Tüm Versiyonu Göster : YENİ ŞOK ADSL TARİFELERİ, YAYINDA...
YANLIŞ OKUMADINIZ..
ADSL 'de süper 2nci indirim geliyor..
YAKINDA 39 Milyona 512Kb/s adsl kullanacaksınız
Öneri Sunuldu..
İmzalar bekleniyor..
hadi hayırlı olsun..
Optimus Prime
04-02-05, 02:30
evlere t1 isteriz... :D
Harika umarım hemen kabul edilir.Harika ötesi artık bilgisayar bağımlısı olurum kesin..
Darkfighter
04-02-05, 02:34
olur inşallah da insan yinede güvenemiyo altından bi çapanoğlu çıkacak diye
512k ?
şu anda kullandığımız 80k lar ne olacak? (256k)..
bana sorarsanız 512 weriyoruz diyip el altından 256 verecekler. Bizde enayiler harbi 256 yı görünce 512 sanıcaz. Bu böle sürüp gider. ne beşyüzü ne onikisi sevinmeyin boşuna.
Gprs'ten beter be bu ne böle sözde adsl kullanıyoruz. yüksek hızda internet breeh breeh breeh..
:mad:
umarım arkadaşlar ama umut etmekte gercekten yersiz adsl içler acısı herkes farkında böyle yenilikler yapcaklarına siztemlerini oturtsunlar...buna daha cok ihtiyacları var ve bizimde VAR.
kesinlikle haklısın arkadaşım.daha sistem oturmamş adamlar yenilik peşinde koşuyor. abi sen önce bi sistemi oturt. dimi ama?
inşallllah eskiden 49 mılyona 128kpbs kullanıyorduk bu da bır başarı.-.-.-.-.
süper haber..
Mart ayının sonunda, minimum internet hızımız 512k oluyor!
Aşırı yüklenmeye önlem olarak yurtdışına giden internet hatlarımız 8.8 gigabitten 10gigabit e yükseltilecek. Download severler için çok sevindirici bir haber. Nisan'ı bekliyoruz.
İyi olur yaa. adsl2 çıkar bu gidişle 1 yıl sora
çok güzel bir haber bakalım nezaman olucak bu indirim
çok güzel bir haber bakalım nezaman olucak bu indirim
mart sonunda.. söylenenlere göre..
alperdurer
07-02-05, 00:56
inşallah öle olur yaaa, valla manyak bi şey olur Türkiye için tabiiki.. avrupada adamlar daha ucuza daha yüksek hızda internet kullanıyolar........
eğer 512 39 olursa 1024 de 80 civarında olurum sanırım:D ohh ohh download un kralını yaparız bizde hehhe
eğer 512 39 olursa 1024 de 80 civarında olurum sanırım:D ohh ohh download un kralını yaparız bizde hehhe
inşallah olur. ama ben 80 milyon vermem.
256 k 49 olunca 512'de 69 flan olur diyordum ama 99 da kaldı. Hayal kırıklığına uğrayabiliriz gene :D
genchacker
07-02-05, 14:52
olursa eger benim bilgisayar hiç kapanmaz benim birde ups almam gerekir o saman :D
vallaha ben hiç tt ye güvenmiyorum. gu şekilde yine müşterileri toplarlar, şu anda 2 haftada bi bağlantı kayıyo zaten, o zaman her hafta gider bağlantı:D
işallah boyle bisey olur da bizlerde rahatlarız..
adsl'e değil kablonet 'e ağırlık verilmeli bence.
Bu haber hakkındaki düşünceleriniz. Birçok forumda yüzlerce başlık açıldı bu konuda. Buna göre 256 k adsl 512 k olacakmış mart ayında.
[Bu başlık daha önce forumda açıldı.. Lütfen eklemeden önce arama yapalım..]
puhahahaha zannetmiorum hem telekom 256 mızı versin yeter :(
bak?n benim bi arkada??m telekoma adsl hizmetini sa?layan ?irkette çal???yor. ona sordum. böyle bir?ey yok dedi.
yorum size kalm??
Bugün kardeşim gitti 256 k yı 512 k ya yükseltmek için başvurmaya türktelekoma, oraya gittiğinde bu olayı da sormuş, adamların haberi yokmuş böle bi olaydan.. Bilmiyorum artık noolur, yorumsuz..
DenizLisporLu
18-02-05, 06:15
bunLar resmen diyoLar ki zamanında nasıL kazıkLadıkLadık sizi . t1 fiyatına adsL verdik size. ama yoLa geLiyoLar yavaş yavaş.
Devami gelir ya,gecen sende 128 256 olurken kimse inanmamisti,ama oldu.
Burda sadece kotalilar kazigi yiyecekler herhalde.
Cünkü duyduguma göre 38 ytl olcakmis,ama 256 kotali adam,zaten sadece chat veya sörf yapiyor,Yani ona göre bence kazik.Niye 8 ytl fazla versinki?
2005 yılı ilk çeyreğinden sonra minimum 256 Kbps olan bağlantı hızı 512 Kbps oluyor. 512 Kbps sınırsız adsl bağlantısının aylık ücreti 99 ytl'den 49 ytl'ye düşüyor.
Ntv'de kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Telekom Genel Müdürü Sayın Mehmet Ekinalan Adsl hızlarının artacağını ve bağlantı ücretlerinin düşeceğini söyledi.
Günümüzde mevcut en düşük adsl hızı 256 Kbps. Gelişmiş Avrupa ülkerinde ise bu hız minimum 512 Kbps. Türk Telekom Genel Müdürü Sayın Ekinalan Adsl minimum sınırsız bağlantı hızının 512 Kbps olacağını ve ücretinin 49 ytl olacağını ntv'de yaptığı açıklamada tüm halka duyurdu. Hızların yükseltilmesinin en önemli nedeni Avrupa Birliği ile içinde bulunduğumuz uyum süreci. Avrupa Birliği dolayısıyla yapılan reformların arasında internet bağlantılarıda önemli bir yer tutuyor.
Sayın Ekinalan ile yaptığımız röpörtajdaki diğer önemli maddelerden biri ise Yurt çıkı çıkış hızlarının arttılacağı oldu. Günümüzde mevcut yurt dışı çıkış hızı 11.9 Gbps. Bu hızın 2006 başında 35-40 Gbps olması planlanıyor.
Buna göre 1 nisandan itibaren geçerli olmak üzere adsl bağlantı ücretleri. (Tüm bağlantılarda fiyatlar düşüyor)
512 Kbps Aylık 49 ytl
1024 Kbps Aylık 79 ytl
2048 Kbps Aylık 119 ytl
4096 Kbps Aylık 189 ytl
512 Kbps (5 GB sınırlı) 29 ytl
1024 Kbps (8 GB sınırlı) 49 ytl
Tüm bağlantılar için bir defaya mahsus alınan bağlantı ücreti ise 59 ytl. (Taksitli ödeme seçeneğide mevcut)
Üstdeki tabloya göre 256 Kbps adsl bağlantısı kullanan Telekom müşterilerinin hızları 2 katı artacaktır. Geçiş dönemi sırasında 512 Kbps kullanan abonelerin hızları otomatik olarak arttırılmayacak , isterlerse aynı ücrete 1024 Kbps adsl bağlantısı kullanabileceklerdir.
Ayrıca Sayın Genel Müdür 1 Ocak 2006 tarihinde minimum adsl bağlantı hızının 1024 Kbps olacağını açıkladı. 1024 Kbps bağlantı hızınında şartlar elveriyorsa 49 ytl olacağı açıklandı.
