Tüm Versiyonu Göster : sitelere girişte M E B uyarısı nedendir
elektron81
10-02-05, 21:14
Bu siteye erisim, sakincali iceriginden dolayi,
diye bir yazı ve milli eğitim bakanlığının logosu çıkıyor ve çoğu sitelere giremiyorum bunun nedenini bilen varmı acaba ne yapmama gerekir ben adsl kullanıyorum bundan kaynaklanabilirmi acaba yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler
Explorerda güvenlik arttırılmış olabilir bunun için internet explorera ait internet özellikleri penceresinden güvenlik sekmesine ve buradanda güvenliği biraz düşürmeni öneririm.Firewall olduğu sürece burada yapacağın bir değişiklik soruna yol açmaz..
elektron81
15-02-05, 23:09
teşekkür ederim ama dediklerinizin hepsini yaptım ama genede ara sıra aynı şeyler oluyor ama bu ayarları yaptıktan sonra kısmen azaldığını gördüm kanımca adsl bağlantımdan olabilir zira telekomun böyle bir engelleme programı olduğunu duydum şimdi onu araştırıyorum eğer bilgi edinebilirsem onuda yazarım her şey için teşekkürler
M E B
Uyarısı öğretmenlere sağlanan internet hatlarında merkezi olarak yapılan kısıtlamar sonucunda çıkıyor
M E B
Uyarısı öğretmenlere sağlanan internet hatlarında merkezi olarak yapılan kısıtlamar sonucunda çıkıyor
EVET BU CEVAP KESİNLİKLE ARKADAŞIN SORUNUnun CEVABIDIR..
arkadaş da büyük ihtimalle okul'dan bağlandığında böyle bir sorunla karşılaşıyodur..
MEB kaynaklı bağlanan yerler TELEKOMUN' normal kullanıcılarada uygulamak istediği ama çeşitli nedenlerde Telekom üst kuruluna takılıp sadece proxy seviyesinde kalan
ama MEB (okulalar) bağlantılı tüm bağlantılarda bu filtreleme
MEB'lığınında bilgisiyle uygulanmakta..
diğer arkadaşların ve "xcedayx" arkadaşımızın dediği konu kısmen dogru yanlış olan kısmı sadece "meb" e giriyor kısmı düzeltelim MEB'in izin verdiği sitelerer filtreleme sınırı içindeki sitelere giriyor..
SAYGILAR...
Yaw bu Tamaiyle Telekomun Domin Kısıtlaması...Okulları Sabit ip vardır .Bu ip den gelen internet veri paketinin içinden istenilen adrese bakar...eğer sakıncalı ise TT server ı geriğe Meb in yazısını yollar...Neden meb uyarısı ? ...Çünkü sabit ip nin meb e ait olduğunu otomatik anlar...
SELAM ARKADAŞLAR cooki BU NEDEMEK BANA BİLGİ CVERİRMİSİNİZ BEN BİRZ CAHİLİM AMA ÖĞRENİYOZ İŞTE SZĞOLN ŞİMDİDEN YANİ BUNU YAPINCA NE OLUYOR TEŞEKKÜR
Kızıl_Kurt
23-08-07, 13:50
SELAM ARKADAŞLAR cooki BU NEDEMEK BANA BİLGİ CVERİRMİSİNİZ BEN BİRZ CAHİLİM AMA ÖĞRENİYOZ İŞTE SZĞOLN ŞİMDİDEN YANİ BUNU YAPINCA NE OLUYOR TEŞEKKÜR
Cookie(çerez) ler sayesinde istemcinin bilgisayarında bazı bilgiler saklanabilir
Bu bilgiler kişisel bilgilerin veya sitede o kullanıcıyla ilgili bilgilerin saklanması için kullanılabilirler. Cookie "response" nesnesinin bir koleksiyonudur.
Cookielerde bilgiler isim-değer çiftleri şeklinde tutulurlar kullanıcının bilgisayarına yollanırken de bu şekilde yollanırlar.
Örnek:
Response.cookie("isim")="xxx"
Bir cookiede birden fazla alt anahtar bulunabilir.
Örnek:
Response.cookie("aaa")("bbb")("ccc")="xxx" şeklinde...
Cookielerin "expires" adynda bir özeliği vardır Bu şekilde cookienin kulanıcı bilgisayarında hangi tarihe kadar saklanacağı belirtilebilir.
Örnek:
Response.cookie("xx").expires="feb 11,2000"
Bu ifade ile bu cookienin 11 şubat 2000'e kadar bilgisayarda saklanacağını belirtilir.
Cookie bilgilerinin alınması
Response.cookie("xxx")="aaa" şeklinde kullanıcı bilgisayarına yollanan cookie
Request.cookie("xxx") şeklinde çağırılıp bir değişkene atanarak kullanılabilir.
-Genel olarak tüm cookiler bir klasör altında saklanır "windows/cookies" gibi...
Cookielerin Haskey denilen özelikleri belirtilerek başka sitelerin aynı çereze erişmesi,çerezin saklanacağı pathin belirtilmesi gibi işlemlerde yapılabilir.
Saygı ve Sevgilerimle
PcTeknikZone