Tüm Versiyonu Göster : Proxy Siteleri
Proxy Siteleri
Proxy Siteleri Aşağıdadır (google den arayarakta bulabilirsiiz)
Linkler :
1- Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
2- Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
3- Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
4- Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
5- Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
6- Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
7- Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. (text dosyası)
Proxy Ne Demek?
Proxy sunucuları internet gezintilerini hızlandırmayı amaçlar ve bunu yapmak için kullandığı metod , uzak kaynaklardaki bilgilerin kaynağından birkez getirilip, yakın bir kaynak üzerinde kopyalanması ve aynı bilgilere yönelik daha sonraki isteklerin bu yakın kaynaktan sağlaması prensibi üzerine oturur. Proxy sunucular üzerlerinde kopyaları bulunan bilgilerin güncel olup olmadıklarını, ana kaynak ile karşılıklı görüşerek otomatik olarak tesbit eder, güncel değilse ana kaynaktan güncel bilgiyi alır yani proxy sunucuların hiçbir dezavantajı yoktur.
* Arkadaşlar Proxy seçerken çok dikkatli olun, bildiğiniz gibi çalıştını zannettiğiniz proxy ler çoğu zaman işe yaramıyor. Dikkat edilmesi gereken tek şey bulduğunuz proxy i iyi test etmek. Bunun için En iyi kaynak Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. dur. Eğer bulduğunuz proxy sizi bu sistemde ele vermiyorsa yolunuza devam edin. Çalıştığını zannettiğiniz proxy leri bu verdiğim adreste deneyin gerçeği göreceksiniz.
Not : Çoğu zaman IP değişiyor ama servis sağlayıcınız sistemde görünüyor.En iyisini bulmadan kullanmayın.En iyisini bulduğunuzu düşündüğünüzde bunu birde Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. da test edin.
Proxy ayarlarımı nasıl yaparım?
"Tools > Internet Options" a gittiğiniz zaman gelen ekranın üstünde yer alan menüde bulunan "Connections" a gidin. Oradan "Lan Settings" i seçin.
"Proxy Server" kısmında "Adress" e 195.175.37.11 yazın. "Port" a da 8080 yazın.
Sonra OK’leyerek ekranlardan çıkın.
ayrıca
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
den ip numaranızı kontrol edebilirisniz..
Kolay gelsin. Saygılarımla...
Bunlarda benden:
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
dedeefendi
23-01-06, 06:49
Proxy Servisleri Nedir?
Proxy servisi, internet üzerindeki yerel bir ağ (ya da internete bağlı bir bilgisayar) ile, dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yardımcı geçiş (gateway) sistemidir. İki amaç için kullanılabilirler :
1. Bir proxy servisi (sunucusu), sizin adınıza (proxy'nin kelime anlamı VEKİL'dir) sizden aldığı "internet'ten bilgi alma" isteklerini yürütür ve sonucu yine size iletir. Ancak, aynı anda, bu bilgilerin bir kopyası da (cache),bu proxy sunucusu üzerinde tutulur ve bir dahaki erişimde kullanıcının istediği bilgiler doğrudan ilgili siteden değil de, proxy servisinden gelir; dolayısıyla, iletişim daha hızlı olur. Internet'e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak, size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır. Özellikle evinizden modemle internete erişiyorsanız, proxy servislerini kullanmanız performansınızı arttırır. Çünkü, istediğiniz bilgileri, dış bağlantı hızı daha fazla olan proxy bilgisayarı sizin adınıza alır, siz de kişisel bağlantınızla bu bilgilere daha hızlı erişmiş olursunuz.
2. Firewall-güvenlik sistemlerinin kullanıldığı yerlerde, kullanıcıları çıkışları tek bir makine üzerinden olabilir. Bu durumda proxy servis makinesi sadece bir aracı olarak çalışır.
Proxy servisi kullanmanın avantajı çoktur. Herhangi bir siteden istediğiniz bir bilgi (web sayfası, ftp dökumanı vb) eğer kullandığınız proxy servisinde henüz depolanmamışsa, bu bilginin olduğu siteden alınır ve size iletilir. Ancak, daha sonra başka bir kullanıcı (ya da siz) aynı dökümanı/bilgiyi istediğinizde, ilgili döküman/bilgi proxy servisinde depolandığı (cache) için, doğrudan oradan size iletilir ve erişiminiz de çok daha hızlı olur.
Proxy servisleri, uluslararası internet bağlantılarındaki yoğunluğu azaltmak, erişimleri hızlandırmak ve ağı daha etkin kullanmak için çok yararlı araçlardır.
En popüler proxy servisleri, Web (http), FTP, Gopher ve Wais internet araçları için tanımlıdır. Web için proxy tanımlaması ve kullanımı 6. Bölüm'de kısaca anlatılmıştır.
Türkiye'deki bazı Proxy servisleri ve (Temmuz 1997 itibarıyla) ilgili port numaraları şunlardır :
* Turnet Ankara : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
* Turnet İstanbul : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
* Turnet İzmir : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
* ODTÜ : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
* Ege Üniv. : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
* İTÜ : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Istanbul'daki Turnet'e bağlı servis sağlayıcılarından hizmet alanların Turnet Istanbul, Ankara Turnet üzerinden çıkan Internet Servis sağlayılarından hizmet alanların Turnet Ankara; İzmir' bölgesindeki Turnet'e bağlı İnternet Servis Sağlayıcılarından hizmet alanların Turnet İzmir Proxy servislerini kullanmaları en iyi performansı verecektir. Ulusal Akademik Ağ kullanıcıları ise, kendi durumlarına göre, ODTÜ ve Ege servislerini kullanmalıdırlar.
Yukarıdakilerin dışında, birçok kuruluşun kendi özel proxy servisleri vardır. Size enyakın proxy servisini kullanmanız çoğunlukla en iyi sonucu verir. Bu yüzden, intrenet servisini aldığınız yerin proxy servisini öğrenin ve kullanmaya çalışın. Önemli proxy servislerin bir zincir oluşturarak ortak kullanımına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
meraba valla proxyler iyi is goruyorda sorun yani boyle saglam dayanikli bir proxy bulmak yani zorlasti yani cok proxyi denemek gerek bazilari birgunluk oluyorlar yani cabuk oluyorlar ama iyisini buldugun zaman iste baya iyi ve uzun dayaniyor onun icin saglamini bulmak
dedeefendi
23-01-06, 15:22
haklısın dostum o yüzden ben sık sık kontrol ediyorum...
kolayca ulaşılabilenler ya yoğun oluyorlar ya da hemen ölüveriyorlar
bu iki siteyi tek gecerim, bence en iyi proxy siteleri bunlar ;)
proxy leri çoğu ölmüş. çabuk işlevsiz hale geliyorlar
Ya da şu anda o işlevi görmüyorlar
proxy i ayarladım ama bu sefer de sayfaları açmıyor.
arkadaşlar benim bir sorum olacak,msn de proxy ayarları var,ben proxy otomatik algıla gibi bi seçenek vardı tam hatırlayamıyorum.onu işaretledim,sizce yanlış mı yaptım,bana yardım eder misiniz yanlışsa.....?
dedeefendi
28-06-07, 17:09
arkadaşlar benim bir sorum olacak,msn de proxy ayarları var,ben proxy otomatik algıla gibi bi seçenek vardı tam hatırlayamıyorum.onu işaretledim,sizce yanlış mı yaptım,bana yardım eder misiniz yanlışsa.....?
Proxy kullanmıyorsanız proxy seçemeklerini işaretlemeyin, eğer kullanıyorsanız yani proxy kullanan bir ağ ve server ortamında felan sanız ilgili kişiden proxy numaranızı öğreniniz ve ona göre yazınız ;)
Proxy kullanmıyorsanız proxy seçemeklerini işaretlemeyin, eğer kullanıyorsanız yani proxy kullanan bir ağ ve server ortamında felan sanız ilgili kişiden proxy numaranızı öğreniniz ve ona göre yazınız ;)
ben bir ev kullanıcısıyım.dediğim gibi msn de proxy bulunamıyor diye açmıyordu msn yi.ben de ayarlara felan baktım orada"otomatik algıla"gibisinden bir ifade vardı yanlış hatırlamıyorsam.onu işaretledim.eğer yanlış yaptıysam nereden düzeltebilirim?yardımcı olursanız sevinirim..
saygılar......
dedeefendi
28-06-07, 17:28
ben bir ev kullanıcısıyım.dediğim gibi msn de proxy bulunamıyor diye açmıyordu msn yi.ben de ayarlara felan baktım orada"otomatik algıla"gibisinden bir ifade vardı yanlış hatırlamıyorsam.onu işaretledim.eğer yanlış yaptıysam nereden düzeltebilirim?yardımcı olursanız sevinirim..
saygılar......
