Tüm Versiyonu Göster : Yazıcı Niye Geç Yazar!AciLLL
arkadaşlar dos tabanlı 16 bitlik bir muhtarlık programı kullanılıyor.Bunu 32 b,tl,k xp işletim sistemimde çalıştırınca yazıcı belgenin yarısını veriyor.Diğer yarısını bir çay alıp gelmeye veriyor.Bunu nasıl hallederiz Halledebilir miyiz..Yardımlarınızı bekliyorum ((: Nekadar çabuk olursa mahaleli okadar hızlı gider muhtarlıktan... :)
Yazıcının marka ve modeli nedir ve ayrıntılı anlatırsan daha iyi olur
Yazıcının markası Panasonic K-1150 Nokta vuruşlu..
ama şunuda ekliyim normal nokta vuruşlu olmayan hp yazıcılarıda denedik maalesef olmadı :(
Yardım edinnn lütfennnn.. ((:
Nerde Bu Mİllet Nerde Bu Dewlet Abİlerİm Amcalarim Bana Yardim Edİn..arada Burayada Bakin Bİlgİlerİnİze İhtİyacim Var..n'olur Bİlgİnİ Esİrgeme Bİlgİ PaylaŞildikÇa Artar..
Yazıcı konusunda fazla bilgim yok xcedayx kardeşim cevap verecektir ;)
dedeefendi
04-01-06, 06:22
walla bence yazıcıda sorun olmama ihtimali yüksek muhtemelen sorun yazılım kaynaklı gibi çünkü bizim muhtarın bilgisayarı başımı epey ağrıtıyor belediyeden verdikleri apache server le çalışan ve explorer i interface olarak kullanan program iki de bir sorun veriyodu ve yarısına kadar çıkarmama sorunu da buydu ki program hatalıydı iki de bir bozuluyordu zira..
birde yazıcı normal word veya exel gibi pogramlardan çıktı verirken de mi yavaş onu da belirtirsen iyi olur..
zira..
birde yazıcı normal word veya exel gibi pogramlardan çıktı verirken de mi yavaş onu da belirtirsen iyi olur..
Yazıcı word excelde normal yazıyor.Ama Dos tabanlı bu programda düzgün vermiyor.Belediyenin dağıttığı makine kendinden aciz.Eski programla watandaş 5 dk gidiyorsa(yarım yazıcı normal yazarken 1Dk)Belediyenin verdiğinde ölme eşeğim ölmee..
dedeefendi
04-01-06, 12:10
Belediyenin dağıttığı makine kendinden aciz.Eski programla watandaş 5 dk gidiyorsa(yarım yazıcı normal yazarken 1Dk)Belediyenin verdiğinde ölme eşeğim ölmee..
Bu kısmı anlamadım eski olan programmı makine mi yada belediye mi eski yazıcı verdi:)
xcedaya kısmen katılıyorum ancak muhtar programının dos tabanlı 16 bitlik olması windowsXP(32bit)kullanıosunuz sanırım ki zaten programın XP de çalışması bile sorunlu yani dediğim gibi sorunun tamamen yazılımsal kablodan olduğunu sanmıyorum birde yazıcı ve yazdırma ayarlarını(muhtar programı için) bi kurcala ve yazıcının normal ofis vs de bekleme yapmaması da yazıcıda sorun olmadığını gösteriyor
Yazıcının markası Panasonic K-1150 Nokta vuruşlu..
ama şunuda ekliyim normal nokta vuruşlu olmayan hp yazıcılarıda denedik maalesef olmadı :(
Yardım edinnn lütfennnn.. ((:
Üstelik diğer yazıcılarda da olmamış...
geçici bir çözüm olarak çıktı alacağın görüntüyü paint vs gibi başka bir programa aktarıp kısa sürede windows ortamından almayı deneyebilirsin(zira senin muhtar programının yazıcı ayarları ile windows default ayarları farklıdır muhtemelen )
Evet arkadaşım 1.si bu yazıcıyı bilgisayarıan ıbm proprinter diye tanıt böyle dene 2.si olmassa ıbm graphicks olarak tanıt hala sorun aynıysa lpt kablosunu değiştir. ama lpt den olacağını sanmıyorum işletim sistemin xp ise ıbm propribter yok 98 ise ıbm graphicks olarak tanıt sonucu yaz bekliyorum.