Önemli : Bağlantı hızlarının arttırımı 1 Nisan 2005 tarihinde kademeli olarak başlayacak ve 1 Mayıs'a kadar tüm 256 Kbps hıza sahip adsl abonelerinin hızları arttırılacak.
Bir büyük gelişme ise günümüzde maksimum 2048 Kbps olan bağlantı hızının 4096 Kbps olacağı. Sayın Ekinalan Kablo.net üyelerinin hızlarında ise bir artış düşünmediklerini dile getirdi.
Kaynak: NTV
Haber için saol kanunsuz (Haber bülteni gibisin :D)
Üstdeki tabloya göre 256 Kbps adsl bağlantısı kullanan Telekom müşterilerinin hızları 2 katı artacaktır. Geçiş dönemi sırasında 512 Kbps kullanan abonelerin hızları otomatik olarak arttırılmayacak , isterlerse aynı ücrete 1024 Kbps adsl bağlantısı kullanabileceklerdir.
Yanlış mı anlıyorum yoksa biz kaşarlanmışlara kıyak yapıp 1024'ü 49 a verecekleri gibi bişey mi çıkıyo karşımıza?
vallaha telekom 512k versede sağlam olacağını düşünmüyorum. bu hizmeti zor sağlarlarken...
Yanlış mı anlıyorum yoksa biz kaşarlanmışlara kıyak yapıp 1024'ü 49 a verecekleri gibi bişey mi çıkıyo karşımıza?
evet bende bunu düşünüorum ne yani şimdi ben kaşarlanmış kazık yemeye alışkın biri olarak ödüllendirilcekmiyim.... 512 im 1024 olucak ama 49 milyonmu ödicem ne bicim bakanmış yaw öle bi cümle sarf etmişki çık işin içinden... siyasetçi deilmi aman ab ye girelim die yapın bunları girince geri de alırlar.... :mad: :mad: :mad:
evet bende bunu düşünüorum ne yani şimdi ben kaşarlanmış kazık yemeye alışkın biri olarak ödüllendirilcekmiyim.... 512 im 1024 olucak ama 49 milyonmu ödicem ne bicim bakanmış yaw öle bi cümle sarf etmişki çık işin içinden... siyasetçi deilmi aman ab ye girelim die yapın bunları girince geri de alırlar.... :mad: :mad: :mad:
yok o kadarda olmaz freeman ya
bi girelim bvakalım şu topluluğa ondan sonra belli olur ne yapıp yapamayacakları ...
dostum ; 256 ya veridiğin paranın tam olarak karşılığını aldığınımı sanıyorsun...Sakın bunu böle düşünme...kesintileri gidip gelmeleri düşünürsen ki ben 512 ime 99 milyon veriyorum çok da haketmiorlar!!! ( o bir Aylık süre dahil deil 1mbit olduğun dönem ;) )
DenizLisporLu
10-03-05, 16:52
BYTE.com.tr′den Duyuru!
Telekom′un ADSL indirimi şeklinde çeşitli internet sitelerinde dolaşan haberle ilgili açıklama. //09.03.2005 19:16:29
Bugün BYTE.com.tr'de "ADSL Tam Gaz : 512 Kbps" başlığı ile yayınlanan ve Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan'ın NTV'de yaptığı bir konuşmadan ve ADSL ücretlerinde gidilecek olan indirimden bahseden bir haber kaynağı belirsiz olmasından ötürü tarafımızca yayından kaldırılmıştır.
Çeşitli internet sitelerinda byte.com.tr'yi yada NTV'yi kaynak olarak gösteren haberlerin 1 Nisan şakası olduğunu düşündüğümüzü ve bizimle bir ilgisi olmadığını kamuoyuna duyururuz.
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
ne yani şimdi bu kafamı karıştırdılar:D
Böyle bir şey olmayacak :)
Belki daha ileride .. 2006 Nisan 1 ' de olabilir.. :D
En Düşük ADSL Hızı 512 Kbps Oluyor..
Kaynak bu seferde sağlam..
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. 'den alınmıştır..
Türk Telekom, ADSL erişiminde en düşük hızı 512 Kbps’ye çıkarmaya hazırlanıyor. Söz konusu uygulama için Türkiye’nin yurt dışı erişim kapasitesinin artırılması gerektiği belirtilirken, Türk Telekom’un söz konusu uygulama için Telekomünikasyon Kurumu (TK)’na henüz bir başvuruda bulunmadığı ifade ediliyor.
ADSL kullanıcı sayısını 2005 yılı sonunda 2 milyona yükseltmeyi hedefleyen Türk Telekom, en düşük erişim hızını da 512 Kbps’ye yükseltmeyi planlıyor. Türk Telekom’un çoğunluğu 256 Kbps hızında olmak üzere 550 bin abonesi bulunuyor.
ADSL erişiminde en düşük hızın 512 Kbps olması için öncelikle teknik düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 12 Gbps olan Türkiye’nin yurtdışı erişim kapasitesinin 14 Gbps’ye yükseltilmesi gerektiği belirtiliyor.
İnternet erişiminin en çok kullanılan saatlerde yaklaşık 8 Gbps erişim ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Abone sayısında sürekli bir artış yaşandığı, yurtdışı erişimin “alternatifleri” ile artırılarak önce 14 Gbps, kısa süre içerisinde de 20 Gbps’ye yükseltilmesi planlanıyor.
ADSL seçeneklerinden 256 Kbps erişim 49 milyon TL, 512 Kbps ise 69 milyon TL seviyesinde bulunuyor. En düşük erişim 512 Kbps olduğunda fiyatının 49 milyon olması bekleniyor.
Link buarada
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
ayrıca.. konuya dahil bir ek daha
TT 2005 Hedefleri 2.2 Milyon ADSL ve 45 GBps
Türk Telekom, yıl sonunda 2.2 milyon ADSL abonesine ulaşmayı ve yurtdışı kapasitesini 45.4 Gbps'e çıkarmayı planlıyor. Yani ADSL abone sayısını 2005 yılı sonunda 2004 yılına göre % 382, yurtdışı çıkış kapasitesini ise % 291 oranında artırmayı planlıyor. Planlar güzel ama sorunların da aynı oranda artmamasını diliyoruz.
Türk Telekom’un ADSL abone sayısı ve yurtdışı internet abone sayısındaki hedeflerinin iddialı boyutlarda olduğu dikkat çekiyor. Genel Müdür Mehmet Ekinalan, 2004 yılında 1 milyon abone hedefini “Kamu İhale Kanunu” nedeniyle gerçekleştiremediklerini ifade etmişti.
Türk Telekom, 2005 yıl sonunda 2.2 milyon ADSL abonesine karşılık 45 Gbps yurtdışı internet çıkışına ulaşmayı planlıyor. Elde edilen bilgiye göre ADSL abone sayısının 2004 yılı sonunda 470 bin olarak gerçekleşirken, 2005 yılı hedefleri; Mart ayında 920 bin, Haziran ayında 1 milyon 370 bin, Eylül ayında 1 milyon 820 bin ve Aralık ayında 2 milyon 270 bin olarak planlanıyor.
Bu iddialı planlar, bir yandan internetin ve telekomun gelişimi açısından müjdeymiş gibi gözükürken, diğer yandan her gün ulaşan onlarca okuyucu mektubunun çoğunluğunun ADSL sorunlarından bahsettiği düşünülürse, acaba sorunlar da aynı oranda büyür mü? Yoksa hedef büyütme sonucu, sorunlar azalır mı sualleri akla geliyor.
