PDA

Tüm Versiyonu Göster : Neden şiir yazamıyorum?

CoRai
02-11-05, 22:15
Yıllardır uğraşıyorum olmuyor beyenmiyorum. red( Şiir yazarken çaba serfetmeden zorlanmadan yazılması gerektiğini, kendiliğinden olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bende zorlama oluyor. Öyle olunca da tıkanıp kalıyorum. ((:

Burdan şiir yazanlara sesleniyorum. Nedir işin sırrı? :confused:

BuTTeRflY
04-11-05, 14:09
dostum ya ben şiir yazmam.. ama hislerle doğru orantılı bişi bu.. zorlayınca olmas.. ilhamın gelmesini bekle.. snra gerisi gelir;)

CoRai
06-11-05, 19:06
Yani beklicez... İyi bakalım. ğş8

Deniz.
07-11-05, 13:20
Bilmem??? :D:D:D
Dert etme yazarsın. Öyle özel bir yetenek olduğuna inanmıyorum. Bence bekleme. Al eline kağıt kalemi yaz. Beğenmediğini yırt at. Yırtamadıkların şiirdir artık. ;)

CoRai
07-11-05, 15:38
Bilmem??? :D:D:D
Al eline kağıt kalemi yaz. Beğenmediğini yırt at. ;)

Tek yaptığım bu zaten.

Deniz.
08-11-05, 07:50
O zaman şöyle birşey yapalım. Sen yaz şiirlerini. Bu sefer yırtma ama. Özelden yolla bana. Ben yazdığın şiir üzerinden değerlendirmeler yapayım, yollayayım sana. Yapıcı bir şekilde, kırıp dökmeden eleştiri yapayım yani. (Ne kadar yeteneksizsin, :mad2: böyle şiir mi olur kardeşim. :mad2: Yazık sana :mad2: vs... :D :D ) Yapıcı eleştirilerimle seni yönlendirmeye çalışayım. Bu şekilde birkaç kişiyle daha, interaktif şekilde uğraşılırsa neden olmasın yani.

Birşey daha söyleyeyim. Başkalarının yazdıkları şiirleri çok fazla okuyorsan, bence ondan da olabilir. Farkında olmadan etkilenirsin. Ve bu etkilenme senin yazdıklarına sinerse, şiir bittiğinde, sanki onu sen yazmamışsın gibi bir his duyarsın. Şiiri özümseyemezsin yani. İçin ısınmaz şiire. Böyle bir şey de olabilir yani.

Ne bileyim. Başka. Mesela, gerçekten bu işe yeteneksiz olabilirsin. :D

Yok yok. Sen yolla bişeyler. Hemde konu açarak yolla şiirini. Bizde analiz yapalım. Şurası güzel, şurası olmamış, şu yüzden olmamış gibilerinden.

Bir şair için, eleştiriden iyi destek olamaz bence. Ben yazdığım tüm şiirleri insanlarla paylaştım. Onların görüşlerini aldım. Ve her şiirde çıtamı biraz daha yükselttim. Artık paylaşıma sunduğum şiirler genellikle çok beğeniliyor.

Yani sana nihai önerim, yazdıklarını paylaşmandır. Okuyucularının; olumlu-olumsuz eleştirileri en büyük kazancın olacaktır. (Çok pis eleştiririm ama, söyliyim. :D )

CoRai
08-11-05, 09:42
O zaman şöyle birşey yapalım. Sen yaz şiirlerini. Bu sefer yırtma ama. Özelden yolla bana. Ben yazdığın şiir üzerinden değerlendirmeler yapayım, yollayayım sana. Yapıcı bir şekilde, kırıp dökmeden eleştiri yapayım yani. (Ne kadar yeteneksizsin, :mad2: böyle şiir mi olur kardeşim. :mad2: Yazık sana :mad2: vs... :D :D ) Yapıcı eleştirilerimle seni yönlendirmeye çalışayım. Bu şekilde birkaç kişiyle daha, interaktif şekilde uğraşılırsa neden olmasın yani.

Birşey daha söyleyeyim. Başkalarının yazdıkları şiirleri çok fazla okuyorsan, bence ondan da olabilir. Farkında olmadan etkilenirsin. Ve bu etkilenme senin yazdıklarına sinerse, şiir bittiğinde, sanki onu sen yazmamışsın gibi bir his duyarsın. Şiiri özümseyemezsin yani. İçin ısınmaz şiire. Böyle bir şey de olabilir yani.

Ne bileyim. Başka. Mesela, gerçekten bu işe yeteneksiz olabilirsin. :D

Yok yok. Sen yolla bişeyler. Hemde konu açarak yolla şiirini. Bizde analiz yapalım. Şurası güzel, şurası olmamış, şu yüzden olmamış gibilerinden.

Bir şair için, eleştiriden iyi destek olamaz bence. Ben yazdığım tüm şiirleri insanlarla paylaştım. Onların görüşlerini aldım. Ve her şiirde çıtamı biraz daha yükselttim. Artık paylaşıma sunduğum şiirler genellikle çok beğeniliyor.

Yani sana nihai önerim, yazdıklarını paylaşmandır. Okuyucularının; olumlu-olumsuz eleştirileri en büyük kazancın olacaktır. (Çok pis eleştiririm ama, söyliyim. :D )

Tamam şimdilik özelden sana yollayacağım. Ama şiirden soğuyabilirsin :D

cadı
12-11-05, 02:27
arkadaşım bende hiç şiir yasmasını beceremem olmuo olmuo benimde :(
ama bu biras kabiliyet işi dedim bıraktım uğraşmıom artık.
ama içinde warsa bu bigün mutlaka açığa çıkar
sen benim yaptığımı yapma bırakma

CoRai
12-11-05, 18:14
Kendiliğinden ilham gelemsini bekliyorum artık..

cadı
12-11-05, 20:27
bencede arkadaşım en iisi bu :cool: