PDA

Tüm Versiyonu Göster : MATLAB Hakkında Yardım isteyen varsa yazabilir.!!

RoMeO
24-10-05, 02:23
Programlama dilleri kımsmında Matlab eksik sanırım ;)
Okulların açılmasıyla Elektronik ve Bilgisayar bölümlerinde okutulan bu ders için
yardım isteyen veya soruları olanlar buraya yazabilirler elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım. Çalışmak öğrenmek isteyenlere örneklerde verebilirim.
Saygılarımla...

destek22
06-12-05, 11:27
matlab tükçe döküman bulmak mümkün mü? tşk

tanium57
11-12-05, 23:17
Mathlab 7 Son Versİyonu Full Olarak Lasim Bulabİlİrmİsİn KardeŞ Bana Bİdebunla İlgİlİ Nekadar DÖkÜman Varsa Onlarida Koyarmisin Şİmdİden Saol...

RoMeO
21-12-05, 12:23
matlab tükçe döküman bulmak mümkün mü? tşk
işe yarar bir döküman yok . Ancak kitap almalısın..
1 Aydır dökümanlarla uğraşıyorum.. kodlar örnekler sorular ve derslerin oldugu bir şeyler hazırlayacağım..
Eğer öğrenmek istiyorsa biryerlerden başla kitap al en azından anlamadığın yerleri buraya yazabilirsin istersen sorular çözeriz vs...

RoMeO
21-12-05, 12:25
Mathlab 7 Son Versİyonu Full Olarak Lasim Bulabİlİrmİsİn KardeŞ Bana Bİdebunla İlgİlİ Nekadar DÖkÜman Varsa Onlarida Koyarmisin Şİmdİden Saol...

Full versiyonunu bulamam + dediğim gibi ingilizce dökümanlar var işinize yararsa web adreslerini yazabilirim:.

onder1
23-06-06, 14:28
teşekkür ederiz

onder1
23-06-06, 14:28
eline sağlık

aykuttosun
25-11-06, 19:27
teşekurler yardımseverliin için.ben mak muh 4 sınıf okuyorumda bitirme projesi olarak matlab da sistem dinamigi tasarımı aldımda harıl harıl matlab ogrenmeye calışıorm:)msn kullanıosan beni ekleyeblrsen sevnrm aykut_tosun@hotmail.com yada bu konuyla ilgili bişiler bulablrsen sevnrm..bu arada elmde turkce anlatmlı şeyler var istersen vereblrm ama galiba senin pek ihtiyacn yok:)bu arada dokuman isteyen eklesn beni

escobar129
05-02-07, 20:13
slm ben yeni kayıt oldum nereye başvursam cvp sız kaldım ben ses kodlama daha doğrusu ses tanıma üzerine bir proje yapmak istiyorum...matlab ı kullanarak dışarıdan girilen ses komutlarını kayıtlı olanlarıyla karşılaştırıp,örtüşürse çıkış elde etmek istiyorum....

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...eğer ilgilenen veya yardımcı olmak isteyen varsa daha sonra mail adresimi veririm.şimdiden çok teşekkür ederim.

Serenade
17-10-07, 21:22
Benim yardıma ihtiyacım var.Matlab biliyorum ama problemim kolay değil.:(
Sorunum basitçe şu:
Bir GUI var.
Grafik arayüzünde bir edit box, 1 open file butonu, bi de save butonu koydum.
2 kez text dosyasını açıcam.
Sırayla anlatayim açıklayıcı olsun.
1.sinde:
Önce open file dan text dosyası okutuyorum,
a=load('text1.txt') (Örn 5 var içinde) a=5
sonra edit boxa sayı giriyorum,P=12
sonra save edicem bu edit boxa yazılan sayıyı
save butonuna bastım (a=5,P=12)
Sonra
(2.sinde)
a=load('text2.txt') (Örn 6 var içinde) a=6
sonra edit boxa sayı giriyorum,P=21
sonra save edicem bu edit boxa yazılan sayıyı
save butonuna bastım (a=6,P=21)

Sorun save kısmında.
a=5,P=12yi bir array'e atsın, clear yapsın.2.sinde yeni a =6,P=21 olsun, onu da bir array e atsın istiyorum.
Örn array1: handle.array1.a=5, handle1.array1.P=12
array2: handle.array2.a=6, handle.array2.P=21
Bu save ve array kısmını yapamadım.
Yardımcı olursanız çok sevincem.
En azından diziler(array) konusunda.
Sağolun.

Serenade
18-10-07, 11:29
Ya basitçe şunu soruyim yukardaki soruyu boşverseniz de.
Bir sayaç yapıcam.Bir buton koyarak.
O butona her bastığımda değeri 1 artıracak.

Serenade
18-10-07, 12:44
Cevap:
Opening Function'a
x=0
handles.x=x
guidata(hObject,handles)
yazın.
Pushbutonun callbackine
x=handles.x
x=x+1
handles.x=x
guidata(hObject,handles)

cseb81
13-04-08, 15:36
selam
benim ufak bi sorum olacak matlab ı yeni öğrenmeye başladımda. bi program yazmam gerekiyo.elimizde bir denklem var
y= A +B*x
şeklinde. yani denklemin değeri x'e göre değiişiyor. birde x 10dan başlayarak 10 artarak 80 e kadar artacak ve dolayısıyla denklem 8 değer alıcak(x yerine 10,20,30,40,50.....80 e kadar değer konulacak). ayrıca bu değerlerdeki denklemin 8 tane değerinide toplasın istiyorum.yani sonuçta program hem 8 değerdeki sonuçları ve bu sonuçların toplamını aynı anda göstersin.bunu nasıl yapabilirim tam anlamadım. m-file da programlamaya çalıştım ama olmadı. yardım eden olursa sevinirim.teşekkürler şimdiden....