PDA

Tüm Versiyonu Göster : yurt dışında eğitim

gokhandnzl
24-01-05, 18:58
Yurtdışı Eğitim Bursları Hakkında Bilgiler
Yurtdışında eğitiminizi finanse etmek için hangi kurumlara başvurabilirsiniz?

Günümüzde gittikçe artan eğitim giderleri karşısında hem Türkiye için hem yurtdışı için burslar daha iyi bir eğitim almanızı mümkün hale getiren en önemli araçlardan biri.

Ancak uzun başvuru süreçleri, aranan ayrıntılı şartlar karşısında çoğu zaman öğrencilerin böyle karışık yollardan geçip burs alabileceklerine olan inancı yitirdiklerine şahit oluyoruz. Oysa, bütün başvuru zorluklarına ve burs kıtlığına rağmen yine de göstereceğiniz kararlılık sayesinde eğer aranan şartları yerine getiriyorsanız sizin de eğitiminiz için bir burs sağlayabilmeniz mümkün!

Bu kural Türkiye için olduğu kadar yurtdışı için de geçerli.

Önemli olan okuduğunuz eğitim dalı, eğitim seviyesi veya okula yönelik mevcut burs imkanlarına ulaşıp gerekli formaliteleri yerine getirmeniz. Bunu yaptığınız sürece er ya da geç, az ya da çok bir şekilde burs alma olanağınız doğmuş olacak.

Tabi bu alanda da mevcut rekabette öne çıkabilmek için ciddi avantajlara sahip olmak zorundasınız. Bunların başında okul basariniz ve okul dişi toplumsal aktiviteleriniz geliyor. Okulda ortalama bir not durumu ve hiç bir sosyal aktiviteye katılmaksızın bir burs alınabilmesi oldukça zor. Bunun gibi yalnız okul başarısı veya yalnız başına sosyal bakımdan aktif olmanız da yetmeyebilir. Bu özelliklerin hepsine aynı anda sahip olmanız gerekiyor.

Tabi daha başka kriterlere göre de burs verenler olabilir. Bu tür burslarda kişisel ilişkilerin daha ön plana geçeceğini akılda tuman gerekiyor.

gokhandnzl
24-01-05, 19:02
Türk Eğitim Vakfı Bursları

TEV, Vehbi Koç'un liderliğinde 1967'de eğitime gönül vermiş 205 hayırsever işadamı, akademisyen ve bağışçı tarafından maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs vermek, milli eğitime yardımcı olmak amacıyla kuruldu.

İstanbul'la beraber 11 ildeki şube ve temsilcilikleri aracılığı ile hizmet veriyor. 1969'dan bu yana yurt dışında yüksek lisans öğrenimi için burs veriyor. 1999-2000 öğretim yılında 60 başarılı öğrenciye yurt dışı bursu verildi.

Adaylar yükseköğretim süresince aldıkları genel not ortalamaları, yabancı dil seviyeleri, mülakat sonuçları ve ailelerinin mali durumuna göre değerlendiriliyor. Türkiye çapında en büyük ve ciddi burs kaynaklarından biri TEV'dir. TEV 1969 yılından beri yurt dişi bursu veriyor.

İnternette TEV e ulaş

Tel: (0212) 217 58 58

TEV yurt dışı bursları beş ana kategoriden oluşuyor:

Kuzey Amerika Yüksek Lisans Bursları

ABD, Kanada'da Yüksek Lisans öğrencilerine verilir.

Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler dallarında hemen her bölüm için verilmekte olan bursların hangi dallarda verileceği her sene yeniden tespit edilir.

Avrupa Yüksek Lisans Bursları

Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere, Fransa, İtalya, ve diğer Batı Avrupa ülkelerinde Yüksek Lisans yapan öğrencilere verilir.

Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler dallarında hemen her bölüm için verilmekte olan bursların hangi dallarda verileceği her sene yeniden tespit edilir.

İngiltere Yüksek Lisans Bursları

TEV'in İngiltere Hükümeti ile yaptığı anlaşma doğrultusunda 1990 / 91 öğretim yılında İngiltere'de İşletme Yönetimi, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği ile Halkla İlişkiler dallarında Yüksek Lisans yapan 11 öğrenciye burs verilmiş.

Öğrencilerin Türkiye'deki masrafları ve gidiş dönüş ücretlerini TEV, okul ücreti ve geçim masraflarını İngiliz Hükümeti karşılamıştır.

Bu program çerçevesinde burs verilmeye devam edilmektedir.

Sadberk Koç Yüksek Lisans ve Araştırma Bursları

Sadberk Koç Fonu'nun yıllık geliriyle Geleneksel Türk El Sanatlarının Muhafazası ve Restorasyonu, Kütüphanecilik, Müzecilik ve Müzik dallarında burslar verilmektedir.

Daha önce burs verilen ülkeler arasında Amerika, İngiltere, Hollanda yer alıyor.

Dr. Hikmet Birand Doktora Bursları

TEV bağışçısı merhum Prof. Dr. Hikmet Birand'ın vasiyeti gereğince, biri İngiltere'de, diğeri İsveç'te iki gence Bitki Florası dalında doktora bursu verilmektedir. Bu bursun, bağışçının fonunun gelir artısına göre verilmeye devam edileceği bildiriliyor.

Yurt dışı öğrenimlerini başarıyla tamamlayan TEV bursiyerleri, ülkemizde kamu ve özel sektör kuruluşlarında üst düzey yönetici veya uzman olarak çalışmaktadırlar.