Tüm Versiyonu Göster : Ram Update Hakkında(Bir çok soru)
Anakart 400 MHz 'i desteklemediği halde 400 Mhz 'lik bir RAM takarsam ne olur..
333 'ü destekliyorsa 333 de mi çalışır. Veya performansı dahada düşermi?
Birde şuanda PC de bulunan Ram 'in frekansı farklı olursa ne olur..
Üzerinde 256 MB 133Mhz bir ram var.512MB 400 Mhz 'lik takarsam ne olur.
133 de mi çalışır.?
Tavsiye ettiğiniz marka nedir?
Şuanda Pc deki kingston markalı..
Genelde twinmos'u tavsiye ediyorlar ama hiç kullanmadığım için ve makinedeki de kingston olduğu için kingston dan vazgeçmeyeyim diyorum..
Sizin yorumlarınız nelerdir arkadaşlar.?
Anakart: intel D845EBG2
Dostum bunu denemeyerek anlayamayız ama bazı 400mhz ramlar algılamayan anakartlarda 333 mhz de çalışabiliyor.Bu nedenle net bir bilgi veremeyeceğim bu konuda...
ok. sorunumu hallettim sayılır. teşekkürler ;)
genelde ramler uygun oldukları yuvaya oturdukları takdirde bir şekilde çalışırlar. sd-ram slotuna sd-rami taktıktan sonra mutlaka bişeyler görürsünüz :) aynı şey ddr içinde geçerli.
sd ramlar 66/100/133 Mhz hızlarına sahiptirler genelde geri yönlü olarak hızları desteklerler.133 Mhz lik bir RAM üç farklı hızda da çalışabilir.Yükselen hız içinse anakartın bu konudaki yeteneği önem kazanır.
128 MB ve üzeri SD-RAM birimlerinde en düşük hız 100 Mhz dir (çok eskilere gitmeyin :)) ve genel olarak 100 ile 133 birbiri arasında gayet uyumlu olarak çalışır.
Birden çok bellek birimi bulunması durumunda ise aynı frekanslarda çalışmaları performansı arttırıcıdır.Bir adet 133 lük RAM ile 100 lük RAM bir arada kullanıldığında ikiside 100 MHz hızında çalışacaktır.
DDR RAM olayı ise şöyle...133/166/200 Mhz hızlarına sahipler.Temel olan fark ise bu hızların ikiyle çarpılması gerektiği.
133 --------> 266 MHz ----------> PC2100
166 --------> 333 MHz ----------> PC2700
200 --------> 400 MHz ----------> PC3200 şeklinde adlandırılır.
DDR olayında hızlar arası farklar çarpımdan dolayı SD ye göre daha fazla olur ve RAM lerin hızlar arasındaki farklarda verecekleri tepkiyi kalitesi belirler.Örnek vermek gerekirse OEM diye tabir edilen 266 MHz lik bir bellek modülümüz olsun bunu 333 te çalıştırmak problem olmayacaktır ancak stabil bir sistem olacağını söylemek biraz loto oynamak gibidir.Kaliteli bilindik bir marka (mesela yukarıda ismi geçiyor :)) ise 400 Mhz sınırını çok rahat devirebilir.
DDR2 teknolojisi ise çok daha yüksek hızları destekliyor.533 MHz 667 MHz gibi...
Günümüz piyasa koşullarında ise fiyatlandırmaları aynen şöyle (256 MB modüller için)
DDR2 --->SDRAM --->DDR şeklinde...özellikle SDRAM lerin eski anakartlarda büyük boyutlularının (256 MB gibi) çalışması için çifttaraflı ramlere ihtiyaç duyulur..şu anda 80$ civarında fiyatı var diye biliyorum ve bulmak ise neredeyse imkansız.Kıyaslama açısından söylemem gerek 512 MB DDR bellek 40 $ civarında :eek:
bu arada anakart üzerinde her iki tipte bellek modülünü destekleyn yuva olsa dahi bu yuvalar hız farkları yüzünden (ramler senkronize çalışmak zorundadır) sadece biri çalışır.genelllikle daha yeni olan devreye girer ;)
bu arada anakart üzerinde her iki tipte bellek modülünü destekleyn yuva olsa dahi bu yuvalar hız farkları yüzünden (ramler senkronize çalışmak zorundadır) sadece biri çalışır.genelllikle daha yeni olan devreye girer ;)
Katiliyorum ve EK BILGI ;
DIMM 'larin M-R alis veris sinyal hizlari DDR bellek teknolojisinde cok gelismistir tabii bu SD RAM' a gore. Anakart'in da SD+DDR ozelligi mevcut ise ki gordum kadariyla degil, dedigin olay olmaz. Yani fifty - fifty sansin var sp::
PcTeknikZone