İBM leri Denedim olmadı yazıya bilgi bile gitmiyor yazıcı put gibi bekliyor.Anlıyacağını sorun dewam ediyor..
Diğer arkadaşın dediği bilgileri print screen edemem çünkü ikametgah falan önizleme olayı yok programda..Print screnn yapsam sadece o anki görüntüyü alabilirim..onu dökmenin bi anlamı yok.belge deil çünkü hem nokta vuruşlu yazıcıdan resim çıkartmaya kalkışmış olacaksan daha beter bekliyeceksin..
Başka başka ne olabilr hadi bakalım bulalım şunu yaa ((:
dedeefendi
04-01-06, 21:43
Diğer arkadaşın dediği bilgileri print screen edemem çünkü ikametgah falan önizleme olayı yok programda..Print screnn yapsam sadece o anki görüntüyü alabilirim..onu dökmenin bi anlamı yok.belge deil çünkü hem nokta vuruşlu yazıcıdan resim çıkartmaya kalkışmış olacaksan daha beter bekliyeceksin..
Başka başka ne olabilr hadi bakalım bulalım şunu yaa ((:
Geçici bir çözüm olur belki die solemiştim ama haklısın nokta vuruşlu oluşu ve aktarım olayının da olmaması kötü ama birşeyin mutlaka birden fazla yolu vardır unutmamak lazım, benim alanım yazıcılar değil yine de az buçuk anlarım bizde daha ziyade PC nin iç bileşenleri ve yazılım yine de sana yardım için çalışıorum bide şu muhtar programının ismini verebilirmisin bakalım bizim muhtardakilerden biri mi eğer öyleyse ona bir uğrayıp bakabilirm ne de olsa uzaktan yardım etmek işi birkaç kat daha zorlaştırıyor
Geçici bir çözüm olur belki die solemiştim ama haklısın nokta vuruşlu oluşu ve aktarım olayının da olmaması kötü ama birşeyin mutlaka birden fazla yolu vardır unutmamak lazım, benim alanım yazıcılar değil yine de az buçuk anlarım bizde daha ziyade PC nin iç bileşenleri ve yazılım yine de sana yardım için çalışıorum bide şu muhtar programının ismini verebilirmisin bakalım bizim muhtardakilerden biri mi eğer öyleyse ona bir uğrayıp bakabilirm ne de olsa uzaktan yardım etmek işi birkaç kat daha zorlaştırıyor
Ya yanlış anlama ben seni terslemek için falan böle bişi demek istemedim.Saolasın en azından kendi fikirlerinden bişiler yürütüosun.Bize sonuç elde etmede seçenek üretiyorsun.Bende senin yazdıklarından çıkardıklarım dı o neyse..Programın OFİS muhtarlık yazılımı(Dos Tabanlı)
dedeefendi
05-01-06, 00:05
Şİmdilik Bide bunu dene istersen denemekten bişi çıkmaz
Windows XP üzerinde çoğu program düzgün şekilde çalışır. Bunun istisnaları, özellikle Windows'un eski bir sürümü için yazılmış olan bazı eski oyunlar ve başka programlardır. Programlarınızı Windows XP'de çalıştırabilmek için aşağıdakileri deneyin:
1. Program Uyumluluk Sihirbazı'nı çalıştırın. Bunun yerine, uyumluluk özelliklerini kendiniz de ayarlayabilirsiniz.
2. Programınızı, sürücülerinizi veya donanımınızı güncelleştirin.
Program Uyumluluk Sihirbazı
Bu sihirbaz, programınızı farklı modlarda (ortamlarda) ve farklı ayarlarla çalıştırıp dener. Örneğin, program aslında Windows 95'te çalıştırılmak üzere tasarlanmışsa, uyumluluk modunu Windows 95'e ayarlayıp programınızı yeniden çalıştırın. Başarılı olursa, program her defasında bu modda başlatılacaktır. Sihirbaz, ekranı 256 renge ve ekran çözünürlüğünü 640 x 480 piksele geçirmek gibi, farklı ayarlar denemenize olanak verir.