Türk Telekom’un, çağrı merkezinde yeniliğe* gitmesinin yanı sıra, bu sene uygulamaya geçmesi beklenen projesini okuyucularımıza duyurmuştuk. ADSL pazarlamasında çözüm ortaklarını daha aktif hale getiren proje ile ADSL abonesi olan kullanıcının servis hizmeti alması sağlanacak. Böylece ADSL’in kullanıcı tarafında modem, bilgisayar ve bakır kablo tarafındaki sorunların giderilmesi hedefleniyor. Elbette sorunların büyük ölçüde azalacağını öngören bu hedefin, bir de Türk Telekom santral tarafı da var ki, orda da sorunlar olacağı düşünülüyor.
Türk Telekom’un Hedefleri
Türk Telekom’un, “Türkiye’den Avrupa ve ABD’ye, toplam 1+8 adet STM-16 yani 22,5 Gbps’lik yurtdışı internet çıkışı kapasite temini için açtığı 2 ayrı ihale 23 şubat ve 22 Mart 2005 tarihilerinde yapılacak. Türk Telekom, uluslararası bant genişliği ihtiyacının karşılanması amacı ile Türkiye de Yunanistan sınırı (Keşan), Bulgaristan sınırı (Kapıkule, Malkoçlar) veya Türkiye de herhangi bir sınır noktası üzerinden Amsterdam, Newyork, Londra ve Paris’teki POP merkezlerine kadar transmisyon hizmetlerinin satın almayı planlanıyor.
İşin süresi, sözleşmenin imzalanmasından sonraki 2 yıl içerisinde, her bir kapasitenin hizmete verilmesini müteakip, her bir kapasite için 5 yıl olarak planlanıyor. Türk Telekom, sözleşme bedelinin yüzde 20’sine kadar oran dahilinde, ilave işi aynı yükleniciye yaptırabilecek.
bu yazının linkide burada
iyi seyirler... :D
Kanunsuz her defasında bizi heycanlandırıcı haberler veriyosun bak bu defada bu ADSL haberi yatarsa parasını senden alırım ona göre :D
2005 yılı sonunda diyorlar 2006 nın ortalarını bulur....
bu seferde kaynağımız..
bayağı sağlam RADİKAL
LİNK BURADA
HABER 1/1 AŞAĞIDA..
Hız artıyor, fiyat iniyor
Hız artıyor, fiyat iniyor
Türk Telekom, bu yılın sonunda 2.2 milyon ADSL abonesine ulaşmayı planlıyor.
Telekom ADSL'de yeni tarife açıklayacak. Buna göre, en düşük ADSL hızı 256 Kbps'den 512 Kbps'ye çıkacak. 512 Kbps limitsiz bağlantının fiyatı da 99 YTL'den 49 YTL'ye inecek
(2591 kişi okudu)
DİLEK GÜNGÖR (Arşivi)
ANKARA - Türk Telekom özelleştirme öncesinde ADSL (Asimetrik Sayısal Abone Hattı) için ikinci kez atağa geçti. Şirket önümüzdeki günlerde ADSL'de yeni tarife açıklayacak. Buna göre, en düşük ADSL hızı 256 Kbps'den 512 Kbps'ye çıkacak. Limitsiz bağlantı fiyatı da 49 YTL olacak.
Konuyla ilgili Radikal'e bilgi veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekom'un, geçen yıl ekimde indirdiği ADSL internet erişim ücretleriyle ilgili yeni tarife hazırladığını söyledi. Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, ADSL erişiminde 256 Kbps hızındaki kullanıcıların hızı fiyat değişmeden 512 Kbps'ye çıkarılacak. Böylece en düşük bağlantı hızı 512 Kbps'ye yükselirken, bu hızdaki bağlantının fiyatı sınırsız kullanım için 99 YTL'den 49 YTL'ye inecek. Bu arada, Telekom yetkilileri çalışmaların sürdüğünü, limitli bağlantı ücretlerinin ise daha sonra belirleneceğini ifade etti.
Yıldırım, daha önce bölgesel havayolu taşımacılığında kullandıkları
'Türkiye uçuyor' sloganını, internete de uyarlayacaklarını belirtirken, "Herkesi bilgisayarla tanıştıracağız. Daha önce herkesi uçurduk, şimdi de bilgisayarla donatıp, dünyaya açacağız" dedi.
Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı ve Vakıfbank'ın 'öğretmenlere bilgisayar' projesi benzeri projeleri yaygınlaştıracaklarını da belirtti. Telekom, 2005 yılı sonunda 2.2 milyon ADSL abonesine ulaşmayı, yurtdışı kapasitesini de 45.4 Gbps'e çıkarmayı hedefliyor. Buna göre, bu ay sonunda 920 bin, haziranda 1 milyon 370 bin, eylül ayında 1 milyon 820 bin ve aralık ayında 2 milyon 270 bin aboneye ulaşılması planlanıyor. Geçen yıl sonunda ADSL abone sayısı 470 bin olarak gerçekleşmişti. Telekom'un hedefi tutarsa, ADSL abone sayısı bu yıl geçen yıla göre yüzde 382 artacak.
Geçen yıl yapılan indirimle, 128 Kbps hızındaki tüm kullanıcıların hızı, fiyatları değiştirilmeden 256 Kbps'ye çıkarılmıştı. En düşük bağlantı hızı 256 Kbps'ye yükseltilmiş, limitsiz bağlantı fiyatı da yüzde 28.9 oranında indirilerek, 49 YTL'ye düşürülmüştü.
Öte yandan, 512 Kbps hızdaki ADSL bağlantısı 99 YTL'ye, 1024 Kbps hız 169 YTL'ye, 2048 Kbps hız 269 YTL'ye indirilmişti.
ISS'lerle sıkıntı sürüyor
Öte yandan İnternet Servis Sağlayıcılar (ISS) ile Türk Telekom arasında problem de henüz çözülemedi. Türk Telekom, ISS'ler için tane ve promosyon döneminde indirimi esas alarak fiyat sunmuştu. ISS'ler ise Telekom'un perakende çözümü yerine en 'toptan ADSL' birim fiyatı üzerinde indirim ve satış istemişlerdi.
Telekom'un fiyat tarifesi Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanmamıştı. Telekomünikasyon Kurumu, ISS'lere uygulanacak tarifenin son kullanıcı fiyatından yüzde 50 daha düşük olması kararına varmıştı. Daha sonra da Türk Telekom mahkemeye gitmişti. Mahkeme Türk Telekom'u haklı bulmuştu. Bu nedenle ISS'lerin ADSL port satmalarına ilişkin süreç nihai karar beklenerek, askıya alınmıştı.
EH HADi HERKESE hayırlı vede hzılı olsun.. :-)
genchacker
17-03-05, 23:44
dorudur bende ordaydım bizzat bende duydum olacak 512 bizim kaynak daha salam olmassa müdürün yanına bile cıkarıs kızarız döveriz yaparız bişiler
1Nisandan itibaren kademeli geçiş olacak haberi gelmişti.Hızı artan arkadaşlar söyleyebilirmi?Bide nerde ikamet ettiklerini öğrensek bizde ona göre heyecan yaparız:)
Darkfighter
09-04-05, 15:39
ne hız artması aksine 3 gündür 10 dk lık uğraştan sonra internete girebiliyorum böyle olacaksa eksik olsun
hiç kimsede arttığını duymadım gerçek mi acaba bu haber?
benim hızda 2-3 saatlik değişmeler oldu ama tekrar eskisine dönüyor..
hala deneme yapıyorlaR SANIRIM
ewet arada 37-38 oluyo ama bir kaç saat sonra 30 a geri düşüyo bakalım ne zaman gececez...
