PDA

Tüm Versiyonu Göster : 860 mb'lik cd yi 700 mb görüyo

bayrakdar
18-01-06, 15:24
860 mb lik bir cd aldım ama hem xp nin yazma sihirbazı hemde nero 700 mb olarak görüyor cd yi. Kendim ayarlarını değiştireyim dedim ama hiç bişe anlamadım. yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum herkese

dedeefendi
20-01-06, 08:09
kullandiğin nero eskiyse güncel bir nero kurmayı dene istersen
bi de ben hic 860MB cd görmedim valla en fazla 800 civarında yazabiliorum:)

Gecelerin Sessizliği
03-02-06, 13:00
Yav aynı konu başka bir forum sitesinde açıldı. Ve ne hikmetse bende dahil ordakilerin de hiç birisi böyle bir CD görmemiş. Arkadaşım sanırım ya sen yanlış biliyorsun, ya da seni bir şekilde kazıklamışlar. Öyle bir CD çeşidi yok yahu.

karaca
03-02-06, 17:57
böyle bir cd var...hatta 900 MB lık diye geçiyor.özel bir cd.neronun son versiyonunu kurup öyle deneyin.

ayrıca nero görmüyor derken alttaki doluluk çizelgesinden bahsediyorsanız eski versiyonda o ayarı siz yapıyorsunuz, yenisinde nero görüyor.

şöyle bir durum da var o cd yi her cihazda tam 860 okumaz.860 yazsanız bile başka bir cd-rom okuyamayabilir.

cd nin markası philips miydi?

bayrakdar
27-03-06, 22:58
Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. Ben sorunumu hallettim ve şu şekilde oldu. Hatta şimdi diamond marlka 700 mb lik cd ye dahi 775 mb lik dosya yaza biliyorum. Nero burningroom a giriyorsunuz. files=>preferences=>expert features=>maximum CD size 82 olan sayıyı her 50 mb ye 6 saniye ekleyerek tamam diyoruz ve cd nin kapasitesini arttırmış oluyoruz. bendeki 860 mb lik cd nin markasıda ayrıca armedia ve kazıklanacak kadar da pc konusunda acemi değilim sanırım.:)

varyemez
27-03-06, 23:04
Yok kazıklanmakla ilgisi yok zaten bazı cdler 700 mb dan daha fazla veri alaına sahiptir ve bunu kullanmak için bir kaç manuel ayar gerekir yazarken.Fakat bu işlemi yapmak yani over burn yapmak risk amak demektir.Cdnin markasına göre cd rewriterınızın yanmasına neden olabilir.Bu riski alabiliyorsanız yapabilirsiniz..

karaca
28-03-06, 09:04
yaw zaten bir cd kaç para ki bu kadar kasmaya gerek yok...ayrıca bu şekilde yazılmış "overburn" cdler her cdromda okunamayabiliyor ;)