PDA

Tüm Versiyonu Göster : AŞkin GÖzÜ Nİye KÖrdÜr?

dedeefendi
30-12-05, 07:32
Hiç Merak Ettiniz Mi Arkadaşlar...

AŞKIN GÖZÜ NİYE KÖRDÜR?

Bir gün delilik, yakın dostlarını kahve içmek için evine davet etmiş. Herkes gelmiş. Kahve içildikten sonra Delilik dostlarına saklambaç oynamayı önermiş .

“Saklambaç mı? O da nedir?” Diye sormuş Merak.
“Saklambaç bir oyundur. Sizler saklanırken ben yüze kadar sayacağım. Saymayı bitirdiğimde ilk bulacağım kişi benden sonraki ebe olacak.”

Korku ve Tembellik dışındakiler Delilik ’in önerisini derhal kabul etmişler.

“1…,2…,3…”diye yüksek sesle saymaya başlamış Delilik. Acelecilik ilk bulduğu yere kendini atıvermiş.

Utangaçlık, her zamanki alışkanlığıyla bir ağacın gölgesine ilişmiş. Neşe, bahçenin orta yerine doğru yönelmiş. Hüzün saklanacak yer bulamadığından ağlamaya koyulmuş. Kıskançlık, Başarının peşinden giderek yanıbaşındaki bir kayanın ardına sığınmış.
Delilik saymayı sürdürmüş. Umutsuzluk, Delilik’in doksan dokuza geldiğini duyduğunda iyiden iyiye umutsuzluğa kapılmış.

“YÜÜZ” diye haykırmış Delilik … “Saklanmayan ebedir, aramaya başlıyorum.”
İlk sobelenen merak olmuş. Birinci kurbanın kim olacağını o kadar merak ediyormuş ki, saklanmayı ihmal etmiş.
Bahçe duvarına baktığında Delilik, Kararsızlık’ı fark etmiş…
Ve hemen ardından Neşe’yi Hüzün’ü ve Utangaçlık’ı sobelemiş.

Herkes yeniden bir araya geldiğinde Merak sormuş:

“Aşk nerede? Hiç Aşk’ı göreniniz oldu mu?”

Delilik, Aşk’ı aramaya koyulmuş ama Aşk’ı hiçbir yerde bulamamış. Çaresiz arayışını sürdüren Delilik bir gül ağacı ile karşılaşmış.
Eline geçirdiği bir çalıyla ağacın dallarını, yapraklarını yoklamış.
Aniden tiz bir çığlıkla irkilmiş.
Acıyla bağıran Aşk diken batan gözünü tutuyormuş.
Delilik ne yapacağını bilememiş.
Özür dilemiş yalvarmış yakarmış Aşk’ın kendisini affetmesi için.
O kadar üzülmüş ki, bir daha hayat boyu yanından ayrılmayacağına söz vermiş

Acısı dinen Aşk sonunda özürleri kabul etmiş.
İşte o günden beri Aşk’ın gözü kördür ve Delilik hep yanı başındadır.

dedeefendi
22-05-06, 02:41
Aşk imiş her ne vâr ise âlemde...

karagozlum
22-05-06, 02:53
Eline saglik dedem, guzel paylasim..
Demek insan agsik olunca bu yuzden gozu birsey gormuyor,
cunku askin gozu kor malesef.. ğj5

SeVeNHiLL
22-05-06, 14:08
aşk işte aka da konar .........da

söz doğru ne diyelim

12345t67
22-05-06, 17:48
ahhhhhhhhhh........AŞK.......

bigbek
22-05-06, 18:27
ask....ask ask ask.....ne diyeyim ki bende..

cicekkiz
22-05-06, 21:12
yalan yalan hersey yalan ask yalan
bisey demiycem allah size akil versin
allah size ask acisi cektirmesin

darkness84
15-09-06, 16:48
Uzun zaman önce,dünya yaratılmadan ve insanlar dünyaya ayak basmadan önce,iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez vaziyette dolanıyorlarmış.Bir gün toplanmışlar ve her zamankinden daha sıkkın oturuyorlarken Saflık ortaya bir fikir atmış: "Neden saklambaç oynamıyoruz?" Ve hepsi bu fikri beğenmiş,ve hemen Çılgınlık bağırmış:"Ben ebe olmak istiyorum!!!"ve başka hiç kimse Çılgınlığı arayacak kadar çıldırmadığı için,Çılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış...1,2,3... Ve Çılgınlık saydıkça,iyi huylarla kötü huylar saklanacak yer aramışlar.Şevkat Ay'ın boynuzuna asılmış,İhanet çöp yığınının içine girmiş,Sevgi bulutların arasına kıvrılmış,Yalan bir taşın altına saklanacağını söylemiş ama yalan söylemiş çünkü gölün dibine saklanmış.Tutku dünyanın merkezine gitmiş,Para Hırsı bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış... Ve Çılgınlık saymaya devam etmiş,79,80,81,82,83...Aşkın dışında,bütün iyi ve kötü huylar o ana kadar zaten saklanmış.Aşk kararsız olduğu gibi,nereye saklanacağını da bilmiyormuş.Bu bizi şaşırtmamalı çünkü hepimiz Aşkı saklamanın ne kadar zor olduğunu biliriz.Ve Çılgınlık 95,96,97.. ye gelmiş ve 100 e vardığı an Aşk sıçrayıp güllerin arasına girmiş ve saklanmış.Ve Çılgınlık bağırmış"Sağım solum sobedir,geliyorum!" ve arkasına döndüğünde ilk önce Tembelliği görmüş,o ayaktaymış çünkü saklanacak enerjisi yokmuş.Sonra Şevkat'i ayın boynuzunda görmüş ve İhaneti çöplerin arasında,Sevgiyi bulutların arasında,Yalanı gölün dibinde ve Tutkuyu dünyanın merkezinde,hepsini birer birer bulmuş sadece biri hariç.Ve Çılgınlık umutsuzluğa kapılmış,en son saklı kişiyi bulamamış.Derken Haset,Aşkın bulunamamasından haset du******Çılgınlığın kulağına fısıldamış:"Aşkı bulamıyorsun,o güllerin arasında.."Ve Çılgınlık çatal seklinde tahta bir sopa almış ve güllerin arasına çılgınca saplamış,ta ki yürek burkan bir haykırma onu durdurana kadar.Ve haykırıştan sonra Aşk elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış,ve parmaklarının arasından iki sicim kan akıyormuş,gözlerinden.Çılgınlık Aşkı bulmak için heyecandan Aşkın gözlerini kör etmiş."Ne yaptım ben?Ne yaptım ben?"diye bağırmış."Seni kör ettim.Nasıl onarabilirim?"Ve Aşk cevap vermiş"Gözlerimi geri veremezsin ama benim kılavuzum olabilirsin" ve o günden beri, aşkın gözü kör ve çılgınlık her zaman yanındadır.

zahir
15-09-06, 21:07
Ah min'el aşk....

Teknolog
19-09-06, 01:21
çok güzel hikaye, eline sağlık dedem...

musician_boi
19-09-06, 12:17
walla ben hep aşka inannan biriydim çoğu dostlarım biliğr forumda...ama artık aşka inancım kalmadı benim...gerçekten yok aşk...sadece bi hoşlanmak die bişi war..bundan ötesi yok...ben hep aşık oldum ama karşımdakiler beni hep ben onları sewerken seni sewiyorum derken hep beni terk ettiler..bi türlü yaranamadım..bu yüzden uzun bi süre aşk istemiyorum walla dostlarım..

ogursoy
19-09-06, 14:33
ben bunu daha once okumustum yınede emegıne saglık