PDA

Tüm Versiyonu Göster : dell d600 için harddisk bölme

SeVeNHiLL
27-12-05, 23:00
arkadaşlar yeni bir dell d600 pc aldım harddiski bölemiyorum nasil yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım

zimamdar
27-12-05, 23:53
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

SeVeNHiLL
28-12-05, 00:10
çooook teşekkürler alakanızdan dolayı teşekkürler

dedeefendi
23-01-06, 06:05
arkadaşım baya bir zaman geçmiş ama seni dell için uyarayım
eğer partition yapacaksan dell marka özellikle senin cihazının tarzı modellerinde gizli partisyonlar oluyor ve eğer sen sonradan partisyon yapacaksan mbr denilen ve içerisinde boot ve fragmentlerin bilgisini tutulan kısmı değiştirmiş oluyorsun zira bu görünmeyen partisyonu da değiştirebilirsin ama bu kısımda ibm ve diğer bazı başka modellerde olan bir nevi ghost gibi işletim sisteminin bir imagesi olur ki cd kullanmadan bu bölümden laptopu ikl aldığın şekildeki kuruluma dönecek şekilde recovery, geri yükleme yaparsın yanlış hatılamıyorsam dell markalarında bu açılrken ctrl+f11 ile oluyordu neyse yapacağın partisyon mbr yi değiştireceği için bu bölüm otomatik olarak işlevsiz hale gelecektir ve birçok dell bilgisayara normal cd lerden de xp kurulamadığından ve bazı dell marka bilgisayarlarda ayrıyetten bir recovery cd si olmadığından sistem ortada kalabilir bunu da tamir etmenin bir yolu var nasıl biliyorsun diyorsan başıma geldi de ondan
az uğraşmadım dikkatli olun sorun olursa yardım ederim...

SeVeNHiLL
23-01-06, 20:34
yani açıkca ben bu harddiski bölemeyeceğim ayrıca çooook teşekkür ederim sağolasın

dedeefendi
23-01-06, 21:29
hayır hemen ümitsiliğe kapılma öncelikle eğer hariçten bir Recovery cd si verdilerse iş kolay eğer vermedilerse dediğim gibi diğer windowslar kurulmayabiliyor ki bu dell de çok yüksek bir ihtimal.
Bu durumda yapacak bir tek şey var o da hdd ni bölüp (gizli partitionlara dokunmadan) sonrada mbr yi yeni konfigürasyona göre update etmek bunu nasıl yapacağını sana anlatırım bunula ilgili bir kod parçası var denedim çalışıyor, hala problem yaşıyorsan mesaj yazarsın dostum...

SeVeNHiLL
23-01-06, 23:02
sorun yaşıyormuyum evet pc nin çökme ihtimali olduğundan hiç birşey yapamıyorum servis malum pc konusunda uzman bir arkadaşım var onu beklemekten başka çarem yok ben bana bu kadar zaman ayırdığın ilgilendiğin için çok çok teşekkür ediyorum

dedeefendi
24-01-06, 04:37
walla servisten 30 dolar istiyorlarmış arkadaşın pc için sırf sistem kuracaklar yani partition yapıldığı ve mbr değiştiği ve yeniden windows kurulamadığı için, dolandırıcı bu herifler o da bana getirdi dell inspiron 6000 modeliydi sanırım 60 gb hdd var ve sadece tek kısım:D,ve bir gecemi alsada bende bu sayede öğrendim problemi çözdüm..Adamların sitesinde yazılan açıklama şu : sistemde bir kararsızlık yada prob olduğunda sistem geri yüklemesini kullanın daha ayrıntılı bilgide de ctrl+f11 le yeniden sistemin önyüklenmiş hale geleceğini ayrıyetten bir cd ye gerek olmadığını söylemişler...pehhh..:D sorun zaten ctrl+f11 in herhangi bir partition müdahalesinde çalışmaması zaten birde acaiplik windows partition kısmına kadar kuruluyor sonrada birden duruyor walla işte 1500 dolara satılan bir alete verilen teknik destek:mad2:
benzer bir hadisede acer de olmuştu adamların teknik servislerini başına yıkacaktım walla öyle sinirlendim ki en son servis müdürü 3 günde biter dedikleri kendi hatalarından kaynaklanmasına rağmen birde 20-30 dolar servis ücreti istedikleri bilgisayarı 15 dakikada hallettirip beni başından atmıştı:D :D :D

