindeki Güvenlik Duvarıyla işimiz bitti. Şimdi gelelim diğerlerine.
2-Otomatik Güncelleştirmeler (Automatic Updates)
İşletim sisteminizdeki hataları, açıkları ve sorunları ancak güncelleştime paketlerini yükleyerek giderebilirsiniz. Güvenli bir sistem için bu güncellemeleri sürekli kontrol edip yüklemeniz gerekmektedir. Microsoft Güvenlik Merkezindeki Otomatik günceleştirmeler aktif olarak çalışmıyorsa yine taskbarda uyarı sembolünü göreceksiniz. Güvenlik ayarlarını yönet (Manage Security Setting) kısmından Otomatik güncelleştirme ayarlarına erişebilirsiniz. Aynı şekilde yine bu ayarlara Denetim Masasından da erişebilirsiniz.
3-Virüs Koruması (Virus Protection)
Evet güvenlik duvarımız etkin, işletim sistemimizin bütün güncelleştirmeleri tamam. Şimdi sıra geldi Virüs'lerden korunmaya. Tabi bunu Microsoft yapmıyor ;) O sadece sisteminize kurulu bir antivirüs programı varmı ve güncel mi diye kontrol ediyor. Bu sayede antivirüs programınızı sürekli güncel tutmanız için size uyarı veriyor. Bu arada Microsoft'un Antivirüs çözüm ortakları'nın listesine buradan bakabilirsiniz. Gerçi ilginç bi sorun vardı SP2 benim Norton Antivirüs 2003'ü tanımamıştı! Bu arada alternatif antivirüs programı olarak şuan kullandığım ve gayet başarılı olan GriSoft firmasının AVG free Edition versiyonu sizlerede tavsiye ederim. Hem ücretsiz hemde sistem kaynaklarını gayet iyi kullanıyor. Dolayısıyla arayüzü fazla gelişmiş değil ama bence alıştıktan sonra bırakamıyacaksınız ;)
SP2 ile Gelen Diğer Bazı Yenilikler
*
Pop-up engelleyici
Pop-up'lar öyle bir hal aldı ki çoğu kişinin daha açılır açılmaz refleks olarak elinin direk pencerenin kapatma kısmına gidiyor olması düşündürücü doğrusu. Bunun dışında artık güvenilir site kavramıda artık tartışılır olmaya başlandı. Çünkü güvendiğiniz bir site daha az güvenilir başka bir siteden reklam alıyor.O sitede ondan daha az vs.. derken karşınızda ne alaka diyeceğiz şeyler görünüyor malesef. Kullanıcılar kötü içeriklere sahip reklamların dışında.Ayrıca bu sitelerden temp dosyanıza bulaşan trojan, virüs vs'ler hat safhada. Microsoft'un SP2 ile IE'ye eklenti biçiminde gelen gayet başarılı pop-up engelleyici sayesinde 3.parti yazılımlara gerek kalmadan bu sorunlarımızıda minimum seviyeye çekti sonunda.
Yine Microsof Güvenlik Merkezinden erişebileceğiniz yada Denetim Masası Internet Özellikleri'ne girerek Gizlilik (Privacy) bölümünden pop-up engelleyicimize erişip seçeneğimizi aktif yapıyoruz.
Ayarlar kısmında güvendiğiniz siteleri buraya ekleyerek bu sitelerdeki zararsız Pop-up'ları sürekli sormadan açmasını sağlayabilirsiniz.
Bu işlemi elle girmek zorunda değilsiniz Internette gezerken Pop-up olan bir siteye girdiginizde çok güzel sesle birlikte gelen uyarı metniyle karşılacaksınız.;)
Bu uyarıya sağ tıklarak ulaşacağınız menüden bu sitedeki;
- Pop-up'ları geçici olarak bir seferliğine izin verebilir,
- Bu sitedeki Pop-up'lara her defasından otomatik olarak sormadan izin verebilir,(Yukarıdaki izinli siteler kısmına eklenmiş oluyor böylece)
- Yada açılmasını istemiyorsanız kapatma tuşuna basarak görmezden gelebilirsiniz.
