PDA

Tüm Versiyonu Göster : " AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR "

dapHne
13-10-05, 23:54
Adını koyamadığım ağlamalarda bulmustum yıllardır beklediğim sevgiyi.Üzerime gelen sağanak dertler ardından güneş doğdu sanmıştım.Yıldızsız geceler sabaha ermiş , gözlerimin nemi silinmişti.

Kimliğinde hala ne yazdıgını bilmem.Ben ona SEVGİ derdim.Soyadının husran oldugunu çok sonraları öğrendim.Maskeli bir balo gibiydihayat.Ben ağlayan gözlerime gülmeyi tüm o çirkinliklerine güzelliği takınmıştı.Ama ne ben ağlayan gözlerimi gizlemeyi başarmıştım nede okaranlıkta çirkinliği.erken kararmıştı toz pembeliği hayatın.Gecenin hüzünü çoğalmıştı.Anlam vermeden tuhaflığına şiirimi okumaya çalışıyordum.Oldukça hep o son satıra takılıyordum :

" AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR "

sonra sorgulamaya başladım kendimiYoksa yanlışmı öğrenmiştik aşkı üçüncü hamur şiir kitaplarından.Şairde öle demiyormuydu hayatın sanallığına inat sade olan aşk değil miydi ?? Çiviside çıksa dibide koksada dunyanın merkezinde aşk bulunur muydu ??Böyle istemiştim belki.

Belki bu yuzden siyah beyazlar içinde hayaller kuruyor ; aşkı ufukta arıyordum.Aşk yalan çıkmamalı , ilişkiler yapaylığa gönüller çıkarcılığa dayanmamalıydı.Aşkın türküsünü arıyordum .Nereden bilirdim ki yitik aşk bestelerinin figüran notalardan oldugunu.Kardelenlere çığ düşeceğini , yağmurun duygusuz çölleri yeşertmeyeceğini...!

Geçte olsa geröek oratya çıkmıştı yanlış. Aşk ela gözde sırma sacta değil sadeler sadesi gönüllerde aranmalıydı.Ayrıldım arkama bakmadan ; kalbim sızlamadan. Geride bıraktığım toprak olacak bir beden ; içimde ölmeyecek bir AŞK. Ben onu değil ; onu sevmeyi sevmiştim.Onca yıl beklediğim o değil ; onda ulaşacağım sevgiydi.Aslolan bedenler değil gönüllerdi.

Ve güzellik ruhuyla güzeldi.
Ve maskesizdi...!!!

sotiris131
17-05-06, 11:46
“Âşığa Bir ve Tek olanı birlemek yeter”
Hallâc-ı Mansur

İnsanların gönüllerindeki sırları pamuk gibi atıp alt üst ettiğinden “ Hallâc-ı Esrâr “ unvanını alan, büyük mutasavvıf Hallâc-ı Mansur’da bir olana ulaşmanın tek koşulunun “aşk” olduğunu savunur ve “Ene-l – Hak” ( Ben Mutlak Hakikatim) dediği içinde zamanın âlimleri tarafından ölüme mahkûm edilir. Son sözleri “Âşığa Bir ve Tek olanı birlemek yeter” yani “Âşığın kendi varlığını aşk yoluyla temizlemesi gerektiği” olmuştur.