ADSL hızları arttıyor dedikodusuna son noktayı Özel Haber koyuyor
Son günlerde internet üzerinden adsl hızları yükselecek haberlerine son noktayı Özel Haber koydu. İşte Türk Telekom Mühendisi Sayın "Mehmet Akınsoy" ile sizler için yaptığımız özel röpörtaj.
İşte merak edilen sorular ve cevapları ;
Özel Haber : İnternetde birçok sitede dolaşan adsl hızları artacak haberlerini okudunuz mu?
Mehmet Akınsoy : Evet bende adı geçen haberleri birçok kaynakdan okudum. Haber kısmen doğru olsada biraz çarptırılmış.
Özel Haber : Nasıl çarptırılmış?
Mehmet Akınsoy : O haberde bazı hızlardaki fiyatların aşağı düşürüleceğinden bahsedilmiş. Bu doğru değil. Şu andaki tarifeler devam edecek ancak tüm kullanıcıların hızları 2 katı arttırılacak. Yani 256 Kbps hızındaki adsl kullanıcısının hızı 512 Kbps , 512 Kbps adsl kullanıcısının hızı 1024 Kbps , 1024 Kbps adsl kullanıcısının hızı 2048 Kbps , 2048 Kbps adsl kullanısının hızıda 4096 Kbps olacak.
Özel Haber : Fiyatlarda herhangi bir değişiklik olacak mı?
Mehmet Akınsoy : Hayır olmayacak. Şu an kullanıcılar nekadar ücret ödüyorsa hızları 2 kat arttırıldığında yine aynı ücreti ödeyecekler.
Özel Haber : Peki kotalı adsl kullanıcılarının durumları ne olacak?
Mehmet Akınsoy : Kotalıda limit artışı olacak. 512 Kbps kotalı adsl kullanıcılarının aylık kotası 5 GB , 1024 Kbps kotalı adsl kullanıcılarının aylık kotası 8 GB olacak. Bunun için ek bir ücret alınmayacak. Kota sadece download (veri indirme) için geçerli olacak.
Özel Haber : Bu geçiş süreci ne zaman başlayacak?
Mehmet Akınsoy : 1 Nisan 2005 tarihinde başlayacak 1 Mayıs 2005 tarihine kadar tamamlanacak. Bu tarihler arasında tüm adsl kullanıcılarının hızları 2 kat arttırılacak. Hız arttırımı için herhangi bir başvuru yapmak gerekmeyecek.
Özel Haber : Türk Telekom neden bunu basın yada kendi sitesi ile halk'a duyurmuyor?
Mehmet Akınsoy : Bildiğiniz gibi minimum bağlantı hızını 128 Kbps hızından 256 Kbps hızına geçirdiğimiz dönemde bu geçişler çok önceden duyuruldu. Bu nedenle bazı aksaklıklar çıktı. Uygulamanın ilk gününde adsl hızı artmayanlar Telekom'un santrallerini kilitledi. Telekom genel müdürlükleri şikayet dilekceleri ile dolup taştı. Bu nedenle Telekom son güne kadar bu hız arttırımını duyurmayı düşünmüyor.
Özel Haber : Bu hız arttırımını Telekom Personeli biliyor mu?
Mehmet Akınsoy : Hayır normal personel bilmiyor. Sadece üst yönetimde çalışan personel ve bu sistemi kuran mühendis arkadaşların haberi var. Biz mühendislerin haberinin olmasının nedeni alt yapıyı hazırlıyacak olmamızdan kaynaklanıyor.
Özel Haber : Bu açıklamalarınıza göre Türkiye 4096 Kbps hıza kavuşuyor.
Mehmet Akınsoy : Evet daha önce olmayan bir hız ilk defa denenecek. Alt yapı çalışmaları yapılıyor. Şu an 2048 Kbps adsl bağlantısı kullanan kullanıcıların hızları 4096 olacak.
Özel Haber : Yurt dışı çıkış hızları yeterlimi bu arttırım için?
Mehmet Akınsoy : Evet yeterli. Çünkü Tellia , Sat , Tim gibi firmalar ile yurt dışı ara bağlantı ve çıkış anlaşmaları imzalandı. Nisan ayında 11.9 Gbps olan yurt dışı çıkış (erişim) hızımız 21 Gbps olacak. Yani yaklaşık olarak 10 Gbps'lik bir artış olacak.
Özel Haber : Bu yapılanların Avrupa Birliği ile bir alakası var mı?
Mehmet Akınsoy : Evet malesef var. Malesef diyorum çünkü kendi kendimize hız arttırımı yapmıyoruz. Avrupa birliği'nin Kopenhak kritelerinde "İnternet Bağlantı Hızlarının Avrupa Seviyesinde" olmasının istendiği bir madde' de bulunmakta. Bildiğiniz gibi 2005 Ekim ayında Türkiye' de incelemeler başlatılacak. Bu nedenle Telekom' da acele ediyor. 2007 Yılına kadar en düşük adsl bağlantı hızının 2048 Kbps olması planlanıyor. Tabi yurt dışı çıkışları 35 - 40 Gbps' ye çıkarıldıktan sonra.
Özel Haber : Bu hız arttırımı sadece ADSL için mi geçerli yoksa Kablo'da bundan etkilenecek mi?
Mehmet Akınsoy : Kablo.net hizmetini kullanan abonler için hız arttırımı şimdilik düşünülmüyor. Belki ilerde olabilir ama kesin bir bilgi yok.
Özel Haber : Çok değerli olan zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. Bize verdiğiniz bilgileri en kısa sürede sitemizde yayınlayacağız. Kaynak olarak sizi gösteriyoruz. Umarım sizin açınızdan bir sorun olmaz.
Mehmet Akınsoy : Ben teşekkür ederim. Hayır herhangi bir sorun olmaz. Halkın internet üzerinden asparagas haberler ile bilgilendirilmesi yerine ilk ağızlardan bilgilendirilmesini tercih ediyorum.
Not : Bu röpörtaj 9 Mart Çarşamba günü Telekom Müdürlüğünde Özel Haber editörü "Arda Kars" tarafından yapılmıştır. Sayın Mehmet Akınsoy" ile irtibat kurmamızı sağlayan Ahmet Özgür Akınsoy arkadaşımıza teşekkür ederiz.
---ama doğrusu şüphelenmeye başladım bende---
olacagından eminim ama temmuza sallamasalar...
gokhandnzl
27-04-05, 20:12
ayın 27 si oldu benim adsl de hala tık yok. inşallah olur ne diim..
Özel Haber : Bu yapılanların Avrupa Birliği ile bir alakası var mı?
Mehmet Akınsoy : Evet malesef var. Malesef diyorum çünkü kendi kendimize hız arttırımı yapmıyoruz. Avrupa birliği'nin Kopenhak kritelerinde "İnternet Bağlantı Hızlarının Avrupa Seviyesinde" olmasının istendiği bir madde' de bulunmakta. Bildiğiniz gibi 2005 Ekim ayında Türkiye' de incelemeler başlatılacak. Bu nedenle Telekom' da acele ediyor. 2007 Yılına kadar en düşük adsl bağlantı hızının 2048 Kbps olması planlanıyor. Tabi yurt dışı çıkışları 35 - 40 Gbps' ye çıkarıldıktan sonra.
işte bu habere gülerim :D
valla benim evde 256 var 512 olursa herhalde evde çıkmam gibi geliyor güzel bi topic aslında helal olsun
işte bu habere gülerim :D
heheh:D sana katılıyorum abi:D
Benim bildiğim daha doğrusu gazetelerden okuyupta aklımda kalan 1 Mayıstan itibaren 1 ay süre içinde kademeli geçiş olacağı yönündeydi..Bakalım haziran ayına kadar geçiş olacakmı olmayacakmı merakla bekliyorum
Denizlide 256 dan 512 ye geçmeler başlamış diye duydum ama net bir bilgi değil ama doğruluk oranı yüksek..
