PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yeni Türk tarihinde Vahdettin için ‘hain’ denmeyecek

varyemez
13-10-05, 18:50
Yeni Türk tarihinde Vahdettin için ‘hain’ denmeyecek
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Türk tarihi, başlangıcından günümüze ilk kez resmî bir kurum tarafından tarafsız bir gözle yazılıyor. Türk Tarih Kurumu’nun (TTK) 9 cilt olarak hazırladığı eserde Padişah Vahdettin başta olmak üzere hiçbir tartışmalı konunun tarafı olunmayacak.
Kitabın önümüzdeki ay tamamlanması bekleniyor. Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, tarihin dedikodudan uzak olması gerektiğini belirterek, “Mesela bu eserde Vahdettin iyi mi, kötü mü gibi bir tartışmaya yer verilmeyecek. Kişilerin değil olayların üzerinde durulacak, dedikodulara yer verilmeyecek.” diyor. Tarihi bir bütün olarak kaleme almalarından dolayı eserde detayların çok fazla yer almayacağını söyleyen Prof. Yusuf Halaçoğlu, “Geçmişin şartları, yıllar sonra tam olarak kestirilemeyeceği için kimin hain, kimin vatansever sayılacağı ancak sübjektif değerlendirmelere kalıyor.” bilgisini veriyor. TTK Başkanı Halaçoğlu, bir insanın vatan haini olarak ilan edilebilmesi için hukuk kararının olması gerektiğini sözlerine ekliyor.

karaca
13-10-05, 19:52
en sonunda... evet::

kitaplara heleki ders kitaplarına siyaseti sokmamak gerekir...taraflı olunmaması gerekir.gerçi vahdettin hain değil deyip başka yerden başka şeyi sokarlarsa o da hoş olmaz ;)

zimamdar
14-10-05, 00:59
Kulaktan kulağa adıyla bilinen bir oyun vardır bilirmisiniz ?

yesghost
14-10-05, 02:45
zaten tarihimiz yalanlarla dolu bunun sebleri büyük ihtimalle dış güçlerin oyunu olarak kabul etmek lazım:(

KaracaOglan
14-10-05, 02:47
yalan bir tarihten nasıl bir gelecek beklenebilir ki? iyimser mi olmak gerekiyor. Ben olamıyorum. Ama olmak istiyorum. Birgün diyorum.. birgün mutlaka...

sinan1987
16-10-05, 00:37
xxxxxxxxxxxxx

sakın bir daha buna benzer birşey yazma!!!!!!! sp::

iftira atmak insanların en kolay yaptığı şeydir (by karaca) :cool:

sinan1987
16-10-05, 00:37
vahdettın vatan ıcın elınden gelenı yapmış çok araştırma yaptım ben

sinan1987
16-10-05, 00:38
xxxxx

1-flood yasak
2-msn verecekseniz sadece ilgili kişiye ve özel mesaj dahilinde iletmelisiniz...

Edit by VaryemeZ