PDA

Tüm Versiyonu Göster : ÜDS başvuruları başladı

CoRai
10-10-05, 21:11
ANKARA - Lisansüstü eğitim yapmak isteyenler ile doçent adaylarının katılabileceği Aralık dönemi Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı’na başvurular başladı.
Sınava başvuru formu ve kılavuzu, üniversite rektörlüklerinden alınabilecek. Adaylar, kılavuzda belirtilecek kurallara uygun dolduracakları formu aldıkları yerlere teslim edecekler. Başvuru süresi, 17 Ekim’de sona erecek.

Sınav, 11 Aralık’ta Ankara’da, Almanca, Fransızca ve İngilizce olarak fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce gerçekleştirilecek.

Doçent adaylarının ÜDS’de 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan almaları gerekiyor. Doktora ve sanatta yeterlik sınavına girecek adayların da ÜDS’den
100 üzerinden 50 veya daha fazla puan almaları koşulu bulunuyor.

Yüksek lisans yapacak lisans programı mezunları ile lisans öğrencilerinin, ÜDS sonuçlarının söz konusu programlar için geçerli olup olmayacağını ilgili üniversiteden öğrenmeleri gerekiyor.

eylül_06
31-12-05, 16:35
kaldım ben gecemedim :S tekrar gircem mayısta kpds ye bakalım şimdi nolcak ...bıktım ben bu acayyip sistemden :S

CoRai
01-01-06, 18:43
kaldım ben gecemedim :S tekrar gircem mayısta kpds ye bakalım şimdi nolcak ...bıktım ben bu acayyip sistemden :S

Bozma moralini dostum. BEn de KPSS maduruyum. YApacak bişi yok. MEcburuz çalışmaya... ((:

eylül_06
01-01-06, 19:16
evet ...moralimi bozsam ne değişcek ..mecburen gircez artık..59 la kaldım inanamıorum kendime yaa..bi soru için tekrar gircem ..bu stresi tekrar cekcem: :mad2: