Tüm Versiyonu Göster : Vista'da Nero'nun Son Versiyonunda Sorun

sheida
17-03-08, 10:26
Merhaba Arkadaşlar,

Yine Vista, yine sorun ve hala Nero gibi bir programın çözmediği, eksiklerini vistaya göre kapatamadığı türlü sistem hataları.

Nero'nun 7.5.9 vista'ya uyumlu denilen versiyonunu laptop'uma kurdum geçenlerde. Kurdum kurmasına ama sistemimde bazı hatalar vermesine yol açtı ve bilgisayarımı Nero ile tanıştırdığıma da pişman etti beni. Sonra bu versiyonu bilgisayarımdan Revo Uninstaller program ile silip Nero'nun sitesinden yeni Nero 8 versiyonunu yükledim. Yükledim ama bu seferde cd yada dvd oynatmak, film izlemek istediğimde dvd sürücüye herhangi bir cd yahut dvd koyduğumda hep aynı hata mesajıyla karşılaştım. Hata mesajının türkçesi şöyledi, sisteminizde ... dll dosyası eksiktir. Hata mesajını tamam deyip çıktığımda hata mesajını durmadan vermeye devam ediyordu. hata mesajı kutusunun başlığı ise Nero idi. Neyse bunuda gördükten sonra bilgisayarımdan Neroyu artık kaldırıp bidahada Nero falan yüklememeye karar verdim ve güvenli bir şekilde Nero 8 verisyonunuda Revo uninstaller ile kaldırdım ve Nero'nun tüm geriye kalan gereksiz dosyaslarını da sistemimden temizledim. Bilgisayarımı yeniden başlattım, yine bir dvd koydum ama ne göreyim yine aynı başlıkla Nero adı altında dll dosyası bulunamadı diye hata kodu çıkıverdi. sistemimi tekrar tekrar kontrol ettim ama Nero AG ile ilgili hiçbirşey kalmamıştı.

Şimdi sizden isteyeceğim yardım konusu şu arkadaşlar ben bilgisayarımın kayıt defterine işlemiş Nero'nun tüm dosyalarını nasıl silebilirim. Yani şöyle bişey istiyorum, sanki hiç bilgisayarıma Nero yüklenmemiş gibi olsun istiyorum. Arkadaşlarım bir program önerdi, programın adı da your registry uninstaller. Sizce bu program bu son derece sorunlu Nero'yu sistemimim en ince ayrıntısına kadar tarayıp o çöplük dosyaları bulup kaldırabilirse, işe yarar mı?

Önerilerinizi ve kadim yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. şimdiden teşekkür ederim.

erdalonal
17-03-08, 10:38
sevgili arkadaşım bir dvd koyduğunuzda nero ile ilgili hata almanızın sebebi nero kurulumunu yaparken kurulumun son aşamasında video dosyalarınızı nero ile ilişkilendirmenizden kaynaklanıyor.kayıt defterinizden silmenize gelince çalıştır komutuna regedit yazarak girin ve
HKEY_CURRENT_USER/software sekmesinde ahead ve nero kayıtlarını silin aynı işlemi HKEY_LOCAL_MACHINE/software sekmesindede uygulayın ayrıca gizli dosyalarınızı görünür yaptıktan sonra C/Kullanıcılar/Kullanıcı adınız/Appdata içerisindende nero yu kaldırın ayrıca C dizininde arama yaparakda bulduğunuz dosyaları silin.bunlar sizin yapabileceğiniz silme işlemleri olacaktır.ama muhtemelen herhangi bir dvd koyduğunuzda gene aynı sorunu yaşayacakszdır.bunun için ise dvd dosyalarınızın direk açılma şeklini başka bir programa yönlendirmelisiniz.buda ayrı bir seçenek.ayrıca nero nun kendi sitesine girip 15 günlük trial türkçe sürümü indirip kurulumu gerçekleştirirseniz kurulum bitmeden size sorulacak seçeneklerde ses video ve resin dosyalarının ilişkilendirilmesini iptal edebilirsiniz.bende hem vista hemde nero kullanıyorum ve herhangi bir sorun yok.kolay gelsin

sheida
17-03-08, 11:16
Çok teşekkür ederim, herzamanki gibi soruma hemen yanıt verdiniz. Aynen uygulayacağım.

Saygılar