Tüm Versiyonu Göster : Yeni Hard Disk
Fenermania
05-11-05, 00:02
Arkadaşlar benim 40 gblik bir harddiskim var,yavaş yavaş dolmaya başladığı için bugün yeni bir samsung 80 gb harddisk aldım,eve geldim bilgisayarı açtım ve taktım.ancak bilgisayarı açtığım zaman sürücülerde sadece c gözüküyordu yine,sanırım biostan bir kaç ayar yapılması gerekiyor ancak bir türlü yapamadım.sadece harddiski taktım o kadar,ne yapmam lazım benim şimdi?
KaracaOglan
05-11-05, 02:28
partition magic (yada bu işi görecek başka bir program) programını kurmalısın ve hardiski biçimlendirmelisin (NTFS yada FAT32 olarak) ayrıca ilk defa kullanıyorsan, jumper ayarlarını da doğru yapmalısın. aksi takdirde 32GB görebilirsin hardiskini.
Öncelikle hddyi patition magic yada fdisk ile biçimlendir ardından 80 gb dan fazla hddleri xpye tanıtmak için bir tiyo yazdım foruma oradaki komutları dene ve jumperlardan emin ol master slave e dikkat et sorunun çözülecektir...
KaracaOglan
05-11-05, 13:17
Ya Samsung 80GB geçti de. Birgün 80GB Samsung harddisk aldım. Eve getirdim, bilgisayara taktım, partition magic ile biçimlendirmesini yaptım. Bilgisayar yeniden başladığında bi de ne göreyim, harddisk "32GB". Nasıl bir kazık yediğimi düşünürken ve satıcılara iyi niyetlerimi iletirken tam elimde kutu satıcıya gitmeye hazırlanıyorken, kutunun içinden çıkan küçük kağıt parçasını gördüm. Kağıt parçasında jumper ayarları yer alıyordu. O zamana kadar jumper'ın sadece master ve slave tanımlama aracı olarak kullanıldığını düşünüyordum.
Fenermania
05-11-05, 15:16
primary master : 40 gb lık eski harddiskim var
primary slave: 80 gblık yeni harddisk
secondary master: cdromum var.
secondary slave: none
şuan biosta böyle gözüküyor ancak bilgisayarımda sabit disk sürücülerinde sadece C sürücüsü gözüküyor yeni harddiskim gözükmüyor.
Öncelikle hddyi patition magic yada fdisk ile biçimlendir ardından 80 gb dan fazla hddleri xpye tanıtmak için bir tiyo yazdım foruma oradaki komutları dene
patition magic ve fdisk nedir? nasıl kullanabilirim ve xpye tanıtmak için yazdığın tiyonun linkini alabilir miyim?
Gerekli bilgilerin hepsi forumda var arama özelliğini kullanabilirsin batuhan ;)
kardeşim bilgisayara sağ tıkla disk yönetimi de muhakkak görmüşütr gördüyse ordan disk birleştiriciye gir birleştir bu kadar!oda olmazsa hdd nin jumper ına bir bak
KaracaOglan
05-11-05, 17:33
Partition Magic 8.0.1
buradan [FTP] (ftp://217.219.86.36/HDD/PowerQuest%20PartitionMagic%208.0.1242/) programı indir bilgisayarına...
programı kurmada ve çalıştırmada problem yaşamazsan ve ingilizce biliyorsan gerisi kolay.. takıldığın yer olursa belirtirsin. yardımcı olmaya çalışırız.
Bu programın resimli anlatımı var dostum resimli program anlatımları bölümünde..
Fenermania
06-11-05, 00:54
çok sağolun arkadaşlar yaptım ;)
PcTeknikZone