Bu haberle ilgili bi gelişme varmı arkadaşlar duyumlarınız neler?Hala bekliyoruz dört gözle 512 olmasını
Bekleyin bakalim ben 16 mb e geciyorum siz 512 ye gecmeden T Telekom a saygilar Zamaninda Az soymadilar beni Laf Aramizda Burda 16 mb download 512 kb upload Aylik 84.50 € Ayrica 25 mb web alani 1 gb mail kapasite pop 3 dahil yillik 180 dakika bedava telefon gorusmesi eeee Oldukca pahali deilmi arkadaslar?
Herkes sizin gibi şanslı değil malesef 512 olsun onada razıyım..
arkadaşlar müsadenizle konuyu kapatıyorum şehir efsanesi oldu çünkü...
arkadaşlar müsadenizle konuyu kapatıyorum şehir efsanesi oldu çünkü...
kapatmayalım arkadaşlar...
bu bir efsane değil gerçek...
Ağzından bal damlıyo kanunsuz yaw inşallah gerçekler biran önce gerçekleşir :) Cümleye bak bee :D
kapatmayalım arkadaşlar...
eywallah...bence bir şehir efsanesi ve olmayacak.yani o kadar olmayacağını düşünüyorum ki olursa ben utanayım yani.TT çalışanları bu sıcakta uğraşmazlar böle işlerle...
512 kesin olucak
ama çıkışların arttırımasını şart koşmuş telekominikasyon kurumu...
ne zamana istenen seviyeye ulaşılır dedim...
TR genelinde %50 civarı bitmiş..
bu gidişlerde 2006 yı bulması söz konusu.
ama yeni bir 2nci grup ihalesi olacakmış .. ondan sonra... süre dahada aşağı çekilebilir dedi...
ayrıntlı rakamlarda konuşuldu ama ..
bilinmesi gereken kısımı herkes duydu sanırım...
hadi bakalım.... ...
Eyvallah kanunsuz sağolasın bilgilerin için..Demekki bu yaz hayallerimiz suya düştü ama olsun 2006 yı beklicez sabırla..Eyvallah
ama şu an için TELEKOM ihalesi gerçekleştikten sonra HERŞEY DEĞİŞEBİLİR..
BU düşünce ŞUAN ki telekom yönetimini uygulaması...
İhale gerçekleşecek yönetim değişecek fikirler sunulacak kapasite artırım çalışmaları hızlanacak falan bütün bunların olması zaten 2006 yı bulur be hocam sanki !
Bugün Telekom Bölge Md. lüğüne (İST) bir iş için gittim ve üst düzey bir yönetici durumundaki arkadaşla görüştüm...
aldığım bilgiler..
512 kesin olucak
ama çıkışların arttırımasını şart koşmuş telekominikasyon kurumu...
ne zamana istenen seviyeye ulaşılır dedim...
TR genelinde %50 civarı bitmiş..
bu gidişlerde 2006 yı bulması söz konusu.
ama yeni bir 2nci grup ihalesi olacakmış .. ondan sonra... süre dahada aşağı çekilebilir dedi...
ayrıntlı rakamlarda konuşuldu ama ..
bilinmesi gereken kısımı herkes duydu sanırım...
hadi bakalım.... ...
hocam bende konuştum (komşum olur izmirde) "geç ya boşver bunları öyle bişey şu aşamada zor h-dsl ve x-dsl gibi sistemler düşünülüyo" dedi...yani yine enteresan işler olacak taa modemlerimize kadar el atacaklar...
bakın yine söylüyorum şehir efsanesi :cool:
Bu ne yaw birileri öyle diyo birileri böyle diyo..2006 yı bekliyoruz bakalım kim haklı çıkacak
karacaya katılıyorum bence de şehir efsanesi. hatta yakında hurafe halini alacak :D
elleri mahkum hızı yükseltecekler. AB kızar yoksa :D
ADSL2 nin ne özelliği var ki?
elleri mahkum hızı yükseltecekler. AB kızar yoksa :D
abi zaten herşeyi onun zoruna yapıyoruz...aslında iyide oluyo bizim kendi başımıza bi halt edeceğimiz yok...
adsl2 hatta adsl2+ çok daha yüksek hızları destekliyor..şu anki adsl 8 mbit destekli ve senkronize çalışamıyor.ancak adsl2 ve adsl2+ ta hız 24mbit (3 megabyte saniye) standart olarak geliyor ve senkronize çalışabildiği için çok daha yüksek hızlar olası...
2010 olsada ben inanmıyorum 512 olacağına....
yok artık daha neler? :D
yok abi en az 2 yıl sora olur 512 :)
Ya immo cum haklı en azından daha alt yapının oturması için bi 2 sene var gibi yada en iyi ihtimal 2006 2. yarısı olabilir diolar ona göre
:) kitlerim konunuzu haberiniz olsun ;) nedir bu yaw 512 adsl 2 henüz daha piyasada yok ama olucak ilerde immoya malum olur zaten :)
bugün 1 temmuz ve hani nerde?zaten bugün olmazsa en az 4 gün sonra olur...neyse benim için bir şehir efsanesi hala...hatta bişey söyleyeyim modemimde 512 yazısını görmemde önemli değil...sentetik birşey çünkü hissetmem lazım ;)
bugün 1 temmuz ve hani nerde?zaten bugün olmazsa en az 4 gün sonra olur...neyse benim için bir şehir efsanesi hala...hatta bişey söyleyeyim modemimde 512 yazısını görmemde önemli değil...sentetik birşey çünkü hissetmem lazım ;)
yaw ben 2006'nın 1 temmuz'u demek istemiştim...
:D
konuyu sıcak tuttmak açısından .... başlık güncelemesi yapmıştım...
arkadaşlar bunu yapacaklarda nezaman belli değil galiba
yok ya bencede epey uzun sürecek bu olay...
sanırımo zamana kadar da bu başlıkda 2000 sayfaya ulaşmış olur :D
sanırımo zamana kadar da bu başlıkda 2000 sayfaya ulaşmış olur :D
hocam 2000 sayfa yazmaya gerek yok söz 512 olsun ben haber vericem herkese...
Evet arkadaşlar konu tarafımdan açılmıştır ..
bu seferde yalan olamaz herhalde...
nihayet 1kasım'dan itibaren 512'ye kavuşuluyor...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ADSL olarak tanımlanan geniş bant hızlı internet uygulamasında, aylık ücreti 29 YTL olan hattın hızının, 2 katına çıkarılacağını bildirdi. Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir yıldır çok yaygın olarak kullanılan ADSL sisteminde telefonla birlikte data ve görüntü iletişiminin de aynı anda yapıldığını söyledi. ADSL sisteminin yenilendiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: ''Türk Telekom, ücreti 29 YTL olan ve asgari hızı 256 Kbps olan aboneliği, 1 Kasım'dan itibaren 512 Kbps'ye çıkarıyor. Bu yarı yarıya ucuzlama anlamına geliyor. Aylık sabit ücret 29 YTL idi. Hızın iki katına çıkmasıyla birlikte hizmet yüzde 100 ucuzluğa tekabül edecek.'' Verilecek hizmetle aynı sürede daha fazla bilgiye ulaşılabileceğini ifade eden Yıldırım, ''Abonelik ücretinde fiyat artışı olmayacak. Bu internetin yaygınlaşması bakımından önemli'' dedi.
işte kaynak MİLLİYET GAZETESİ (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
hadi hayırlısı bakalım görücez demek oluyorki 512 olanlarda 1024 olucak
Epeydir tarih atlıyo ama adslde hiç bir yükselme yok inşallah bu defa kasımda 512 ye geceriz...
