Tüm Versiyonu Göster : Monitörümde titreme var
Arkadaşlar benim monitörüm samsung 793 MB flat ancak hergün belli bir şekilde monitörümde titremeler oluyor. Hatta bazen aşırı şiddette titremeler ve bunun az elektrik almasıyla ya da hertz ayarlarıyla bi alakası yok çünkü denendi ve başarılı sonuç alınamadı.
Monitörü alalı 2 ay oldu ama sorunun monitörden olduğunu sanmıyorum çünkü bundan önceki monitörümde de aynı sorun vardı ve belki de o yüzden patladı. Acaba diyorum odada falan bi manyetik alan mı var da o yüzden mi etki ediyor anlamadım gitti ya.
Lütfen daha önce bu sorunu yaşayan varsa ya da çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi? Yoksa kafayı yiycem bu titremeler beni deli ediyor.
Monitör üzerindeki tuşlar aracılığı ile menüsündeki degasus u çalıştırıp denemişmiydin ?
Degasus yazmayabilir ya da extra controls benzeri bir alt menüde mıknatıs benzeri bir işaretde olabilir.
Voltaj ve toprak hattının ölçümünü yaptırabilir misin ?
Topraksız hat, akım sorunu olabilir. Hoparlörlerin güçlü ise, fazla yakında olmasa bile titreşim yapabilir. Oturduğun daireye 20-25 metre mesafede baz istasyonu varsa o da yapabilir. Eski teknoloji baz istasyonları, çevresel etki yaratabiliyor zira. Ha birde bu titreşim aralıksız bir şekilde sürüyor mu? :confused: O da önemli. Bi arkadaşından monitör alıp denesen, en azından bu soruların bir çoğu cevaplanmış olur.
Arkadaşlar sağolun çözümler için büyük bir ihtimalle dediğiniz gibi sorun kolanlardan kaynaklanıyor olmalı çünkü hemen monitörün dibinde duruyorlar hatta ekranın dibinde biri sağda biri solda.
Çevrede baz istasyonu falan da yok ve daha önce htz ayarlarını falan denedim ama olmuyor öyle. Monitör ayarlarında da ne degasus nede extra controls falan göremedim. Sorunun kolanlardan olduğu daha çok aklıma yattı eğer düzelmezse tekrar forumda belirterek çözüm yollarınızı bekliycem.
Hepinize teşekkür ederim.
Haa birde başka bir monitör takıp kolanları dibine koyucam bakalım o monitörde de aynısı olucak mı?
Eski 15 inc monitörlede bu sorun yasanmayabilir bu nedenle aynı model bir monitörle denemeni öneririm...
Aynı model bir monitör ya da yakını çevremde yok ama yan komşuda 17 inc normal var onunla deniycem. Sorunun kolonlardan olduğu anlaşıldı yani aşağıya alınca dün akşamdan beri titremeler kesildi.
Ayrıca benim eski monitörüm 15 inc ve yaklaşık 7-8 yıllıktı onda daha fazla titreme oluyordu zaten monitörde o yüzden patladı galiba.
Patladı derken yandı yani arkasından koku gelmeye başladı. Yine böyle aşırı titremenin olduğu bir ara pıt diye ses geldi ekran birden küçüldü sonra büyüdü sonrada simsiyah ekran.
:) Öyle oluyor artık hoparlörleri aşağıya aldım ama dün müzik dinlerken dinlerken çok küçük bititreme olmaya başladı bu titremeler özellikle köşelerde oluyor. Hoparlörü kapatınca 1 dakka içinde geçti yine açınca yine ufak bi titreme başladı ondan sonra bidaha titremedi anlamadım nasıl bir etkisi var hoparlörlerin. Artık dolabın üzerine kaldıcam yani uzatma kablosuyla :)
dostum monitöre yakın herhangi bir donanımı çalıştıran adaptör varsa uzaklaştır.sorunu bende yaşadım;adsl modem harici adaptörten ceryan beslemeli ve monitörün arkasındaydı titremelere baya uğraştım ve sonra şansa ondan olduğunu fark ettim.sendede olabilir.ceryan bağlantılarını mümkün olduğunca uzak tut monitörden.
Hacker_Lee
26-11-05, 14:00
Patladı derken yandı yani arkasından koku gelmeye başladı. Yine böyle aşırı titremenin olduğu bir ara pıt diye ses geldi ekran birden küçüldü sonra büyüdü sonrada simsiyah ekran.
özellikle manyetik eşyalarda mıklatıs özelliği olan parçalardan uzak tutmanı tavsiye ederi. Mesela örek olarak ben bir defasında monitörün yanında telefon duruyorsun başladı titremeye en iyisi uzak tumak lazım monitörün ömrünü uzun tutmak için eğer durmaya devam ederse monitörde ciddi hasarlar meydana gelir bunun sonucun da monitörün elektronik şemasında kaymalar olur ve zarar görür. onun için uzak tutmak ta fayda var alt raf kısmı var ise oraya koyabilrisin..
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim çözüm önerileriniz için. Dediklerinizin hepsini yaptım titremeler % 80-90 oranında kesildi. Geri alan kısımda zaman içinde düzelir diye düşünüyorum.
Senin kolonlarının mıknatısı muhtemelen büyük ve monitörün birazda dandik diyim. ondan yaptığını sölemişsin ama sana ek bi bilgi verim. Ekran titremesi monitörün içinde demaiste dediğimiz bi bobin vardır bu ne kadar basit ise monitörde o kadar titreme yapar eğer Philips bi ekran alsaydın ekranın titremesi en aza inerdi. Piyasada satılan ne olduğu belirsiz çin malı monitörler de genelde titreme hat safhadadır. bunuda satan firmaların başında sözde türkiyenin prestiji diye bilinen Casper ve Teknosa gibi Firmalar vardır ve bu Fİrmaların sattığı bu ucuz monitörler hep titrer.
2. Bir bilgi saha verim eğer titremesin diyosan ilk olarak ii monitör almalısın diğer bi çözümde boş ekranda sağ klick yapacaksın özelliklere girip daha sonra ayarlara geleceksin gelişmişi tıklatacaksın sonra monitör yazan yeri tıklatacaksın orda monitör ile ilgili herz ayarı bulunur ordan herzi yükseltceksin mesala orda 60 herz olur ama sen 72 veya 80 veya 85 i seç ne kadar yüksek seçersen o kadar ii olur aslında titreme kalmaz. Bu arada eğer monitörüm Philips ise 200 herze kadar destekler..yani mükemmel bişey bu ama aldıysan dandik bi monitr vay haline.şç7
Not : Mağaza tarzı yerlerden bişey almayın mutlaka bi bilene sorun..Benden size Tavsiye..Sonra geride veremessiniz. Sözde müşteri memnuniyeti derler ama iş iadeye gelince hayatta geri almazlar...
Konu 2005'ten kalma :D
Bu arada bende Samsung'un 19" LCD'sini almıştım ve sürekli titreme sorununu yaşıyordum. Hatta moralim bayağı bibozulmuştu Meğer sorun TV kartına giriş yapan anten kablosundaki aşırı elektrik yüklenmesiymiş. Kabloyu çıkarınca sorun çözüldü :D
PcTeknikZone