PDA

Tüm Versiyonu Göster : windows xp yi kuramıyorum

woodenpupp
21-10-05, 00:05
windows um sürekli hata vermeye başladı (mavi ekran lar çıkmaya başladı).
windows u tekrar kurmaya çalıştım boot ayarlarını doğru yaptım cd tanıyor ancak harddiski tanımıyor.ne yapmalıyım ilgilenenlere teşekkür ederim...

zimamdar
21-10-05, 00:37
hdd sata mı ?
ide ise tek kablodan hem cd hemde cdrom mu kullanıyor ?
burada sorulabilecek daha çok soru var bence bu kadar açıklama ile cevap alman zor

sadece hdd bağlayıp denemişmiydin ?

woodenpupp
21-10-05, 00:43
hdd m sata ve şu an bilgisayarı kullanıyorum hdd de nası bir problem olabilir bilmiyorum çakışma olasılığı olduğunu söyleyenler de var.artık hdd yi başka bilgisayara takıp kurmayı deneyeceğim .sonucu ne olur bilinmez!!!!!!!!1

varyemez
21-10-05, 02:12
Hddniz raid mi? yada bios da hiç oynama yaptınız mı? bu sorulara cevap verirseniz sorununuz çözüleilir...

zimamdar
21-10-05, 03:34
kuruluma başlıyorsun ve format atmak üzere partition gelmesini beklerken hdd bulunamadı diyor ise

kuruluma başlarken yani herhangibir tuşa basınız dedikten hemen sonra ekranın altında F6 ya basın şeklinde bir yazı göreceksin bu işlem önceden disketi hazırlanmış sata driverını tanıtmak için gerçekleştirilir anakart cd si elinde ise sata driverı içerisinde disk utility şeklinde olmalıdır. Eğer yoksa marka ve modele göre anakart üretici sitesinden indirebilirsin disketi hazırlayıp F6 olayını da yaptıktan sonra ek bir aygıt tanımak için vs şeklinde bir bölüm gelecek S ile geçip disketteki yerini belirterek hdd yi tanıtmış olacaksın boot cd de olmalı (floppy de değil) disketi kurulum esnasında çıkarmamakta fayda var

woodenpupp
21-10-05, 15:46
SATA (SERIAL ATA) DISK 'e MS-Windows 2K/XP KURULUMU

SATA Disk'e İşletim sistemi kurulumu, bu makelenin yazıldığı tarihte(30.06.2003) SCSI disklere kurulum ile aynıdır. SATA Diskler , ASUS P4P800,P4C800 gibi modellerde Intel ICH5R güney yongası ile yönetilmekle birlikte, hem bu kartların Deluxe modellerinde hem de diğer bazı ASUS anakart modellerinde, ayrı bir chip ile yönetilmektedir.

Mesela;
ASUS A7N8X-Deluxe ("Silicon Image® Sil 3112A" chipi)
ASUS P4PE -GBL ("Promise" chipi)
ASUS P4P800Deluxe ("Intel ICH5R ve Promise" chip)
Bu makale daha çok IDE Disk olmadan veya olsa bile İşletim sistemini SATA diske kuracağınızı varsayarak yazılmaktadır. IDE diske İşletim sistemi kurduktan sonra anakart CD si içindeki veya downlaod ve ftp sitelerindeki sürücülerle SATA diskleri tanıtmak, herhangi bir aygıtı tanıtmak gibidir.
Anakart Destek CD içindeki SATA sürücülerini bir diskete koymanız gerekmektedir. CD içinde "Drivers " bölümü içindedir. Mesela, ASUS P4PE de "Drivers->Promise" klasörü. Klasör içinde "txtsetup.oem" isminde bir dosyanın olması gerekmektedir. İşletim sistemi kurulumu sırasında bu dosyaya bakıyor.
Anakartı CD den BOOT etmek için ayarlayın. ASUS anakartlarda ilk açılış sırasında "Esc" tuşuna basarsanız boot edebileceğiniz aygıtlar listelenir. Veya klasik hali ile BIOS Setup ayarlarından Boot bölümünü ayarlayabilirsiniz.

CD den boot etmeye başladıktan sonra,ekranın altında “Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver” yazısını görünce F6 tuşuna birkaç defa basınız .

Daha sonra çıkacak olan ekranda "S" seçeneği ile yeni bir aygıt yükleyeceğinizi belirtin. Sizden A sürücüsüne (Floppy) gerekli sürücülerin olduğu disketi yerleştirmenizi ve "Enter" tuşuna basmanızı isteyecektir. Bazen size bir sürücü,bazen de birden fazla sürücü listesi çıkabilir. (... drivers for W2K,...drivers for Win XP ) uygun olanını seçip devam edin. Eğer bağlantılar doğru ve aygıtlarınız sağlamsa diskinizi görecektir. Kurulumun diğer işlemleri normal IDE Diske kurulum ile aynıdır.

Tavsiyemiz WinXP kurmanız ve format sırasında Quick (Hızlı) format yapmanızdır. Aksi takdirde format işlemi birkaç saat sürebilir. Ya da 4-5 GB lık bir bölüm açıp işletim sistemini kurduktan sonra Disk Managment (Disk yönetimi) bölümünden kalan kısımları düzenleyebilirsiniz.

pokker1
16-11-05, 02:58
sen böyle yapma ile başa çıkamaz sın. sen en iyisi bir teknik servise götür yaptır. kendin uğralıpta başka sorunlar yaratma. mazallah anakarta, işlemciye zarar verirsin sonra al başına belayı. benim sana tavsiyem budur. hadi kendine iyi bak. fazla kasma.

woodenpupp
16-11-05, 12:32
ne demek istediğini her ne kadar anlamasam da ilgilendiğin için teşekkür ederim,problem sata harddisklerin daha önceden tanıtılması gerektiği için oluyor ben problemi çözeli bir ay oldu yaklaşık ve eğer yine yukarıda benim gönderdiğim yazıyı tam olarak okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız..

woodenpupp
30-11-05, 12:29
ilgilendiğin için sana da teşekkür ederim. konuyu 20 eylül de açmıştım tahmin edersin ki olayı çoktan hallettim hatta yukarıda seninde söylediğin şeyin daha detaylı açıklaması var (tabiki alıntı).ve yanlış kısım olayına gelince bi daha ki sefere daha dikkatli olurum.ilgilendiğin için tekrar teşekkür ederim.....