PDA

Tüm Versiyonu Göster : ağ bağlantısı sorunu

babafingo
22-11-05, 03:25
Arkadaşlar evde iki bilgisayar birbirine ve nete bağlı şekilde güzel güzel uyurken ben istemci bilgisayarıma format attım. daha sonra bağlantılarını tekrar kurdum fakat istemci bilgisayarım bir turlu nete baglanmıyor bana direniyor ve beni dolayısıyla cılddırtıyor. simdi yaptıklarımı aynen aktarıyorum eksigim nerde?
kablo ile baglantıları yaptım. ev agı kur sihirbazını calıstırdım ve ikiside birbirini goruyor. (dosya aktarımı konusunda bir sıkıntım yok). daha sonra ana bilgisayardan ag baglantısını ana bilgisayar olacak sekilde kurup onayladım. ıp adreslerini girdim (ana bilgisayar 192.168.0.1 istemci bilgisayar 192.168.0.2 ag maskeleri 255.255.255.0). hatta utanmadan ana bilgisayarın modem ıpsini alt ag maskesi olarak yazmayıda denedim. olmuyor . ben istemci bilgisayarıma net baglantısını aktaramadım. sizce problem nerde?

babafingo
23-11-05, 01:42
zoom 5510 tek cıkıslı modem var

varyemez
23-11-05, 03:49
ana bilgisayarda net olduğu halde ağ ile bağladığınız bilgisayarda netin olmadığını söylüyorsunuz değil mi yanlış mı anladım?

babafingo
23-11-05, 03:54
dogru anlamıssınız

varyemez
23-11-05, 04:06
Öncelikle bunun en basit nedeni iki bilgisayar arasında ağ kurarken pasif pcdeki internet bağlantısnı ayarları kurarken kapatmış olma ihtimalidir.Tekrar ağ kurmanızı ve seçeneklere dikkat etmenizi öneririm forumda geniş ağ bağlantısı kurma anlatımlarını yaptım.Arama konsolu ile bulabilirsiniz.Bir başka nedeni de güvenlik duvarı kullanmanızdır ki manuel olarak internet erişimini açmanız gerekebilir.Son bir neden olarak da dns ayarları diyebilirim.Bunun için dns ayarları otomatik dns ye yönlenmiş olmalı dns için xcedayx dostumuzdan istekde bulunabilirsiniz.

saygılar...

zimamdar
23-11-05, 14:34
yoğunlaşman gereken cümle internet bağlantı paylaşımı ana makinanın ağ ayarlarından paylaşımı aktif hale getirmen gerek

zimamdar
23-11-05, 20:27
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.