SeVeNHiLL
24-01-06, 23:25
:mad2: burası Türkiye burada işler böyle yürüyor ne yaparsın:mad2:

NIGHTMARE
27-01-06, 03:40
:mad2: burası Türkiye burada işler böyle yürüyor ne yaparsın:mad2:

:D :D ehuhee haklısın dostum :D

karaca
27-01-06, 10:34
arkadaşlar şu başlıkları biraz daha düzgün açsak?! "dell harddisk ekleme" diye başlık mı olur?bende zannettimki laptopun hdd si değiştiriliyor.
doğru başlık "harddiski bölemiyorum" yada "bölmek istiyorum" olamazmıydı?

sürc-ü lisan ettiysek affola.

Saygılar.

dedeefendi
27-01-06, 19:20
aslında haklısın ancak bu başlığı açan dostum çok önceden açmış, birde bu sorun sadece dell marka ve birkaç diğer laptoplarda görülen bir hadise o yüzden normal hdd partition konusuyla pek alakası yok..

karaca
28-01-06, 12:46
aslında haklısın ancak bu başlığı açan dostum çok önceden açmış, birde bu sorun sadece dell marka ve birkaç diğer laptoplarda görülen bir hadise o yüzden normal hdd partition konusuyla pek alakası yok..

alakasımı yok?HDD bölme şekli ne olursa olsun sabit bu bir.başlığın önce açılmasıyla sonra açılması başlığın dengesizliği bakımından neyi değiştirir iki.bu bir sorun değil cihaz özelliğidir üç.

neyse uzatmanın manası yok.ben sadece söylemek istedim.ayrıca bir mod olarak bu uyarılarıda senin yapman gerektiğini düşünüyorum.

saygılar.

dedeefendi
28-01-06, 16:23
ben bunları tartışmayı uzatasın die sölemedim bilakis daha dikkatli okursan senin fikrine destek çıkmış olduğumu göreceksin,insanları kırmamak adına bence bu konularda daha esnek olmalısın ve eleştirilerinde de daha dikkatli zira herkes bilgisayar konusunda senin gibi kategorize olamaz arkadaş böyle eklemiş işte, ancak bölümün bir modu war bakar ve ilgili kısıma alır..

SeVeNHiLL
28-01-06, 20:39
ben bunları tartışmayı uzatasın die sölemedim bilakis daha dikkatli okursan senin fikrine destek çıkmış olduğumu göreceksin,insanları kırmamak adına bence bu konularda daha esnek olmalısın ve eleştirilerinde de daha dikkatli zira herkes bilgisayar konusunda senin gibi kategorize olamaz arkadaş böyle eklemiş işte, ancak bölümün bir modu war bakar ve ilgili kısıma alır..

teşekkürler dedeefendi

SeVeNHiLL
28-01-06, 20:41
arkadaşlar şu başlıkları biraz daha düzgün açsak?! "dell harddisk ekleme" diye başlık mı olur?bende zannettimki laptopun hdd si değiştiriliyor.
doğru başlık "harddiski bölemiyorum" yada "bölmek istiyorum" olamazmıydı?

sürc-ü lisan ettiysek affola.

Saygılar.

arkadaşım anlayan anlıyor. buradaki sende olan sıkıntı niye konuyu ben açtım senin yargılama gibi bir hakkın olamaz sana düşen anladığın kadar eğer biliyorsan yardımcı olmak

karaca
30-01-06, 13:48
arkadaşım anlayan anlıyor. buradaki sende olan sıkıntı niye konuyu ben açtım senin yargılama gibi bir hakkın olamaz sana düşen anladığın kadar eğer biliyorsan yardımcı olmak

peki elimizden geldiğince olmaya çalışırız bizde... ;) madem öyle istiyorsun, seni mi kıracağım...aşkolsun :)

varyemez
30-01-06, 15:59
Karaca dostum arkadaşlarında dediği gibi bazı ürünlerde belli başlı parçalar sorunn çıkartıyor ve sanırım bu ürününde böyle bir sorunu var