PDA

Tüm Versiyonu Göster : Gİzlİ Çekmece

NIGHTMARE
04-01-06, 22:45
GİZLİ ÇEKMECE

Koydeki komsumuz Elise, yeryuzunde kimsesi olmayan fakir ve yasli bir kadindi. Yatagindan kalakamayacak kadar hastalandigi zaman, en tabii insanlik gorevi olarak, doktor cagirdim ve hastaligi suresince ona baktim.
Olume yaklastigi son gece yaninda bulunuyordum. Onun, uzerimde dolasan minnet dolu tatli bakislarini ve halsiz gulumseyisini unutamam. Sabaha dogru bana: "Sizin gibi bir kizim olmasini cok isterdim… Size, soyleyecegim…" ve sustu. Gozleri agir agir kapandi, solugu hafifledi, komaya girdi.

Ertesi gun de, ogle uzeri ruhunu teslim etti. Seksen yedi yasindaydi.

Cenazesinde sadece ben ve yakinlarim vardi.

Aradan bir kac gun gecti…

Ruya gorup gormedigimi, uyanik olup olmadigimi kesin olarak soyleyemeyecegim. Bir gece, yasli kadini gordum: Karyolamizin ucunda ayakta duruyordu… genclesmis gibiydi, uzerinde, o ana kadar hic gormedigim suslu bir elbise vardi.

Gayet belirli bir sekilde, bana:

"Yavrum!.. Senin sayende omrumun son gunlerini cok rahat gecirdim." Dedigini duydum. "Sevildigimi hissettim… Sana tesekkur etmek istiyorum yavrum… Bahceme git… Buyuk kestane agacinin dibindeki topragi kaz. Orada kucuk bir cekmece bulacaksin… Senindir… Bunun icin bana tesekkur etme kizim… Benim icin endiselenme… Simdi oyle mutluyum ki… Ara sira yasli Elise’yi dusun!.. Benim icin dua et… Hoscakal…"

Sozler sona erince buharlasir gibi oldu, boslukta dagilarak gozden siliniverd!..

Yanimda yatan esimin duzenli nefes alislarini duyuyordum. Elise gorundugu zaman uyanik miydim, yoksa o geldigi zaman mi uyanmistim, tekrar ediyorum, bu konuda kesin olarak hic bir sey soyleyemeyecegim…

Ertesi sabah, geceki olayi anlattigim zaman kocam, sozlerimi supheci, hatta hafiften alayci bir tavirla karsiladi.

Ama ben, her seye ragmen buyuk kestane agacinin altinda bir arastirma yapmaya karar vermistim. Sonunda israrlarim karsisinda, benimle gelmeye razi olan esimle beraber, gidip agacin yarim metre cevresini kazdigimiz zaman, kucuk bir celik cekmece bulduk. Cekmecenin paslanmis kilidini kolayca actik; icinde 30.000 altin ve Elise’in sararmis bir fotografi vardi!..

Bu anlatilmasi guc, garip olay, uzerimizde bir sok etkisi yapmisti!.. Ben gunlerce etkisinden kurtulamadigim bir sinir krizi gecirdim.

Paranin onemli bir kismi ile dostumuza guzel bir mezar yaptirdik.

Bu garip, esrarli olayi nasil aciklayacagimi hala dusunuyorum.

xmavix
06-01-06, 18:30
way be çok enteresan değişik bişi

SeVeNHiLL
15-01-06, 19:24
gerçekten çok ilginç bunu açıklamak ta zor olsa gerek

jonabi3706
25-01-08, 23:14
Güzel bir hikâye, emeğine sağlık.

burakvarol222
02-02-08, 15:29
evet açıkllamak zor olsa gerek ;)