PDA

Tüm Versiyonu Göster : AKP kapatılırsa ne olur ?

M@es[TR]o*
23-03-08, 20:37
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açtığı kapatma davası 22 Temmuz seçimleri ile durulan yeni oluşum senaryolarını tetikledi. Kulislerde AKP’nin kapatılması, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere partinin güç dengelerini oluşturan isimlere 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirilmesi halinde, siyasette taşları yerinden oynatacağı konuşulurken, AKP’ye alternatif olabilecek yeni oluşum senaryoları da şimdiden dile getirilmeye başlandı.

Yeni oluşum senaryolarının baş aktörlerini ise halen siyaset dışında bulunan pek çok isim oluşturuyor. CHP ve MHP’nin ise bugünkü mevcut kadro ve politikalarıyla AKP’nin kapatılması halinde, güçlü bir alternatif olamayacağı dile getiriliyor.

ERDOĞAN YASAKLI OLURSA “EMANETÇİ" MODELİ

Yeni oluşumların yanı sıra siyasette konuşulan bir başka konuyu da, partisinin kapatılması ve siyasi yasaklı durumuna gelmesi halinde Başbakan Erdoğan’ın nasıl bir yol izleyeceği oluşturuyor. Siyasi yasaklı durumuna gelmesi halinde Erdoğan’ın, kurulacak yeni partinin genel başkanlığı için, Erbakan’ın Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından uyguladığı “emanetçi modelini” esas alacağı belirtiliyor.

Erdoğan’ın kurulacak yeni partinin genel başkanlığını AKP içinde güvendiği bir isme emanet edeceği ifade ediliyor. AKP içerisinde ayrıca, kapatılması ve Başbakan Erdoğan’a siyasi yasak getirilmesi durumunda, bölünmelerin olabileceğine de işaret ediliyor.

ÖZAL’IN DÖRT EĞİLİMİ YİNE SİYASET SAHNESİNDE

Kapatma davasının açılmasıyla hız kazanan senaryolar, önümüzdeki süreçte, Turgut Özal’ın ANAP’la ortaya koyduğu “dört eğilimi bir araya getirme” formülünün yeniden gündeme geleceğine işaret ediyor.

Buna göre, AKP’nin kapatılması halinde milletvekilleri yeni bir parti çatısı altında toplansa bile Özal’ın kurduğu ANAP örneğinde olduğu gibi dört eğilimi birleştiren yeni bir oluşum, AKP’nin en büyük alternatifi olabilecek.

ERDOĞAN’IN ALTERNATİFİ KİM OLUR?

Açılan kapatma davasının ardından kulislerde cevabı aranan soruyu ise “Başbakan Erdoğan’a siyaset yasağı getirilmesi durumunda alternatifinin kim olacağı” oluşturuyor. Kulislerde, Erdoğan’ın 5 yıl süreyle siyasi yasaklı olması durumunda, 22 Temmuz seçimleri öncesinde, milletvekilliğine adaylığını koymayarak siyasette şok etkisi yaratan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’den, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde Başbakan Erdoğan’la arasının açık olduğu konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e Saadet Partisi’nin önemli isimlerinden Numan Kurtulmuş’tan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la Müslüman-sol hareketi oluşturan eski RP’li Mehmet Bekaroğlu’na kadar pek çok isim ön plana çıkıyor.

AKP içindeki güç dengelerinde önemli bir isim olan Şener’in son günlerdeki “Şu anda hocalık yapıyorum. Yazacağım kitaplarım, makalelerim var. Bunlar tamamlandıktan sonra halkın talebi neyi gösterirse ona göre bir yol haritası çizebilirim" şeklindeki sözleri de siyasete döneceğinin işareti sayılıyor.

SAĞ VE SOLDAN PEKÇOK İSİM SENARYOLARIN BAŞKÖŞESİNDE

Kulislerde ayrıca Özal’ın dört eğilimi birleştiren ANAP’ına benzer bir siyasi yapının kurulmasına yönelik senaryolarda, eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP İstanbul Milletvekili ve merkez sağın bir dönem lider adayı İlhan Kesici, CHP’den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ATO Başkanı Sinan Aygün, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, 10 Aralık hareketinin sözcüsü Prof. Dr. Burhan Şenatalar ile son günlerde CHP kongresinde Baykal’a karşı aday olacağı konuşulan Prof. Dr. Süheyl Batum’un ismi de yer alıyor.

Batum’un babasının eski DP milletvekili olmasının özellikle merkez sağda olumlu etki yaratabileceği kaydediliyor. Yeni oluşum arayışlarının, 22 Temmuz seçimleri öncesinde birleşme çabalarının olumsuz sonuçlanması nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan Anavatan ve DP’nin de hareketlenmesine yol açacağı belirtiliyor.

Kulislerde, AKP’nin kapatılması halinde, güçlü bir merkez sağa ihtiyaç olduğu ancak böyle bir yapılanmanın AKP’nin alternatifi olabileceği konuşulurken, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve 22 Temmuz seçimlerinde Rize’den bağımsız milletvekili olarak Meclis’e giren eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın da, aktif olarak siyaset sahnesinde yer alabileceği kaydediliyor.

SAADET YENİDEN YAPILANACAK İDDİASI

Kulislerde dile getirilen bir başka iddiayı ise Saadet Partisi’nde yeni bir yapılanmaya gidileceği oluşturuyor. Kulislerde, AKP’nin kapatılması ve Erdoğan’ın yasaklı duruma düşmesi halinde Numan Kurtuluş’un yanı sıra Milli Görüş çizgisinin lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın da siyaset sahnesine çıkabileceği konuşuluyor. Fatih Erbakan’ın askerliğini yapmamış olması ise bu olasılığın “zayıf bir olasılık” olarak dile getirilmesine yol açıyor. İHA

erdalonal
26-03-08, 21:39
bunu yorumsuz veriyorum
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

ÇeTiN
26-03-08, 22:07
Bunun belgesi varmı erdal yoksa sadece bir iddaa mı?

bozder
26-03-08, 22:34
Her kim olursa olsun Babamın aleyhinde konuşan bütün vatansevmezlerin Allah cezasını versin. Başka bir şey demiyorum...

erdalonal
27-03-08, 01:54
abi bunun daha ne belgesi olacak nerede olduğu yazıyor.ayrıca sürekli olarak muhalefet partisi milletvekilleri bunu dile getiriyor ve bununla ilgili hiç bir tekzip yapılmadığını sanırım sizde biliyorsunuzdur.aksi olsa idi eminimki saygıdeğer başbakanımız bunları tefe koyar çalardı...

NIGHTMARE
27-03-08, 02:11
Bunları duydunuz ve hala Akp Hükümetine Oy Vereceğim Diyorsanız işte 1 kaç şey daha

BASBAKAN TAYYIPTEN INCILER

Elhamdulillah şeriatçıyız (21.11.1994 milliyet)

Yılbaşına karşıyım (19.02.1994 sabah)

Ben tekkeye değil dergaha gittim (22.01.1997 gözcü)

Ataya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok (12.05.1994 hürriyet)

10 kasımda yaygara koparıldı 14.11.1994 hürriyet )

İstanbulu medine yapacağız (akis )

Bütün okullar imamhatip yapılacak (17.09.1994 cumhuriyet)

Ben istanbulun imamıyım (08.01.1994 hürriyet)

Milli piyango zulumdür (29.09.1994 hürriyet)

Taksimdeki caminin temelini inşallah atacağız (21.07.1994 )

Cumhurbaşkanının imamhatipli olacağı günler yakındır (05.02.1996 akit)

Sarık operasyonu çok komik(15.05.1995 sabah)

İmamlarda nikah kıysın (09.05.1995 milliyet)

