Tüm Versiyonu Göster : 200 gb harddiski xp önce görüyor. sonra yokmuş gibi davranıyor.
slmlar.
bendeki bilgisayar P4 2.80 mhz üzerinde 80 gb harddisk var. 2 bölümlü. 200 gb wdj Harddisk taktım. Windows açıldıktan sonra harddiski görüyor. ancak üzerine bilgi kaydederken veya içindekileri incelerken. "gecikmeli yazma hatası tüm bilgileri kaydedemdi" diyor ve aygıt yöneticisinde harddiski göremiyorum. üzerine yazdığım bilgiler de sıfırlanıyor. Yardım ederseniz çok sevinirim.
ok arkadaşım hdd 2. hadd olarak mı taktın aynı ide kablosuna yoksa 80 lik master 200 lük olan slave mi eğer bölese ikisinide ayrı ide kablolarına takmanı tavsiye ederim ve 200 gb olan hdd tek başına bi ide kablosuna tak 80 lik olanıda master yap artık cd romunu yada cdrw ınıda 80lik hdd le ile aynı kabloya takıp dene ve bu işlem bittikten sora 200 gb lık hdd ni tekrar windows ortamında biçimlenir bu işlemide bilgisyarıma sağ klik özellikler /yönet/disk yönetimi de ve burdan yeniden biçimlendir hdd ni en az 2 partiona ayır ve ayırdığın bölümleride normal biçimlendir hızlı biçimlendirme...
cvbını olumlu yada olumsuz belirtirsen sevinirim.
Saygılar...
80 lik hd 2'ye ayrılmış durumda c ve e. Windows xp c'de kurulu. 200 lük hd 186 GB'a tek parça olarak formatlanmış durumda ve 141 gb'ı dolu. ide1'e 80 lik hd ve cd-rom takılı. 186 gb2lık hd ide2'ye tek olarak takılı.yani başka bir donanım takılı değil.
Senin dediğin gibi biçimlendirirsem tüm bilgilerim gider. O nedenle formatlama olayını yapamam.
Windows xp'de üzerine dosya kopyalarken gecikmeli yazma başarısız. dosyayı başka bir yere kaydedin açıklaması geliyor. Ayrıca sistem-aygıt yöneticisinde donanım değişikliklerini tara'yı seçtiğimde bazen görüyor, bazen görmüyor. Fakat üzerine bilgi kopyalaması yapamıyorum.
bi scanisk ve birleştirme yapayım. eğer olmazsa yine yazarım.
değişen bir şey olmadı. Donanım yine aygıt yöneticisinde görünmedi. Donanım değişikliklerini tarayınca bir kaç seferden sonra donanımı gördü. ama yine de üzerine kayıt yaparken bir süre sonra gecikmeli yazma başarısız. iletisi geldi.
bugün biraz yoğunum. sonra deneyeyim. sana yine bilgi veriririm.
anakartın bios özelliğine bak kaça kadar destekliyor? eyer desteklemezse 200gb sorun çıkabilir. şöyle bir test yapabilirsin sadece 200gb olan hdd tak ve işletim sistemini kur bir kaç gün denemeye al
anakartın bios özelliklerine nasıl bakacam? bunun bir yöntemi var mı? Ne denediysem olmadı ben de vazgeçtim. 200 lük hdd'deki bilgileri yedekliyorum. Yeniden format atacam. Sanırım tek bölümde 200 gb olması mümkün görünmüyor. 50+150 olarak ikiye bölmeyi düşünüyorum. Bunun için yardım ederseniz sevinirim.
