PDA

Tüm Versiyonu Göster : Elektroniksel sorunu olanlar buraya

zblastroyeser
23-09-05, 13:32
Arkadaşlar donanımında elektroniksel sorunu ve ya elektroniksel soruna bağlı olarak oluşan sorunlarınızı (kısacası bütün elektronikle ilgili işte:D) burda cevaplayalım çözüm bulalım.....

karaca
23-09-05, 16:59
Arkadaşlar donanımında elektroniksel sorunu ve ya elektroniksel soruna bağlı olarak oluşan sorunlarınızı (kısacası bütün elektronikle ilgili işte:D) burda cevaplayalım çözüm bulalım.....

donanıma bu boyutta müdahale yapmak çok tehlikeli olduğu gibi yapabilecek yetkinlikte insanda zor bulunur.

ama yaptığım şeylerden birini söyleyeyim işlemciye anakart üzerinden kablo çekerek voltaj vermiştim (bir önceki pc de) :D sakın yapmayın sp:: :D

zblastroyeser
23-09-05, 18:33
sayın karaca ben yardımcı olmak amacıyla bu konuyu açtım ve 6 senedir bu işi yapıyorum ve yapmaktayım.Biz sadece önerilerde bulunacağız eğer sorunu olan arkadaşın biraz bilgisi varsa bu konular hakkında oda anlıyacaktır.Ben gidipte illa şunu şöyle yap demem sadece yapmalısın derim ilerisi beni ilgilendirmes.ama derki gönderim bu anakartı veya başka şeyi tamir et derse yaparımda ama şöylede düşünülmesin ve söylenmesin 'adama bak be ticaret yapıyo burdada ayıp değilmi'eğer ticaret mantığıyla bu foruma girseydim bildiğim bazı bilgileri burda yayınlamazdım.mesela bu network kurulumu bi bilgisayarcıya gitseniz 30 ytl alır sizden ama ben bu forumdaki arkadaşlar kimseye muhtaç olmasın diye yazdım.Tekrar söylüyorum yanlış anlaşılma olmasın.
Bu arada karaca sen ne yapmışsın ya zuhehehehheheheh :D:D:D:D:D:D

KaracaOglan
23-09-05, 19:49
işlemciye anakart üzerinden kablo çekerek voltaj vermiştim

güzel hikayeye benziyor.. bir konu açıp ayrıntısıyla anlatsana

karaca
26-09-05, 04:18
güzel hikayeye benziyor.. bir konu açıp ayrıntısıyla anlatsana
elimde foto falan yok keşke olsa...
overclock olayına ilk daldığım zamanlardı..elimde P2 400 makine var ve yetmiyor..oyun oynama meraklısı değilim ama o zamanlar deli gibi grafik işliyorum sıkıntıdan.durduk yere render falan yapmaay çalışıyorum yada movie makerda klip yapıyorum.neyse makineye OC yapma kararı verim herşey güzel FSB yi 112 yapmayı başardım.ama anakart ta bu ayar dip swicht lerle yapılıyor ve voltaj verecek yer kalmadı.elimdeki işlemcinin o anki kullandığımdan 0,15 volt daha üzerine dayanabildiğini öğrendiğim an anakarta daldım.kasadan söktüm masanın üzerinde ters çevirip çalıştırdım ve ölçü aletiyle daldım voltaj arıyorum bir yerde anaakrt üzerinde 0.3 volt buldum ucuna bir direnç çat 0.1 oldu.işlemcinin hangi ayağına bağlayacağımı öğrendim ve lehimledim.112 fsb nin üzerine çıkmayan 4 çarpanlı işlemci 120 lerde çok rahat çalışmaya başladı.hatta 133x4 530 mhz olarak bir kaç gün kullandım.ısı olayına çözüm bulamayınca 450 mhz de kullanmaya başladım.çünkü işlemci soket değil slot kafana göre heatsink değiştiremiyorsun:( keşke olsaydı o zaman uçardım.yaptığım araştırmalarda 630 mhzde stabil çalıştıran adamlar var.
bu arada makineye birşey olmadı o alet hala şirkette kullanıyor :cool: ayrıca bende hazirana kadar onu kullanıyordum ;)

yesghost
26-09-05, 22:43
sayın karaca ben yardımcı olmak amacıyla bu konuyu açtım ve 6 senedir bu işi yapıyorum ve yapmaktayım.Biz sadece önerilerde bulunacağız eğer sorunu olan arkadaşın biraz bilgisi varsa bu konular hakkında oda anlıyacaktır.Ben gidipte illa şunu şöyle yap demem sadece yapmalısın derim ilerisi beni ilgilendirmes.ama derki gönderim bu anakartı veya başka şeyi tamir et derse yaparımda ama şöylede düşünülmesin ve söylenmesin 'adama bak be ticaret yapıyo burdada ayıp değilmi'eğer ticaret mantığıyla bu foruma girseydim bildiğim bazı bilgileri burda yayınlamazdım.mesela bu network kurulumu bi bilgisayarcıya gitseniz 30 ytl alır sizden ama ben bu forumdaki arkadaşlar kimseye muhtaç olmasın diye yazdım.Tekrar söylüyorum yanlış anlaşılma olmasın.
Bu arada karaca sen ne yapmışsın ya zuhehehehheheheh :D:D:D:D:D:D
güzel bir düşünce ;) karaca sen anakart yakmaya devam et:D

karaca
27-09-05, 21:02
güzel bir düşünce ;) karaca sen anakart yakmaya devam et:D

abi yanlış anlaşılma olmasın YANMADI ÇALIŞIYOR :cool: 2 senedir o halde ve canavar gibi..başına oturacaksın ben sana özelliklerini söylemeyeceğim asla farketmezsin o kadarda güzel çalışıyor alet ;)