Ulaştırma bakanı Binali Yıldırımın bu açıklaması bana şu resimdeki açıklamayı anımsattı
affınıza mahçuben sormak istiyorum :
"yalancıya bağ bıçağı girsin mi ?"
zimamdar bu zaten yapmaları gereken bir olaydı nedeni ab saolsun :D
zimamdar bu zaten yapmaları gereken bir olaydı nedeni ab saolsun :D
nedeninin AB olduğunu kesinlikle düşünmüyorum çünkü..
AB birliği şartnamesinin hiçbi yerinde teknolojiyi böle kullanacaksınız..
internetiniz böle olacak diye bi madde yazmıyor...
onların derdi daha çok sosyal...
komplo teorileri çok ama daha saymayayım..
ab saolsunda allah başımızdan eksik etmesin diyenler de az değil hani
Dünya standartları diğe birşey var başka söze gerek varmı bilmiyorum.
Evet arkadaşlar konu tarafımdan açılmıştır ..
bu seferde yalan olamaz herhalde...
nihayet 1kasım'dan itibaren 512'ye kavuşuluyor...
işte kaynak MİLLİYET GAZETESİ (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
gerçek mi acaba inanabilrmiyiz buna :eek:
gerçek mi acaba inanabilrmiyiz buna :eek:
hürriyet.com.tr deki arşiv 1997 den itibaren arama yapmaya izin veriyor ancak manşeti google da aratabilirsin
nedeninin AB olduğunu kesinlikle düşünmüyorum çünkü..
AB birliği şartnamesinin hiçbi yerinde teknolojiyi böle kullanacaksınız..
internetiniz böle olacak diye bi madde yazmıyor...
onların derdi daha çok sosyal...
komplo teorileri çok ama daha saymayayım..
dostum haklısın onlar daha sosyal şeylerin peşinde...ancak onlara göre internet sosyalleşme ve bilgi alış-verişi için en büyük nimet o yüzden internetin belli bir standardı yakalaması gerekiyor..adamlar sosyal yaşamın bir parçası olarak görüyor ;) biz ise hala özel iletişim vergisi alıyoruz :mad2:
varyemezin başka bir konuda dediği gibi "kendi standardımız hiç yok hep dışarıdan alıyoruz" birileri gazlamasa dürtmese yapacakları yok..aslında onlarada hak veriyorum ama yapılacak o kadar çok şey varki bu ülkede neresinden başlayacaklarını anlayana kadar hükümet düşüyor :rolleyes:
yalnız açıklama daha dikkatli okunduğunda "29 ytl ye verilen 256 kb internet hizmeti" diye bir ibare var.bu öğretmen ve öğrencilere satılan kotalı adsl demek..ee bu hattın hızını arttırsan ne olur arttırmasan ne olur?zaten download yapamıyorsun ki gönlünce :mad2: ayrıca sınırsız kullanıcılara birşey yapılmayacak demektir.
512 lerin ise 1024 yapılacağını hiç zannetmiyorum.aynı binali yıldırım mart ayında da buna benzer bir açıklama yapmıştı.o açıklama foss çıktı ama 256 haricinde hız arttırımı yapılmayacağı diğer tarifelerde indirim yapılacağı söylenmişti...
daha önce bu konuyu ben kapatmıştım çok uzadığı için.umarım bu sefer söyledikleri olurda bizde bu konuyu kapatmayız ;)
bir umut bekliyoruz...
ajda pekkanın yıllar once 1975 lerde soyledıgı guzel bır arajman vardı :D
"palavra palavra "dıye
bende derımkı eskı bır ata sozu ıle
"aha ıste halep ordaysa ,arşında burda olculsunde gorelım"neymıs degılmıs ogrenelım :)
yok abi..ben inanmıyorum artık...elleri mahkum yapacaklar ama tarih konusunda şüphelerim var...
sağolsun kanunsuz daha önce en az 5 yerden sağlam kaynak diye yazmıştı ama olmadı (inanmayan ilk sayfaya baksın) ama olmadı...o açıklamalarıda bu aynı binali yıldırım yaptı...hani tren deviren :rolleyes: sonra neymiş makinistler hızlı girmiş viraja diye 2 makinisti tıktılar hapse...
bu seferde "alt yapı problemi" diye çıkacaklar işin içinden..anca gazlasınlar milleti... :cool:
:D :D :D Bence olunca konuşalım burda daha war.Kanunsuz da bu olay olduktan 1 gün sonra haberi koyar :D
Minimum ADSL hızı, 512 kbps olacak...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ADSL olarak tanımlanan geniş bant hızlı internet uygulamasında, aylık ücreti 29 YTL olan hattın hızının, 2 katına çıkarılacağını bildirdi.
Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir yıldır çok yaygın olarak kullanılan ADSL sisteminde telefonla birlikte data ve görüntü iletişiminin de aynı anda yapıldığını söyledi.
ADSL sisteminin yenilendiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
''Türk Telekom, ücreti 29 YTL olan ve asgari hızı 256 Kbps olan aboneliği, 1 Kasım'dan itibaren 512 Kbps'ye çıkarıyor. Bu yarı yarıya ucuzlama anlamına geliyor. Aylık sabit ücret 29 YTL idi. Hızın iki katına çıkmasıyla birlikte hizmet yüzde 100 ucuzluğa tekabül edecek.'' Verilecek hizmetle aynı sürede daha fazla bilgiye ulaşılabileceğini ifade eden Yıldırım, ''Abonelik ücretinde fiyat artışı olmayacak. Bu internetin yaygınlaşması bakımından önemli'' dedi.
kaynak : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
İlk defa Burdur'dan Türkiye'ye bir müjde veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Burdur çıkartması sırasında ADSL fiyatlarında yüzde 100'lük bir indirime gidildiğini bildirdi.
1 Kasım itibariyle yürürlüğe girecek olan uygulama ile tüm ADSL kullanıcıları yüzde 100'lük bir indirimden yararlanacak. Bakan Yıldırım, "ADSL diğer adıyla geniş bant hızlı internet uygulaması son 1 senedir çok yaygın olarak kullanılmaya başlandı, telefonla beraber data iletişimi de aynı anda başladı, bu anlamda büyük kolaylık sağlandı. Biz yeni bir değişiklik yaptık, Türk Telekom hızı iki katına çıkardı. 256 kbps olan asgari hız, 512 kbps'ye çıkarıldı, böylece fiyatta da yarı yarıya indirim olmuş oldu bu önemli bir olaydır. İnternetin, yaygınlaştırılması bakımından herkese hayırlı olmasını diliyorum" diyerek tüm ADSL kullanıcılarına müjde verdi.