MSN genellikle internet explorer ile aynı ayarlar üzerinden çalışır. Dediğim gibi eğer herhangi bir proxy programı veya proxy kullanmıyorsanız default gelen ayarları kullanın. Değiştirmişseniz bunları MSN araçlar>seçenekler>bağlantı ve gelişmiş ayarlar ile düzenleyebilirsiniz zaten orada dediklerini okursanız problem olmaz. Ben MSN kullanmadığım için fazla ezberden söyleyemiyorum şimdilik. Ama dediğimi yaparsanız sanırım son sürümlerinde bağlantıyı sınamak ile ilgili kolaylıklar da var, hemde Türkçe basit bir şekilde ayarlayabilirsiniz ;)
MSN genellikle internet explorer ile aynı ayarlar üzerinden çalışır. Dediğim gibi eğer herhangi bir proxy programı veya proxy kullanmıyorsanız default gelen ayarları kullanın. Değiştirmişseniz bunları MSN araçlar>seçenekler>bağlantı ve gelişmiş ayarlar ile düzenleyebilirsiniz zaten orada dediklerini okursanız problem olmaz. Ben MSN kullanmadığım için fazla ezberden söyleyemiyorum şimdilik. Ama dediğimi yaparsanız sanırım son sürümlerinde bağlantıyı sınamak ile ilgili kolaylıklar da var, hemde Türkçe basit bir şekilde ayarlayabilirsiniz ;)
sınamayı yaptım bir problem yok,yanlız gelişöiş ayarlarda default ayarlar sekmesini bulamadım,bir de proxy sunucusu için verilen haneye birşey yazamıyoruz yani msn proxysisi girmek için boşluk dondurulmuş.çok teşekkürederim..
dedeefendi
28-06-07, 23:47
sınamayı yaptım bir problem yok,yanlız gelişöiş ayarlarda default ayarlar sekmesini bulamadım,bir de proxy sunucusu için verilen haneye birşey yazamıyoruz yani msn proxysisi girmek için boşluk dondurulmuş.çok teşekkürederim..
Evet o alanlar boş kalacak, default ayarlar diye bir buton yok zaten :)
Bağlanıyorsa tamamdır ;)
arkadaşım çok teşekkür ederim,sorun var sanıyordum çok sağol,bilgilendirdin..
saygılar....
Ya arkadaşlar bu proxy bilgileri için çok teşekkür ederim. Şu an İzmirde yaşıyorum. Birsürü proxy linki verilmiş size acaba bana uygun proxy hangisidir ve /veya hangisini daha fazla tavsiye edersiniz. Eğer izmirde yaşayıpta kullanan varsa ve memmun kalıyorsa o daha uygun olacaktır. Ama yoksa başka bir tavsiyeyede uyarım.
dedeefendi
29-06-07, 01:00
Ya arkadaşlar bu proxy bilgileri için çok teşekkür ederim. Şu an İzmirde yaşıyorum. Birsürü proxy linki verilmiş size acaba bana uygun proxy hangisidir ve /veya hangisini daha fazla tavsiye edersiniz. Eğer izmirde yaşayıpta kullanan varsa ve memmun kalıyorsa o daha uygun olacaktır. Ama yoksa başka bir tavsiyeyede uyarım.
Eğer evde adsl veya dsl, kablo, uydu gibi bir net bağlantınız varsa kullanmanızın bir takım özel durumlar dışında size bir yararı olmaz. Zaten bu durumlar da proxy ile ilgili konularda ayrıntısı ile anlatılmış.
Bunlar genellikle iş yerleri gibi ağ ortamlarında çok fazla clientin aynı server üzerinde çalıştığı ve girilen sitelere oranla yavaş bağlantının bulunduğu durumlarda kullanılırdı. Halen de bu gibi durumlarda hız ve bazı sebepler, kontroller vs için kullanılıyorlar.
Bunun dışında ülkemizde kaliteli ve bedava proxy hizmeti veren pek fazla server bulunmuyor.
Tabi şu anda ev kullanıcıları tarafından güvenlik ve bahsettiğim birtakım özel nedenlerle de kullanılıyorlar.
ahmetaynaci
27-09-07, 09:57
arkadaşlar benim çalıştığım şirkette de proxy sunucusu bulunuyor sanırım!!!
proxy sunucusunun olup olmadığını varsa isminin ne olduğunu nasıl öğrenebilirim.
peki mozilla kullananlar için ne yapılmalı ben explorer kullanmıyomda
mavi_şimşekler
28-10-07, 16:09
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
arkadaşlar geçen gün internete bağlanırken proxy sunucusunda hata verdiği için ayarlarımı sıfırlamak zorunda kaldım.proxy kullanmamanın ne gibi bi zararı var ki?
arkadaşlar geçen gün internete bağlanırken proxy sunucusunda hata verdiği için ayarlarımı sıfırlamak zorunda kaldım.proxy kullanmamanın ne gibi bi zararı var ki?
IE de gezinirken Proxy kullanmaya dikkat edin. Siz internette dolaşırken servis sağlayıcınız IP adresinizden yapılan istekleri tarih ve saat olarak kaydeder. Proxy le bağlanırsanız bu bilgiler yanıltıcı olduğundan gizliliğiniz sağlanmış olur.;)
PcTeknikZone