PDA

Tüm Versiyonu Göster : adsl modem yazılım sorunu

zimamdar
13-11-05, 21:42
Adsl modemlerin ayarlarının yapılması için içerisinde bulundurduğu yazılımın zarar görmesi yani firmwarelerinde oluşan sorunlara dair ne tür çözümler üretilebilir ?

varyemez
14-11-05, 11:39
Yazılım eğer zarar gördüyse belki update edilerek sorun çözülebilir ama genellikle bunun çözümü çok zor diyebilirim...

zimamdar
14-11-05, 13:40
Flash bozuldu ise değişiminden başka yapacak bişi yok
Upgrade işlemi bug varsa gidermek için ya da configuration için bikaç eklenti getirebilir
Ancak modeme 10.0.0.2 ya da 192.168.1.1 şeklinde erişilemediği durumlarda özel bir resetleme işlemi ile çözülebildiğini duymuştum. Farklı olan bu resetleme işleminin modemin çalışırkende yapılıyor olmasına şaşırdım. Böylesi bir duyum alan yada bilen var mı ?

zimamdar
14-11-05, 20:45
xcedayx sayende teyid etmiş olduk
ilginize teşekkür ederim

zimamdar
17-11-05, 02:01
Bahse konu işlemleri kendi modemimde uygulamak yerine garanti dahilinde servisinde yaptırmıştım. Benim asıl merak ettiğim farklı modemlerde bu işlemin beklenmedik sorunlara neden olabilme ihtimaliydi. Az da olsa elektronikten anlayan biri olarak kısa devre koruması olmayabilir (e-con yada hi-com) ihtimalini gözardı etmekten sakınarak resetleme konusunu tecrübe eden arkadaşlardan sorun yaşanabilecek olanların hangi modemler olabileceği idi.

Ayrıca sanırım modem incelemeleri konusunda portforward.com/routers.htm ye alternatif olabilecek bir çalışma yapılması teknikzone için güzel bir adım olabilir kanaatindeyim.