Uyumluluk sorunları nedeniyle Windows XP'de bir programı yükleyemiyorsanız, programın kurulum dosyasını Program Uyumluluk Sihirbazı üzerinden çalıştırın. Dosyanın adı Setup.exe veya benzeri bir ad olacaktır ve muhtemelen programın Yükleme diskinde bulunur...
Program Uyumluluk Sihirbazı için
Başlat>Program Files>Donatlar>Program Uyumluluk Sihirbazı
dedeefendi
05-01-06, 00:49
Bide bu driverleri deneyebilirsin
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
dedeefendi
05-01-06, 02:17
Q: Why is printing slow when I print from Windows?
A: Since Windows sends everything, including text, graphically to the printer, it will not send out the code for bi-directional or draft printing when using the standard Windows driver. It does this to ensure the graphical letter quality text isn’t mis-aligned by the print head printing both directions.
The printer prints in faster bi-directional mode in DOS because the data is not sent as graphics. It uses the internal fonts programmed in the printer.
Only the newer EPSON ESC/P2 scalable font printers can use the printer’s internal scalable fonts or draft mode for faster printing. For earlier model printers, the only possible way to print faster under Windows, is to try using the generic text only printer driver supplied with the Microsoft Windows software, or by reducing the print resolution in Windows.
If you are using Printek dot matrix printers and experience slow LPT port printing, try setting Minimum Buffer: No in the Parallel Interface menu
Ayrıca KX-P1150 için IBM 4070 IJ driver kullanabilirsin
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
bi dene birde bu linkteki yazıyı bi incele anladığım kadarıyla bilgisayar becerin var biraz ingilizce bilmiosan beraber çözebiliriz
Dedeefendi bunların hepsini bir deneyim olmazsa kaldığımız yerden dewam ederiz.ok.İlgilendiğin içinde ayrıca teşekkür ederim.
Maalesef IBM 4070 olmadı..Uyumlulukta sorunu halledemedi..yani olmadı ((:
dedeefendi
05-01-06, 22:29
Walla en iyisi siz bu muhtar programını çöpe atın dostum red( ben sana başka muhtar programı bulayım...
yok ya saol yapacamda bakalım ne zaman o makineyi yapcam die 2 makine patlattım :D ama olcak herhalde
bu partition manager denen programı gurcalıodum bilmediğin şeyi niye gurcalıyorsun diyebilirsin..muhtarlıkatki h.d.d bir partition ayırcam 2 gb lık Fat16 sisteminde formatlıcam win98 kurcam programıda 16 bitlik sistemde çalıştırcam sonra 1 ay izne çıkacam.. :)
dedeefendi
06-01-06, 00:16
bu partition manager denen programı gurcalıodum bilmediğin şeyi niye gurcalıyorsun diyebilirsin..muhtarlıkatki h.d.d bir partition ayırcam 2 gb lık Fat16 sisteminde formatlıcam win98 kurcam programıda 16 bitlik sistemde çalıştırcam sonra 1 ay izne çıkacam.. :)
olabilir tabi yanlız partition magici dikkatli kullan yoksam format atmak zorunda kalırsın yine sp:: ya da sanal PC kurabilirsin bilgisayara... ikide bir win98'e geçmek zor olur diosan o zamanda yüksek performanslı bir bilgisayarın olması gerekir.
zaten partition manageri öğrenmek için 2 makine patlattım sıfırdan format atıom düzeltcem die yırtımnıorum..birini kurtardım makinenin diğeri kaldı..Bu akşam nöbetciyiz wallaaa
PcTeknikZone