Tüm Versiyonu Göster : Hdd scandisk çalıştırıyor
zblastroyeser
04-10-05, 16:21
arkadaşlar bende maxtor diamondplus 9 80 gb hdd var.Hdd güsel hoş ama hdd ye windows kurmaktan bıktım çünkü windowsu yüklüyorum bi kaçtane program yüklüyorum(windows xp yüklüyorum programlarıda internet cafede kurulan programlar siz tahmin edebilirsiniz heralde:D)pc yi kapatıyorum açıyorum açarken mavi ekran scandisk başlıo.Sinir oldum yaw bugün 10 kere rahat windows kurdum aynı problem defalarca karşıma çıkıyo.partition ları sildim yeniden yükledim quick format yaptım aynı yavaş format yaptım gine aynı hep aynı hep aynı deişen bişi yok.Eğer bilen biri varsa açıklarsa sevinirim walla.Bu arada maxtorun programıylada format çektim partition yaptım gine aynı şimdiden teşekkür ederim.
zblastroyeser
05-10-05, 22:21
ya kardeş problemi buldum sanırım şuan bi sorun vermiyor.Problemi şöle çözdüm.C bölümünü 20 gb tutuyodum bu seferde 15 gb yaptım problem kalmadı.zaten dediğin gibi uzun format attım hemde 20 kere hatta maxtorun kendi araçlarıylada yaptım.Ama düzelmedi ama dediğim gibi c yi 15 gb yaptım düzeldi.
alakasız birşey bu...bu şekilde çözülmesi pek mantıklı değil.bence başka bir problem vardı farkında olmadan yaptığınız bir hata falan.şimdi ise düzeltmişsiniz.partition boyutlarıyla alakası yok :rolleyes:
zblastroyeser
06-10-05, 12:56
walla öle böle harddiskte bozuk sector felan yok istersen hddyi sana gönderiyim kendin bak ben 10 tane tarama programından geçirdim hiçbiri bozuk sector çıkarmadı.şimdi hiç sorun vermeden çalışıyo harddisk.
zblastroyeser
06-10-05, 14:07
xcedayx beni dinle c partitionunu 20 gb yapıyorum aynısı oluyo haberin ola gine 15 gb ye çekmek zorunda kaldım şuan 2 partitionda süper çalışıyo valla
1.xp c:\ dizinine kurma başka dizinlerde dene 2. yapman gereken tavsiyem fdisk at tek bölüm de kur ve test et
zblastroyeser
07-10-05, 02:09
üstadım problemi çözdüm artık sorun şuan saolasın ilgilendiğiniz için
alpertunga
07-10-05, 20:27
evet ahmet kardeşin dediğini yap.15 e düşürdüğün bölüme değil de ikinci bölüme xp kur bakalım aynı sorunu yaşayacak mısın...
yaşarsan hdd yi mutlaka garanti kapsamında ise değiştir.
zblastroyeser
07-10-05, 21:17
onude denedim şuan problem yok alpertunga
Bence böleümleri birleştir ve yeniden ayır ıp uzun format fotman çekmeni tavsiye ederim çünkü uzun formatla diskteki bozuk kesimleride imlersin vede işelmlerin çok daha kısa sürer cvbını bekliorum
Bozuk kesimlerin (bad sector) islendigini nasil biliyorsun, islenmez o uzerinden gecer ve hic bir etkeni de olmaz. Disk kafa ucu degil bu manyetiksel ~D alan bu!,
Arkadasim sen, win98'de scandisk calistir makinanda tarama yuzeyi var hatirliyor isen, orada bak bi bakalim B = bozuk kesim goruluyor mu? Goruluyorsa cozum ve onerilerimi sunucam sana. :confused:
ScanDisk yapmasını istiyorsan kökten çözüm kapatırız dene bakalım kolay gelsin
Hatali Acilislarda ScanDisk Calismasin
MSDOS.SYS dosyasinda [options] altinda AutoScan=0 'i yaratin
lolipop adamin zaten hdd'si hatali kaldi ki oole yaparsa tam uyuzmaslik yasar
zblastroyeser
14-10-05, 00:37
beyler problem yok ve süper çalışıyo hdd ama cevaplar için teşekkür ederim
beyler problem yok ve süper çalışıyo hdd ama cevaplar için teşekkür ederim
sorun çözüldüğüne göre konuyu kapatalım...
PcTeknikZone