PDA

Tüm Versiyonu Göster : Turİzm İŞletmecİlİĞİ Ve Otelcİlİk

xmavix
01-10-05, 10:03
Bu programlarda amaç, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik alanlarında yönetici düzeyinde eleman yetiştirmektir. Yönetici düzeyinde elemanların yetişmesi için, çağdaş turizm anlayışına göre müşterilerin her türlü gereksinimini karşılayabilmek, çok yönlü hizmet verebilmek amacı ile nelerin yapılması gerektiği konularında eğitim verilir.
Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans programının ilk yıllarında matematik, hukuk, istatistik ve muhasebe gibi temel iktisadi derslere yer verilir. Daha sonraki yıllarda turizm işletmeleri ve yönetimi, pazarlama, personel yönetimi, turizm pazarlaması, iş hukuku, halkla ilişkiler ve yabancı dil konularında eğitim sürdürülür. Lisans eğitimi boyunca dersler teorik ve daha çok uygulamaya yönelik olarak yürütülür. Eğitim süresi 4 yıldır.

Mezunların Ünvanı ve Çalışma Alanları:
Mezunlarına Lisans Diploması ve "Turizm İşletmecisi ya da Otel Yöneticisi" ünvanı verilir. Bu bölüm mezunları daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar. Otellerin çeşitli hizmet birimlerinden sorumlu kişileri görevlendirir ve bu kişilerin çalışmalarını denetlerler, müşterilere verilecek hizmetleri planlarlar. Ülkemizde diğer endüstri kollarına oranla otelcilik ve turizmde hızlı bir büyüme ve gelişme sözkonusudur. Bu da bu alanda iş olanaklarını arttırıcı bir durum yaratmaktadır. Kişisel yetenek ve yabancı dil, meslekte başarılı olmaya ve ilerlemeye olanak vermektedir.

_Mavi_
01-06-06, 18:47
haklısın dostum insanlar kolay sanıolar ama oldukça zor inşallah ii yerlerde çalışırsın :D

agop
13-06-06, 08:28
Turİzm İŞletmecİlİĞİ Ve Otelcİlİk zevkli olsagerek kolay gele