Tüm Versiyonu Göster : Acil Yardım Dosyalar Önemli

emrahcan
24-03-08, 14:20
Arkadaşlar doğru yeremi Yaziyorum bilmiyorum Ama Sorunum büyük baştan Sona Kadar Anlatmak istiyorum bilen arkadaş Varsa Tam Anlamasi için ...
Maxtor 250 Gb Usb harici disk Bunun içine Muhasebe bilgiasyarin 10 Gb lik Excel Dosyalari Yedek Alinda bilgisayar Sonra Formatlandi harici diskin içindeki bilgileri açmak istediğimde %50 Sİ yeşil Yazilardan Olusuyor Ve açmaya çaliştiğimda Bu Dosya Salt Oknur Veya şifrelenmiş klösör diyerek Hata Mesaji Cikiyor Dosyaya sağ tikladiğimda Altta Kutucuk Isaretli kutucuğun Yaninda Bu Dosya şifrelenmiştir diye Bir Ibare Yer Almakta Onu kaldirdiğimda Takdir Acilmiyor ....sadece yeşil Yazili Excel Dosylari Acilmiyor siyah Yazili Olanlarda Sorun Yok....disk H: Olarak gözukuyor sağ click tuş özellikler yaptiğimda disk Menusu Icinde Guvenlik Bolumunde Evoyone diye Bir Kullanici Var Buradan Yetki Veriliyormu Ama Ben baktiğimda Tum Yetkiler Isaretli Okuma Yazma Falan Ama Olmuyor ...
Bununla ilgili bilgisi Olan Varsa Yardimci Olusa sevinirim bilgiler önemli olduğundan Yardim beklemekteyim....

Not: Butun bilgisayarlarda Ayni...office Programlarin Butun Surumleri Kuruldu Ayni ithaltçisi bilgi Vermiyor biçimlendirin Diyor Virus Olma Ihtimali Sifir Sadece%50 Acilmiyor Yani Sadece Yesil Yazili Olan Dosyalar disk sağlam bilgi alişverişi Yapiliyor....

Şimdiden teşekkür ederim

Edit: büyük,küçük harf kurallarına uyalım...
CoRai

erdalonal
24-03-08, 14:57
üçüncü parti bir yazıulım olmadan artık hiç bir şekilde o dosyaya ulaşmanız mümkün olmayacaktır şifrelenmiş veriler için sertifika yedeği almadan ulşamnız mümkün değil...kurtarabileceğinic bir yazılım varmı onuda araştırıyorum ama bi ara çok uğraşmıştık ve sonuç alamamıştık

emrahcan
24-03-08, 15:09
bu dosyalar şifreli değildi kendınden şifrelenmiş gibi yani tuhaf bir durum dosyları başka bır yerede kopyalayamıyorsunuz...üçüncü parti yazılım dedığınız anlamadım ama eğer bir çözüm bulursanız çok sevinirim...

dobradobra10
25-03-08, 12:49
emrahcan arkadaşım slm ..
öncelikle aynı sorunu yaşamış birisi olarak sana yardım etmek galiba bana düşüyo..bende geçenlerde tez imi yaptım teslim edecek ama bilgisayarımı bi açtım harddiski görmüyor..harddiski çıkardım başka bi hdd kutusuna taktım açmak istediğimide biçimlenmemiş disk biçimlendirin diyordu. bende çok korkmuştum ççünkü bütün emeklerim içindeydi..
-Hdd kutusuna taktıktan sonra harddiski biçimlendirdim ve içi bomboş kaldı.sonra R-studio adlı programı kurup tarattırmaya başladım..yaklaşık 1 saat felan taradı ve sonra bilgilerimin hepsini geri getirdimm ama bu yaklaşık bi 6 saaatimi felan aldı...

Program adı :R-Studio (İnternette bulacağına eminim)

erdalonal
25-03-08, 13:29
dobradobra sanırım konuyu yanlış anladınız arkadaşımızın problemi silinmiş format atılmış kaybolmuş dosyaları bulmak değil dosyaları zaten var işletim sistemini formatladıkdan sonra exel dosyaları şifreli ve bunu açmaya çalışırken hata alıyo.ve o kadar aramama rağmen bir sonuca ulaşamadım.ayrıca microsoft bile bu konuda yapılabilecek bir şey olmadığını ifade ediyor

emrahcan
25-03-08, 14:06
valla dobrabobra cok saol amaben bunu harıcı dıskı formatlarsam gerı gelmezse naneyı yerım evet sen sanırım yanlış anladın benı benım dosylarım harıcı dıskın ıcınde excl ve word dosyaları aynı bılgısayardan yedek alınmsıtır surum değişikliği yoktur dosyalrın bazıları acılıyor bazıları acılmıyor ılk defa bole bırsey gordum ıthalatcı bıle bılgı veremedı sasırdı bende 10 sendır teknık servısım....acılmayan dosyalr salt okunur veya şifrelidir dıye hata veren dosyalar yeşil yazılı acılanlar siyah yazılı böyle bir sorun...
peki ben diski biçimlendırsem erdal arkadas sonra bu dobrabobra arkadasın dedığı gıbı sılınen bılgılerı gerı getırırmı bu program benım dosyalarımı

erdalonal
25-03-08, 14:18
mantığını şöyle düşün diskini biçimlendirdin tekrar kurtarma yaptığında gene aynı dosyayı aynı özelliklerle alacaksın.bu nedenle mantıklı değil

emrahcan
25-03-08, 16:10
mantığı o zaten ne bılım ınsan koseye sıkısınca ne yapacağını bılmemz erdal kardeş

erdalonal
25-03-08, 16:13
abim bunun bir sertifikameselesi olduğunu söylüyolar onuda araştırıyorum bakalım

emrahcan
26-03-08, 11:13
tamam oldu erdal kardeş cok saol....