Ve İşte Buda Atanın Yıllar Önce Gençlere Söylediği Sözler

İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile

aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün

bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

erdalonal
27-03-08, 02:15
bunlarda yorumsuz hepsinin delilleri var:
Ben meclis'in dua ile açılmasından yanayım.
Elhamdülillah müslümanım diyenlerin, şeriatçıyım demesi de gerekir.
Ben İstanbul'un imamıyım.
İmamlar da nikah kıysın
Cumhurbaşkanının imam hatipli olacağı günler yakındır.
Laik değilim, laikliği korumakla yükümlüyüm.
Mahkemenin türbanla ilgili söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır.
Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye. Yahu millet istedikten sonra laiklik tabii elden gidecek !
"Bize göre demokrasi amaç değil, ancak bir araçtır. Hangi sisteme gitmek istiyorsanız, bu düzenlerin seçiminde bir araçtır. Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir.
Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik. İkisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi bir arada olamaz.
Saygı duruşu sap gibi durmaktır. Saygı duruşu yerine dua edilmeli. Sap gibi durmanın manasını anlayamıyorum
Bayram değil seyran değil.
Türkiye’nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur. Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir. Ben İslam’ın devlet planı içinde düşünüyorum.
Cumhuriyeti biz kurduk!" Sevsinler seni, nasıl da kuruyorsun! - ardından - CHP çok partili dönemde asla tek başına iktidar olmamıştır, asıl CHP iktidar olduğu zaman kadrolaşmasının en büyüğünü, en kaşarlısını yapmıştır!!!
Her şey Türkiye için...
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalan. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır.
Demokrasi bir tramvaydır, gideceğiniz yere kadar gider orada inersiniz.

isterseniz daha çok yollayabilirim.!!!

erdalonal
27-03-08, 02:17
pişti yapmışız aykan neyse fazla uzatmayalım konuyu benden bu kadar çünkü hiç bir şeyin değişeceğine inanmıyorum maksat latife olsun:D:D

NaLaN
27-03-08, 02:21
napıyorsunuz ek iddianame mi hazırlıyorsunuz ;) :)

bozder
27-03-08, 02:23
Taksimdeki caminin temelini inşallah atacağız

Tam Nevizadenin ortasında bekliyoruz ;)

Ataya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok

ayrıca bu söze çok sinirlendim:mad2:

erdalonal
27-03-08, 02:23
canım kardeşim Allah ta seni güldürsün gece gece koptum valla ya can sıkıntısı idare et akp yi kapatacaz az kaldı derin de çöktü napcaz bilmiyoz hehe

NIGHTMARE
27-03-08, 02:24
BIR DÖNÜSÜMÜN HIKAYESI

ERDOGAN: " Degismedik Gelisdik"

24 Aralik 2002: Rusya, " Türkiyede Kürt Sorunu Yok"

28 Kasim 2003: Ispanya, "Kürtüm demeyeceksin ha, dersen isyan baslar"

6 Aralik 2005: Yeni Zellanda, " Kürtler Türk kökenli Vatandaslar"

12 Nisan 2005: Norvec, Tayyibin Kökeni; " Ben Gürcüyüm, esim Siirtli TÜRK degil ARAP.

Celiskiye bakin 2002 de Türkiyede Kürt Sorunu Yok diyor ama......

12 Agustos 2005: Diyarbakir, " Kürt Sorunu, herkesten önce BENIM sorunmumdur" diyor.

6 Aralik 2005: Yeni Zellanda, " Bizdeki Etnik Unsurlar din bagiyla baglidir"

Ve Gelelim Erdoganin Suflorü Abdullah GÜL....

"... Ülkenin Ortak Noktasi Müslümanliktir"

2001 Yilinda Fehmi Calmuk ile yaptigi söyleside: " Kuzey Irakta bugünlerde bir devlet var"

6 Nisan 2006: Diyarbakir, Bölücü Osman Baydemir; "Kürtlerle Türkler Beraber Yasayamaz"

4 Nisan 2006: Ankara, Bölücü DTP den acik tehdit: " Asiri siddetin yolu acilmistir !"

Bölücü DTP ve PKK tehditleri sonrasinda Basbakan Erdoganin acziyeti MASA BASINDA CIRKIN PAZARLIK...

Türkiye Cumhuriyeti Basbakani Recep Tayyip Erdogan: "... Demokratik bir yasami, hayati sürdürmek istiyorsaniz zaten kacmaya, göcmeye gerek yok.
Elde Silahla dolasmaya ne gerek. Silahsiz bir sekilde masaya gelirsin, her seyi konusursun...!

Teröristle Pazarlik!

Basbakan Erdoganin Özel Danismani Cüneyt Zapsu: " Eger binde bir sans varsa, teröristlerle yine görüsürüz"

ABD agziyla konusan özel danisman Cüneyt Zapsu!

Erdoganin ve Zapsunun sözleri gaf miydi?
" Yoksa kafalarin ardindaki plan uygulamaya mi geciyor..."

bozder
27-03-08, 02:25
İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile

aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün

bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Haklısın Aykan olay budur daha fazla söze gerek kalmamış. Keşke neticesi de olsa....

NaLaN
27-03-08, 02:26
canım kardeşim Allah ta seni güldürsün gece gece koptum valla ya can sıkıntısı idare et akp yi kapatacaz az kaldı derin de çöktü napcaz bilmiyoz hehe

:hihihi:hihihi:hihihi

CoRai
27-03-08, 02:28
Taksimdeki
Ataya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok

İnsan kendini nasıl hissetmek isterse öyle hisseder...

saygı duruşunda duran kimi ilkokul öğrencilerine göre komik gelir, gülerler (hatırlarsanız ilkokul çağlarınızı...)

kimi başbakanlar ise kendini sap gibi hisseder, öyle de durur zaten. (yalnızca saygı duruşunda değil, heryerde...)

NIGHTMARE
27-03-08, 02:29
''Elhamdülillah şeriatçıyız. ''
''İstanbul'u Medine yapacağız.''
''Bütün okullar imam hatip olacak''
''Ben İstanbul'un imamıyım. ''
''Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür.''
''Cumhurbaşkanının imam hatipli olacağı günler yakındır. ''
''Ben Meclis'in dua ile açılmasından yanayım.''
"Camiler ile cemevleri mukayese edilemez. Birisi ibadethanedir, diğeri ise kültür evidir. Camilere sağlanan yardım, cemevlerine sağlanamaz"
"İslam ibadetine mahsus ve usulüne göre açılmış cami ve mescit dışındaki yerlerin, ibadet yeri olarak kabulü mümkün değildir. Ayin-i cem icra etmek üzere Cemevi yapılmak üzere yer tahsis edilmesi uygun düşmemektedir"
’’Cemevleri olsa olsa kültür evidir’
’’Cemevleri cümbüş evidir’’
İcki yasaklansin. (1.5.1996 Hurriyet)
Mayo reklami sehvet somurusudur. (6.3.1996 Hurriyet)
Yesil (kaldirim rengi) medeniyettir. (25.6.1994)
Adama sorarlar (Cumhurbaşkanımızı kastediyor)
26 Ekim 2005

Bayram değil seyran değil (Cumhuriyet Bayramını kastediyor)
26 Ekim 2005

Bu işi 'ULEMA'çözer (Sarıklı Din bilginlerini kastediyor (AHİM'in Türban kararını yorumluyor)

ve işte belki de en mide bulandırıcısı:

"İnsanlığın önünde cansız inekler var"
(Ata'mızın büst ve heykellerini kastediyor)
Gelin o inekleri kaldıralım insanlık kurtulsun.
Bak Afganistan'da inekler kaldırıldı ve islam devleti kuruldu.

(Örnek verdiği Taliban yönetimi)

SenfoniK
27-03-08, 12:52
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Yorumsuz, görün AKP'nin gerçek yüzünü!;)

Brakisefal
27-03-08, 23:47
İnadına dayyip, inadına büyük ortadoğu projesi.

ÇeTiN
27-03-08, 23:50
bir tayyip gider,bin tayyip gelir
:D:D:D

DeSpOiNa
27-03-08, 23:51
aslında kapatılmasını çok istesemde tamda bu nedenle bir yanım kapatılmamalı diyor..