Kaynak : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
1ncisi NTVMSNBC
2ncisi HABERTURK
pr;
15:35 ıtıbarı ıle bakan trt2 de yaptıgı konusmada 1 kasım ıtıbarı ıle 29 mılyonluk 256 lık adslın 512 olarak baslıyacagını fıyatın ıse sabıt olacagını bıldırdı yayın devam edıyor
haber tamamen dogrulandı dıkkatınıze
kafama takılan "29 milyonluk adsl" yani kotalı.bizimki ise limitsiz :mad: burada ince bir laf var...daha öncede dediğim gibi...
yalnız açıklama daha dikkatli okunduğunda "29 ytl ye verilen 256 kb internet hizmeti" diye bir ibare var.bu öğretmen ve öğrencilere satılan kotalı adsl demek..ee bu hattın hızını arttırsan ne olur arttırmasan ne olur?zaten download yapamıyorsun ki gönlünce :mad2: ayrıca sınırsız kullanıcılara birşey yapılmayacak demektir.
kafama takılan "29 milyonluk adsl" yani kotalı.bizimki ise limitsiz :mad: burada ince bir laf var...daha öncede dediğim gibi...
evet gercekten cok haklısın buda benım kafama takılıyor ısın dogrusu ama eger seın dedıgın gıbıyse alsınlar ....yapsınlar bekleyelın gorelım eger boyleyse 2 lık var demektır
neden buna takıldığımıda söyleyeyim...Canım Türkiyemin yurtdışı çıkışları çok düşük...Ve zaten bir darboğazda.bugüne kadar arttırmadılarsa çıkışları arttıramadıkları için yapmadılar.yoksa ne olacak arttırmak iki tuşa basacaklar...
29 milyonluk olanı artırmalarının sebebi ise zaten adam gibi download yapamıyorsun...5 GB kotayı ben 3 günde doldururum.o yüzden onları artırabilirler sınırsız olanları bırakırlar... :rolleyes:
1 Kasım'dan itibaren son kullanıcıların bağlantı hızının iki katına çıkacak olmasına karşılık Türk Telekom'un mevcut yurtdışı çıkış kapasitelerinin bu kadar yoğun yükü kaldırması ise zor gözüküyor. Ulaştırma Bakanlığı Hızlı Tren faciasından sonra şimdi de Hızlı ADSL faciası ile burun buruna.
Türkiye'deki ADSL kullanıcı sayısının 550 bin olduğu Mart ayında gündeme gelen kapasite yükseltiminde yoğun kapasite kullanımında ihtiyaç duyulan yurtdışı kapasitesinin uzmanlar tarafından 8Gbps olduğu belirtilmiş, kapasite artırımından doğacak darboğazları engellemek için bu Türk Telekom'un o tarihte mevcut olan 12 Gbps'lık yurdışı çıkış kapasitesinin 14Gbps'a yükseltilmesi gerektiği ortaya konulmuştu.
Abone sayısının 1 milyonu geçtiğini düşünürsek şuan için Türk Telekom'un her aboneye minimum 512Kbps'lık hat sunması için yurtdışı çıkış hızının minimum 28Gbps olması gerekmekte. Ancak mevcut Türk Telekom hatlarının toplam kapasitesi şuan 21 Gbps seviyelerinde seyrediyor. Mevcut erişim olanağının iki katına artırılmasının bu kapasite ile darboğazlar yaratması beklenmekte. Yurtdışı erişim hatlarındaki olası bir arıza durumunda ise Türkiye Internet'inin durması söz konusu.
Kısacası Ulaştırma Bakanlığı'nı geçen yıl meydana gelen HIZLI TREN faciasından sonra bir de HIZLI ADSL faciası bekliyor.
Bunun yanında yurtiçi Internet trafiğinin sonlandırıldığı sunucuların Internet çıkışları ise pahalı erişim ücretlerinden dolayı düşük tutuluyor. Internet Servis Sağlayıcılar bu yüksek maliyetleri aşağılara indirmek için özellikle uydu hatlarını tercih ediyor. Bu da Internet verilen hızın yükseltilmesine karşılık erişim hızının artamayacağı anlamına geliyor.
Türkiyedeki tüm ADSL kullanıcılarının 512Kbps hızlarla bağlandığını varsayarsak ve tüm kullanıcıların aynı anda Internet erişiminde yararlanmaya kalktığını Türkiye'nin 488 Gbps'lık bir kapasiteye ihtiyacı var. Ancak uluslararası kriterlerde bu oran 1'e altı olarak alınıyor. Yani tüm kullanıcıların aynı anda kullanmaya kalktığında ihtiyaç duyduğu kapasitenin 6'da biri herkesin aldığı hızda Internet erişimen ulaşması için yeterli. Türkiye'nin ise bu durumda 80 Gbps'lık toplam kapasite ihtiyacı var.
hanı bır turku vardır ya sozlerı tam aklıma gelmedı ama geldıgı kadarını soyleyım :)
"daga bayıra yatır benı tırmala benı"ıste bu turkudeki sozler gıbı olacak herhalde galıba sanırsam (7 numaralı dızıden alıntı) :D
Herkese iyi günler;
ADSL’de yeni aboneliklerde minimum bağlantı hızının 512 Kbps’a çıkması ve buna bağlı yeni tarifeye ilişkin basında ve kamuoyunda çeşitli yorum ve spekülasyonlar yapılmaktadır. Yanlış anlaşılmalara meyden vermemek için, yeni tarifenin içeriği özetle aşağıda belirtilmiştir. Bu paralelde yazılı bir bilgilendirme ayrıca yapılacaktır.
Telekomünikasyon Kurumu onayını takiben minimum bağlantı hızı ADSL minimum bağlantı hızı 512/128 Kbps’a yükseltilecektir. Uygulama muhtemelen 01.11.2005 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir.
1. 256/64 Kbps 3 GB limitli aboneliğe ait bağlantı hızı, kullanım miktarı 3 GB olmak üzere 512/128 Kbps’a yükseltilmiştir.
2. 256/64 Kbps limitsiz aboneler, mevcut hızlarında hizmet almaya devam edebilecekleri gibi yürürlükteki tarifelerden birine geçiş yapabileceklerdir. Uygulamanın yürürlük tarihinden itibaren 256/64 Kbps hızında limitli/limitsiz yeni abone kaydı yapılmayacağından, bu abonelik türünün XDSL Sistemi’ndeki satış menüsünden çıkarılması gerekmektedir.
3. Mevcut 512/128 Kbps 5 GB limitli abonelerin kotaları hızları sabit tutulmak kaydıyla 6 GB’a yükseltilecektir.
4. 512/128 Kbps hızında 9 GB limitli uygulaması başlatılarak 69 YTL üzerinden ücretlendirilmeye başlanacaktır.
5. 512 Kbps limitsiz, 1 Mbps limitsiz ve 2 Mbps limitsiz aboneliklerin bağlantı hızları ve tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
6. Kullanıma bağlı olarak alınacak ücret (kullanıma bağlı aylık ücret + limit üzeri ücret) eskiden olduğu gibi aynı hıza karşılık gelen sınırsız ADSL erişim tarifesinin aylık ücretinin %25 fazlasını geçemeyecektir.
7. 15.11.2005 tarihine kadar uzatılan Öğrenci-Öğretmen Promosyonu kapsamında, hız artışının muhtemel yürürlük tarihi olan 01.11.2005 tarihinden itibaren promosyonlu babonelikler 512/128 Kbps 3 GB ve 6 GB limitli tarifelerde yapılacaktır.