Yani 50+150 yi tam olarak yapabilirmiyim? HDD ide 2 de takılı ve ide 2 ye takılı başka bir donanım yok (şimdilik). Jumper ayarları falan önemli sanırım. ama ben bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim.
partition magic programıyla denedin mi istersen bide bununla denemeni öneririm anlatımı forumda mevcut...
teşşekür ederim. yedekleyince 100+100 deneyeceğim.
fdisk ile ikiye böldüm. 1. kısım 92,7 gb (E diski), ikinci kısım 93.5 gb (F diski) oldu. E'ye format attım. herhangi bir problem yok. Ancak F'ye format ataraken %80'lere geldiğinde takıllıyor ve format tamamlanmıyor. Windows'ta bilgisayarım-sağtuş-özellikler-biçimlendir seçeneği ile yapıyorum takılıp kalıyor. Msdos isteminin çalıştırırp format F:/FS:NTFS yazıp formata başlatıyroum.% 77'ye kadar problem yok. Buradan sonra her bir yüzde için çok zaman harcıyor.%81'de takılıyor.
Bir arkadaşım çabuk format ile format attı ve formatlandı. Ama bu sefer scandiski çalıştırdığımda hataları otomatik olarak düzelt ve bozuk bölümleri düzeltmeye çalış seçenelerini işaretlediğimde aynı format atarken takıldığı yerde takılıyor.
Acaba diskte fiziksel bir hata mı var? Eğer böyleyse nasıl düzeltebilirim?
Ewte arkadaşım diskinde fiziksel bir hata var anlatıkklarına göre format atarken yanına şu komutları koy f:>format c:\c\autotest yaparsan bozuk kesimleri incelemeyi geçer birde böyle dene fakat hdd garanti kapsamındaysa ki öyledir garantiden değiştirme yolunada gidebilirsin aldığın yere götür ve sorunu anlat değiştirmek zorundalar
F'ye dediğin gibi format atacağım. bana tam olarak komutu yazarmısın. Şöyle mi olacak:
C:\> FORMAT F:/FS:NTFS F:>FORMAT C:\C\AUTOTEST
eğer değilse komutu tam yazar mısın? Yanlış bir şey yapıp başka diski formatlamak istemiyorum.
Diski gittigidiyor'dan ikinci ele olarak aldım. Garanti kapsamı konusunda bilgim yok.
Eğer bad sektör varsa bunu düzeltme imkanı var mı? Varsa ne şekilde yapabilirim.
bu arada q format attım problem çıkmadı. dos ortamında chkdsk yaptım, tine problem çıkmadı. 93.5 GB olarak görünüyor. Ama hala niye normal format atamıyor. ona takıldı.
önce şunu belirlemek gerekmiyor mu. Bad sektör var mı yok mu? Bunu görebilmek için ne yapmak gerekir? Ben İzmir'deyim. Harddisk westerndijital WDC WD2000jb-00GVAO
Üzerinde yazanları da ekleyeyim.
Date:12 NOV 2004
DCM: DSCHCTJAH
disk yüzeyini inceleyebileceğim ve bozuksa düzeltebileceiğim veya daha çok bozulmasını engelleyebileceiğim bir program var mı? Varsa ne şekilde yapabilirim?
İlgin için şimdide çok teşekkür ediyorum.
Western dijital'in internet sitesinden "western dijital Data lifeGuard Diagnostics-DLGDIAG for windows" diye bir program indirdim onunla kontrol ediyorum.
Bu bi işe yarabilir mi? Şu anda saat 16.00 itibari ile program çalışıyor. Sonucu bildiririm.
Zaten anlattığın kadarıyla format atarken demişsin ya % 70 ten sonra çok uzun zaman alıyor diye ordan yola çıkarak bad sektör kanısını koyduk şimdi sen format atarken normalde %71 %72 %73 diye gidiyor ya o esnada kurtarılmaya çalışılan birim diyerek atıyorum %73 ten sonra şu şekilde oluyormu %73 8568 gibi kurtarılmaya çalışan birim diyerek rakamlar daha detaya iniyormu dos ortamındaki formatta
Diğer yandan izmirde western dijital hdd bayileri bunlar
Ispro İletişim İzmir (232) 246-3992
Mehmet Öksüz, Satış Ve Pazr.Sorml.
Likya Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. Çankaya İzmir (232) 425-4442
Sabahat Çiftçi, GM. Şirket Ortağı
Vatan Kaptan Bilgisayar Ltd. Şti. İzmir (232) 422-4922
Ali Kaptan, Şirket Sahibi
Burdan ulaşabilirsin toptancısı ise
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
hdd ise bu : WD2000JB 200 GB INTERNAL IDE HDD 7200 RPM 8 MB cache
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
80 / 120 /160 / 200 / 250 / 320GB Seçenekleri ile
40 GB – 320 GB Arasında Değişen Kapasite. 7200 RPM Dönüş Hızı. 8 MB cache Bellek.
• 8 MB cache Bellek
• Ortalama 8.4 MS. Yazma Süresi
• Ortalama 8.9 MS. Okuma Süresi
• 7200 RPM Dönüş Hızı
• 133 MB/SN Data Transfer
birde buradan seri numarasını yazarsan garanti süreci içinde olup olmadığını öğrenebilirsin GARANTİ SORGULAMASI İÇİN TIKLA <=========== (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
Seri numarasından toptancısından garanti kapsamında olup olmadığını yada izmirdeki verdiğim bayi numaralarına ulaşarak hdd garanti kapsamındaysa değiştirebilirsin .
Western dijital'in internet sitesinden "western dijital Data lifeGuard Diagnostics-DLGDIAG for windows" diye bir program indirdim onunla kontrol ediyorum. Format esnasına kurtarılmaya çaılışılan birim gibi herhangi bir uyaraı mesajı çıkmıyor
Test etme işi devam ediyor.Bittikten sonra dediklerini yaparım.
Garanti kapsamındaymışmı onu kontrol ettinmi bari
bahsettiğim program da hata mesajı veriyor. Ürünü satın aldığım kişi ile irtibata geçtim. ürünün faturasını bulmaya çalışıyor. bu arada verdiğin linte ürünün seri numarasına göre baktırdım. Garanti kapsamında görünüyor. Aldığım arkadaş da 9 ay önce aldığını söyledi. Faturasını arıyor. Ancak ben faturadan çok umutlu değilim. emin olduğum bir şey var cihaz kesinlikle hatalı. Seri numarasını altta yazdım. Şimdi ne yapmalıyım. Fatura olmadan başka bir satıcı tararfından bu ürün yenisi ile değiştirirlir mi? Ne yapmam gerekir.
Seri no: WD- WCAL81283031
İzmir'de Likya bilgisayar'a götürdüm. İstanbul'a yolladılar ve bugün gelmiş. Ancak İde girişinde küçük bir çatlak varmış o nedenle garanti dışı diyerek geri yollamışlar. Şimdi ne yapmak gerekir.
Çok saçma bir neden bu ya ide kanalında çatlak var diye garanti kapsamı dışında kalan bir ürün ilk defa duyuyorum istesende öyle bir çatlak oluşturamassın orada bence kavga etmeye değer bir durum..
infonic'e mail attım cevap bekliyorum.
İsteseler yapabilirler kuzen çünkü onu çatlatmak marifet isteyen birşey çatlamazki malzemede hata olmadan durduk yere :confused:
Peki bu durumda benim yapabileceiğim bir şey yok mu? Tamam kırık varsa var. Bu şekilde kullanmak mümkün değil mi? Peki Bad sektörler buna bağlı olarak mı oluşuyor?
İşin ilginç yanı daha önce belirttiğim gibi ben bunu ikinci el almıştım. HDD bursadan alınmış. Ben İzmir'deyim. Ben izmir'de sizlerin adını verdiği firmaya götürdüm. "Likya Bilgisayar" onlar infronic'e yollamışlar.İnfronic bu şekilde muamele yapmış. Cihazı ben satın almadığım için buradaki firmaya baskı yapmam mümkün değil.
anlaşıldı dostum. ama ben yine de infronicten gelen belglerle tüketici hakları derneğine şikayette bulunacağım.
bu saatten sonra hdd için yapılacak bir şey yok galiba.
PcTeknikZone