*
Gelişmiş download yöneticisi
Internetten dosya indirirken eğer downlaod programı kullanmıyorsanız Microsoft indirdiğiniz dosya hakkında eskisine göre gelişmi bilgi veriyor ve sizleri güvenliğinize karşı uyarıyor.
SONUÇ
Eğer kapalı koda sahip bir işletim sistemi kullanıyorsanız, ki hala büyük bir çoğunluğumuz öyle, çıkacak güncelleştirme paketlerini takip edip önlemimizi sürekli almak zorundayız. Microsoft sürekli eleştiriliyor bazı konularda ama bunun sebebi tek Microsoft değil ki! Birazda suçu kendimizde arayalım lütfen! Felsefesi bu olan bir şirketin yazılımını kullanmak istiyorsanız sürekli olarak tetikte durup çıkabilcek sorunları da onlar düzeltene kadar beklemek ve sonrada uygulamak zorundasınız. Tamam, ev kullanıcıları için çok büyük bir sorun teşkil etmemekte bu gibi durumlar ama bana göre bazen alışkanlıklarımızı bırakıp alternatif yazılımları denemenin hiç bir zararı yok. Korkunun ecele faydası olmadığı gibi, ama durum böyle! Yeri gelmişken söylemeden de geçmeyeyim dedim.
Şimdi gelelim SP2'ye. Microsoft'u kutlamak gerek, gerçekten Windows XP için SP2 ile şimdikiye kadar çıkırılan Servis paketlerinden öte bir servis paketi çıkardı karşımıza. Bu da, "Yiğidi öldür ama hakkını teslim et!" gibi oldu. Gerçekten şuan için çok güzel ve güven verici gözüküyor ama bu makalenin başında dediğim gibi ileride başka bir delik bulunmayacağını kimse garanti edemez. Mutlaka tüm Windows XP kullanıcıları kurmalı. tavsiye ederim!
Ancak, kurmanda önce bilgilereiniz yedeklemeniz gerektiğini tekrar hatırlatalım. Eskiden çalışan bazı yazılımların artık çalışmadığını, bazı donanımların su koyuverdiğini göreceksiniz. Eğer bir notebook kullanıcısı veya markalı sistem kullanıcısı iseniz, üreticinizden "SP2 kurabilirsiniz" talimatı gelmeden güncelleme yapmamanız yararlı olur. Piyasadaki bir çok sistemde SP2 ile ilgili olarak donanımsal uyuşmazlıklar var; ilk başta bunların çözülmesi gerekir.
Buradaki sayfadan ise WindowsXP SP2 ile sorun çıkartan veya çıkartabilecek yazılımların listesini görebilirsiniz. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
Evet son olarak birazda bu konularla ilgili olduğundan dolayı sizlere önereceğim iki kitaptan bahsedeyim. Birincisi Davut Yılmaz'ın yazmış olduğu "Hacking Bilişim Korsanlığı ve Korunma Yöntemleri" adlı kitap,kitabın arka kapağından bir alıntı size:
"Hacking olayının bir metodoliji içinde anlatıldığı bu eserde, hacker'ların kullandığı tüm yöntemler ve programlar savunma önlemleriyle birlikte sunulmuştur. Kitap, hem bilgisayar güvenliği alanında yeni olayları, hem de konunun uzmanlarının yararlanabileceği şekilde hazırlanmıştır."
gayet başarılı bir eser, konuya temelden girmesi ve hem Windows hemde Unix platformları için bilgiler vermesi güzel.
Diğer kitap yazın uykusuz bir-iki gece geçirmeme ve bir solukta kitabı bitirmeme olanak tanıyan Dan Brown'un güzel eserlerinden biri olan Dijital Kale. Tek kelimeyle süper. Hala okumayan varsa dijital güvenliğin, maceranın, kuşkuculuğun yuh dedirtiği bir kitap.
dedeefendi
27-01-06, 02:39
Umarim yeterince açıklayici olmuştur...;m)
:D ewet bayağı açıklayıcı ama şölede 1 şey war size tawsiyem serwice pack 2 içinde olan xp cd si ile formattan sonra yükleyin.