İyi Çalışmalar
YENİ ADSL TARİFESİ
SINIRSIZ (LİMİTSİZ) ADSL İNTERNET ERİŞİMİ TARİFESİ*
Paket Adı Hızı (Kbps) Bağlantı Ücreti Aylık Ücret
TL YTL TL YTL
512 Kbps'e kadar 512/128 59.000.000 TL 59,00 YTL 99.000.000 TL 99,00 YTL
1 Mbit'e kadar 1024/256 59.000.000 TL 59,00 YTL 169.000.000 TL 169,00 YTL
2 Mbit'e kadar 2048/512 59.000.000 TL 59,00 YTL 269.000.000 TL 269,00 YTL
KULLANIMA BAĞLI (LİMİTLİ) ADSL İNTERNET ERİŞİMİ TARİFESİ*
Paket Adı Hızı (Kbps) Bağlantı Ücreti Aylık Ücret Aylık Ücrete Dahil Download Miktarı (Kota) GB Limitin Üzerindeki Her MB İçin Ücret
512 Kbps'e kadar 512/128 59.000.000 TL 29.000.000 TL 3 10.000 TL
3 GB limitli 59,00 YTL 29,00 YTL 0,01 YTL
512 Kbps'e kadar 512/128 59.000.000 TL 49.000.000 TL 6 10.000 TL
6 GB limitli 59,00 YTL 49,00 YTL 0,01 YTL
512 Kbps'e kadar 512/128 59.000.000 TL 69.000.000 TL 9 10.000 TL
9 GB limitli 59,00 YTL 69,00 YTL 0,01 YTL
1. Kullanıma bağlı olarak alınacak ücret (kullanıma bağlı aylık ücret + limit üzeri ücret) aynı hıza karşılık gelen sınırsız ADSL erişim tarifesinin aylık ücretinin %25 fazlasını geçemez.
2. Şirketimizce sunulmakta olan ADSL hizmetinde minimum bağlantı hızı teknik imkanlar dahilinde, garanti edilmemek koşuluyla 512/128 Kbps'e kadar yükseltilecektir.
3. 256/64 Kbps 3 GB Limitli Aboneliğe ait bağlantı hızı, kullanım miktarı 3 GB olmak üzere 512 Kbps'e kadar yükseltilecektir.
4. 256/64 Kbps hızında yeni abone kaydı yapılmayacaktır. Mevcut aboneler aylık 49.000.000 TL (49 YTL) ödemeye devam edeceklerdir.
5. 256/64 Kbps limitsiz aboneler, mevcut hızlarında hizmet almaya devam edebilecekleri gibi, dilerlerse mevcut durumda ödedikleri tarife aynı olan 512/128 Kbps hızındaki 6 GB limitli aboneliğe veya talep etmeleri halinde ise bir üst hızdaki tarifelerden birine geçirilmeleri mümkün olacaktır.
6. Mevcut 512/128 Kbps 5 GB limitli abonelerin kotaları 6 GB'a yükseltilecektir.
* Belirtilen tarifelere %18 KDV ve %15 ÖİV Dahildir.
ewet tepkileri bekliyorum :rolleyes: zira ben içimden alayına sayıyorum...
özelleşsede kurtulsak :rolleyes: ikiye bölüp iki farklı şirkete satsınlar şunu rekabet olsun (gerçi burası Türkiye danışıklı dövüş olur olan yine bize olur birileride cukkayı doldurur :mad2: )
Saçmalık ya resmen saçmalamaya başladılar.Kendinden büyük yumurta çıkarmaya çalışan tavuk misali sürekli büyük yumurta peşindeler ama görünürde hep küçük yumurtalar var.Ben umudu kestim ya bunlardan...
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
Yukarıdaki çalışma başka bir forumdan tiger007 nickli arkadaşa aittir olaya cuk oturmustur. :)
kısaca "beleşe 512 yok o bi kere olur atın 10 ar YTL daha" diyorlar...bi de yazının başlığına bak +
"ADSL’de yeni aboneliklerde minimum bağlantı hızının 512 Kbps’a çıkması ve buna bağlı yeni tarifeye ilişkin basında ve kamuoyunda çeşitli yorum ve spekülasyonlar yapılmaktadır. Yanlış anlaşılmalara meyden vermemek için, yeni tarifenin içeriği özetle aşağıda belirtilmiştir. Bu paralelde yazılı bir bilgilendirme ayrıca yapılacaktır. "
neyin açıklamasını yapacaklarsa...
neden buna takıldığımıda söyleyeyim...Canım Türkiyemin yurtdışı çıkışları çok düşük...Ve zaten bir darboğazda.bugüne kadar arttırmadılarsa çıkışları arttıramadıkları için yapmadılar.yoksa ne olacak arttırmak iki tuşa basacaklar...
29 milyonluk olanı artırmalarının sebebi ise zaten adam gibi download yapamıyorsun...5 GB kotayı ben 3 günde doldururum.o yüzden onları artırabilirler sınırsız olanları bırakırlar... :rolleyes:
ağzımdan bal damlamış aazıma... :mad2:
ohhooo telekom ozellestırılmesın dıyorlar bırde ben ozellıkle ıstıyorumm telekom OZELLESTIRILSINNNDE basından sonuna kadar gorsunler ozellesmeyıde haa bu arada ben sallamaya basladım bu ayarı yapanlara nemı sallıyorum herkes ne sallıyorsa onu o on ytlyıde alsınlardaaaaaa
seyy bakanıda yıldırım carpacak galıba bu gıdısle halkın yoldırımı
ben bu kadar cahıl bu kadar bagnaz kör kendını bılmez hesapsız halkı kaz yerıne koyan bır guruh gormedım bunlara ınsanda dıyemıyorum
komınıst olamazlar komızımde boyle seyler yok fasıst desen hıc olmaz serıatcı desen serıatte boyle ıs yapanlar copcu bıle olamaz ben bır yere koyamadım belıkı sızler koyarsınız
OZELLESTIRILSINDE YONETIMIN HEPSI gıtsın ınsallah
hala 1 kasım'ı bekleyeceğim..
güzelim ramazan ayında... bayramlık ağızımı açmayacağım bayramı bekleyeceğim... :rolleyes:
bak bildiğim kadarıyla böylelerine küfredince sevaba giriyorsun :D rahat ol ;) :)
ne olursa olsun adsl yine pahalı bu nimetten dar kesim asla faydalanamıyacaktır. hesapta ucuzlıyacaktı halen bekliyorum ucuzlamsını
Bu olay bizi etkilemiyo ki yaa...Ne güzelde heyecanlanmıştım..128 kb den 256 ya geçiş gibi bişey olcak sanıyodum..Bütün ümidim gitti...Hay ben bu Telekomun...Töbe töbe yaaa...Özelleşsin biran önce şu şirket yaa...Yeterrrrrr
tertip2002
27-10-05, 19:14
Yetkililer indirin şalteri de sizde kurtulun,bizlerde rahatlıyalım.dünyadaki uygulamalara baktıkça kemdimi kaz gibi görüyorum.
YENİ ADSL TARİFELERİ, Resmi Açıklama
kaynak..: Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
direkt dosya download (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
bayramdan sonra ağzımı bozcam şimdi bişi demiyorum...
bunları şikayet etmek lazım insan haklarına bu neya hiç bir değişiklik yok fiyatta:mad:
Yalancılık bu olsa gerek...
mesutkaram
28-10-05, 18:42
Gelişmez tabi bu ülke yöneticiler bu kafayla devam ettiği sürece :mad:
Yalancılık bu olsa gerek...
bır haber de ben ekleyeyım
Ntv Web Sayfası (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
*dark_lord
29-10-05, 20:02
arkadaşım..256 k ile bağlanan abonelere bişi yok galiba...hız artırımı sadece limitli abonelere var ve resmen uyutulduk...vah benim güzel memleketimin insanları vah.....
slm arkadaşlar bu haber 1 senedir devam ediyor ama yapılan hiç bir şey yok maksat milleti keriz yerine koymak bizim gibi enayileri sögüşlemek en kolay yol bu kasım dediler yine bir icraat yok hala 256 gösteriyor modem
inşallah olur....daha da ucuz olması gerekir....
böyle birşey olmadı..konununda eski olması sebebiyle "nokta"
PcTeknikZone