Çünkü yüklü olan xp nin üstüne sp2 yüklenince xp sapıtıyor abuklaşıyor.
We herkese ps2 kullanmasını öneriyorum :D
dedeefendi
27-01-06, 03:10
eywallah dostum sölediğin iyi olmuş,evet bende katılıyorum, sp2 gömülü kurulumu olan xp kullanırsanız daha ii olur..
ya o znm formatladığımda sp2 yükliyeyim hemen arkasındn bide kanka sende warmı sp2 li xp cd si ??? :)
dedeefendi
27-01-06, 18:11
bende war ama upload etmek uzun sürer walla ama bir bakim edebilecem mi yada edilmiş warsa yazim buraya..
Rapidden de gönderdi bir arkadaş."Başarıyla yüklenememiştir" yazısı çıktı.Sanki "yaşasın yine yüklememeyi başardık"der gibi.:)
Güncelleştirme sayfasından da kaç kez denedim ama sonuç aynı oldu.
Neden yüklenemediğini de anlayamadım,anlasam çözüm aramak daha kolay olacak.
dedeefendi
27-01-06, 18:59
sevgili dostum sana verilen uyarı yazısını yazarsan yardım etmeye çalışırım, daha önce çok defa yükledim öncelikli olarak ya indirme işlemi düzgün yapılmamıştır ya da sana uyan dil tercihindeki paketi indirmemiş olabilirsin, eğer kullandığın xp türkçeyse türkçe olanını yüklemelisin..
birde sistemine tema vs gibi sistemin grafik kabuğunda değişiklikler yapan bir program yüklediysen onu kaldırıp yüklemeyi tekrar dene...
Tekrar deneyip uyarıyı yazayım,sağol.
"Windows XP Service Pack 2 yüklenemiyor.
Microsoft Windows'u yüklemek için kullanılan ürün anahtarı geçerli olmayabilir.Bu hata iletisini neden aldığınızla ilgili daha fazla bilgi ve u konunun çözüm adımları için Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. sitesine bakın."
Güncelleştirmelerde de aynı sonuç oluyor.
Tema ve benzeri bir program yüklemedim.
XP de Türkçe.
dedeefendi
27-01-06, 22:03
evet problemin şimdi anlaşılıyor, sık rastlanılan bir problem xp yi kurarken üzerinde yazan kurulum keyi yani anahtarı artık korsan olduğu microsoftça da malum olduğu için kullandığın sistemi sp2 korsan olarak görüyor ve kurulmuyor..
Tabiki herşeyin bi çözümü var:)
Bunun için bu kurulum keyini değiştirmeliyiz önce bunu nasıl yapacağını buraya yazıcam birazdan takip edersin sonrada bu konuyu sabitleyebiliriz baya ihtiyaç olunan bir mevzu aslında...
dedeefendi
27-01-06, 22:36
şimdi öncelikle upload ettiğim key.rar isimli dosyayı indir.
sonra rar şifresi: dedeefendi olarak gir ve herhangi bir yere extrac et(çıkar)
çıkan key isimli dosyanın içindeki "WindowsXP Product Key Viewer" adlı programı kullanarak xp yi kurarken yazdığın ürün anahtarını görebilirsin biz işte bunu değiştireceğiz...
1.adım "XPProCorp-keyChanger" adlı programı çalıştır bir DOS penceresi açılacak,
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
( herhangi bir tuşa bas sana çeşitli serial numaraları verecek pencerenin içinde sonra yeniden herhangi bir tuşa bas diyecek) bu sayede XP nin key etkinleştirme penceresi (mavi bir pencere ) açılmış olacak üzerinde windows etkinleştir yazar..
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
2.adım windowsumu telefonla etkinleştirmek istiyorum kısmını seç ileri tuşuna bas.
3.adım gelen yeni ekranda yukarıdan konumunu türkiye olarak seç ve aşağıda ürün anahtarını değiştir kısmına bas.
4.adım yeni gelen penceredeki yere dos ekranında gelen anahtar seiallerden birini gir ve güncelleye bas.
5.adım herşey tamam pencereleri kapatabilrisin ve yukarda bahsettiğim "WindowsXP Product Key Viewer" adlı programı kullanarak değişen xp keyini kontrol edebilirsin..
Bu adımları yaptıktan sonra sp2 yi yeniden yüklemeyi dene büyük ihtimalle kurulacaktır olmassa yukarıdaki adımları kullanarak yeni bir key gir, o da olmassa bana özel mesaj at...
Ne diyeceğimi bilemiyorum arkadaşım,çok duygulandım.Ne kadar emek harcayıp hazırlamışsın.Ruhuna,emeğine,inceliğine teşekkür ederim.ğş6
Yarın sabah ilk işim bunları adım adım yapmaya çalışmak olacak,umarım emeklerini boşa çıkarmam.
dedeefendi
28-01-06, 01:28
Sen bunu dene ve çalışıp çalışmadığını yaz yeter banaşç7
bakalım ne olacak Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Peki,sabah hemen deneyip seni de bilgilendireceğim arkadaşım.:)
dedeefendi
28-01-06, 01:32
ayrıca arkadaşlar windows vista demişler, daha xp nin service pack 3 ü piyasaya çıkacak yakında, hem vistalar henüz test aşamasında bakarsınız longhorn gibi sekteye uğrayabilir hem daha çook xp kullanırız biz vista çıkıncaya kadar...
Allah razı olsun arkadaşım,sonunda oldu. :)
dedeefendi
28-01-06, 15:52
wayyy bravo sanağş1 , işte bu güzel haber..Demek sonunda sp2 ye transfer oldun:)yğ2
ilk başta biraz uyuz gelebilir ama bence güsel ve gerekli;)
xp ile ilgili her konuda çekinmeden sorabilirsin artıkğj1 , forumda ben ve arkadaşlarım mutlaka yardımcı olacaklardır format, kurulum, fdisk, hdd bölümleme hepsinde yardımcı olacaklar vardır mutlaka:)
Format atmayı daha önce denenemiştim,hep sevdiklerim yardımcı olmuştu ancak şimdi aynı şehirde değiliz iş bana kaldı.Uzaktan kumanda yardımıyla format attım.:) Tam "boşuna korkuyormuşum" demiştim ki Service Pack 2" yüklenemedi.Neyse ki başka bir sevdiğim arkadaş yardımıma yetişti.:) Artık formattan korkum kalmadı.
serkan_331
29-01-06, 14:20
Ya Evet öyle Arkadaşlar Vista çikti Ama Ben Xp Yi Tercih Ediyorum...nedeni Ise Daha 98 I Yeni Birkatim çünkü Benim Tarihi Eser Bilgisayar Kaldirmadi Da::::: :)
dedeefendi
21-02-06, 17:36
Ya Evet öyle Arkadaşlar Vista çikti Ama Ben Xp Yi Tercih Ediyorum...nedeni Ise Daha 98 I Yeni Birkatim çünkü Benim Tarihi Eser Bilgisayar Kaldirmadi Da::::: :)
Bu gidişle vista da biraz zor çıkar:) Sade senin değil bir sürü insanın donanımını yenilemesi gerekecek vista dan performans alabilmeleri için ben kendi adıma linux ve xp diorum..
mehmettunc
23-02-06, 10:49
Bu bilgileri bizimle paylaşan değerli arkadaşlara teşekkür ederim sayelerinde bilbisayar kullanmasını ve ince detaylarını öğreniyoruz Emeği geçenlere sonsuz teşekkür
Sağolasın dostum...
Karşıdan sevgiler...
bu ayarlar çok önemli her kişinin yapması gerekiyor paylaşım için teşekkürler...
yanlız birazdaha açık yazırsa daha faydalı olurdu
PcTeknikZone